Connect with us

slideshow

Στην Βάρη το τρόπαιο..

Ο Κ. Αστέρας Βάρης κατέκτησε το 9ο φετινό κύπελλο της Ανατ. Αττικής κερδίζοντας στον χθεσινό τελικό με 2-1 τον Αχαρναικό, που ήταν καλύτερος αλλά…

Published

on

Παρουσία περίπου 700 φιλάθλων που βρέθηκαν στο γήπεδο του Κορωπίου έγινε ένα καλό παιχνίδι σε ένα άθλιο όμως αγωνιστικό χώρο.

Η ομάδα της Βάρης στην δεύτερη συνεχόμενη της παρουσία σε τελικό της ΕΠΣΑΝΑ( πέρυσι έχασε το τρόπαιο από το Κορωπί), ευτύχησε να πανηγυρίσει την κατάκτηση του τροπαίου χωρίς να είναι καλύτερη, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο..

Ο Αχαρναϊκός την κατοχή ο Αστέρας τα γκολ

Στο πρώτο μέρος, ο Αχαρναϊκός μπήκε ζεστά και προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον αντίπαλό του. Έτσι, στο 9′ ο Καλέρης σούταρε μέσα από την μεγάλη περιοχή, στέλνοντας την μπάλα ψηλά άουτ. Η πίεση του Αχαρναϊκού συνεχίστηκε και δύο λεπτά αργότερα ο Λανάρας προσπάθησε να «κρεμάσει» τον Θανόπουλο, ωστόσο η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 14′ ο νόμος του ποδοσφαίρου εφαρμόστηκε και ο Αστέρας πήρε το προβάδισμα, όταν ο Μητροφάνης με κοντινό σουτ έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του, ενώ στο 26΄ ο Παπαδόπουλος με αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ, πέτυχε το 2-0.

Το γεγονός αυτό, αφύπνισε τους παίκτες του Αχαρναϊκού, οι οποίοι και δύο λεπτά αργότερα κατάφεραν να μειώσουν στο σκορ με τον Κοκκόλη, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την ασυνεννοησία των παικτών του Αστέρα. Στο 43′ καταγράφηκε η τελευταία καλή φάση του πρώτου μέρους με πρωταγωνιστή τον Ξηντάρα, ο οποίος σούταρε, ωστόσο ο Ιντζόγλου δεν ανησύχησε.

 

Από εκεί και πέρα στο δεύτερο μέρος, ο Αχαρναϊκός προσπάθησε να ισοφαρίσει το παιχνίδι. Στο 55′ ο Δημάκης ο οποίος μόλις είχε περάσει αλλαγή στο ματς έπιασε κεφαλιά, έπειτα από κόρνερ με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ, ενώ στο 68′ ο Περιάλης έφυγε στην αντεπίθεση, ωστόσο δεν ακολούθησε κανένας συμπαίκτης του. η τελευταία φάση του ματς ανήκε και πάλι στον Αχαρναϊκό, όταν ο Καλέρης από ευνοϊκή θέση μέσα από την περιοχή σούταρε με τον Θανόπουλο να είναι σε ετοιμότητα και να μπλοκάρει την μπάλα.

Καλύτεροι των κυπελλούχων οι Στρατής, Παπαδόπουλος, Παπδημητρόπουλος, Μητροφάνης, ενώ από τον Αχαρναικό οι Κοκόλης, Χριστόπουλος, Καλαμιώτης.

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία των Μανιώτη, Πολυχρονιάδη και Τζάλα.

ΑΣΤΕΡΑΣ: Θανόπουλος, Κομιάσης, Σκουρλής, Πλίτσης, Καζής, Καραδαμίτσης (46′ Περιάλης), Στρατής, Μητροφάνης, Παπαδημητρόπουλος, Ξηντάρας (81′ Γκίκας), Παπαδόπουλος

ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ: Ιντζόγλου, Μάναλης, Μαγγίνας (81′ Ζούμας), Μωϋσιάδης, Καλαμιώτης, Αθανασόπουλος, Χριστόπουλος, Κοκόλης, Καλέρης( 87΄ Δήμας), Λαναράς, Νταβαρίνος (54′ Δημάκης)

MVP ο Στρατής

Ο Λευτέρης Στρατής αναδείχθηκε ο MVP του τελικού στον οποίο απονεμήθηκε αναμνηστικό αγαλματάκι.

Ο πολύπειρος μέσος του Κ. Αστέρα Βάρης στις δηλώσεις του τόνισε μεταξύ άλλων:»Ο καλύτερος βγαίνει μέσα από όλη την ομάδα. Για εμένα αποτελεί προσωπική καταξίωση να είμαι κυπελλούχος και Mvp του τελικού.»

 

 

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

*Ο πρόεδρος της ΕΠΣΑΝΑ κ.Φώτης Μαγουλάς δήλωσε μετά τον τελικό :»Ήταν ένα πολύ όμορφος τελικός, και νομίζω καταλύτης για τη συμπεριφορά όλων των παικτών η προχθεσινή μας συνεστίαση που λειτούργησε ως δικλείδα ασφαλείας για την καλή ατμόσφαιρα του τελικού.Αξίζουν συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες.»

 

 

*Συγκινημένος ο πρόεδρος του Κ. Αστέρα Βάρης ο Χρήστος Γιαννακόπουλος δήλωσε μετά τον τελικό:»

« Είναι σημαντική επιτυχία για τον Αστέρα η κατάκτηση του κυπέλλου, για πρώτη φορά στην ιστορία του, κι αφού επιτεύχθηκε επί ενός σπουδαίου αντιπάλου όπως ο Αχαρναικός.

Η τιμή ανήκε στα παιδιά. Εγώ στα τρία χρόνια που είμαι πρόεδρος στην ομάδα πήρα δύο τίτλους με τον σημερινό.»

 

*Φώτης Θανέλλας( προπονητής Αχαρναικού):

«Είναι ντροπή η κάκιστη κατάσταση του αγωνιστικού χώρου. Όταν λέμε ότι το κύπελλο είναι στολίδι πρέπει να είναι και το γήπεδο”…

 

*Αρχοντάκης( τεχνικός Αστέρα):» Είναι μια επιτυχία σημαντική απέναντι σε έναν σπουδαίο αντίπαλο παρά το κακό αγωνιστικό χώρο. Μπράβο στα παιδιά, τους αξίζουν συγχαρητήρια.»

 

*Βασίλης Λαναράς( παίχτης Αχαρναικού): « Ήταν απαράδεκτο το γήπεδο. Δυστυχώς βάλαμε εμείς τρία γκολ.. και επόμενο λοιπόν ήταν να χάσουμε μπράβο στα παιδιά της Βάρης είναι άξια κυπελλούχοι”

 

Μιχάλης Καρδάσης( πρόεδρος Αχαρναϊκού)… “Συγνώμη από τον κόσμο μας για την πίκρα που του δώσαμε, και ευχαριστούμε την ΕΠΣΑΝΑ για το γήπεδο που μας έβαλε να παίξουμε”

 

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply