Connect with us

NewsPlus

Υποχρεωτικη απόσυρση σε παλιά ΙΧ

Published

on

Στο μάτι  της Κομισιόν μπαίνουν  τα αυτοκίνητα με ηλικία που ξεπερνά τα 15 έτη με σκοπό να βρεθεί ένας τρόπος ώστε να αποσύρονται υποχρεωτικά από την κυκλοφορία.

Στο στόχαστρο της Κομισιόν είναι τα αυτοκίνητα με ηλικία που ξεπερνά τα 15 έτη με σκοπό να βρεθεί ένας τρόπος ώστε να αποσύρονται υποχρεωτικά από την κυκλοφορία. Μια συζήτηση που γίνεται για την ενίσχυσή του ρυθμού ανακύκλωσης των παλιότερων οχημάτων προς ενίσχυση και της κυκλικής οικονομίας.

Αυτό που διερευνάται  από την Κομισιόν είναι η επαναξιολόγηση των παλιότερων αυτοκινήτων αναφορικά με την αξία τους αλλά και τις επισκευές που θα επιτρέπεται να γίνονται σε αυτά ώστε να πάρουν μια ώρα αρχύτερα τον δρόμο της ανακύκλωσης.

Για παράδειγμα αν ένα παλιότερο αυτοκίνητο έχει υποστεί σημαντική ζημιά στον κινητήρα ή το κιβώτιο του και η επισκευή αυτής της ζημιάς ξεπερνά σε κόστος την αξία ολόκληρου του αυτοκινήτου, τότε το εν λόγω όχημα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «πέραν επισκευής» και να απαγορευτεί οποιαδήποτε ενέργεια από πλευράς ιδιοκτήτη που θα το έκανε ξανά «αξιόμαχο».

Έτσι ο μόνος δρόμος γι’ αυτό το όχημα θα ήταν η ανακύκλωση (και για τα ανταλλακτικά που θα μπορούσαν να προκύψουν από αυτό), όπως και στην περίπτωση που το αμάξωμα ενός αυτοκινήτου έχει υποστεί σημαντικές και υψηλού κόστους ζημιές.

Advertisement