Connect with us

4ος Όμιλος

Συνέντευξη Γ. Γούλα: Η σταθερότητα και το οικογενειακό κλίμα αποτελούν τα κλειδιά της επιτυχίας

Published

on

Η πρώτη διαδικτυακή εκπομπή που αφορά την ειδησιογραφία της Γ’ Εθνικής είναι γεγονός αφού κάθε Δευτέρα και Παρασκευή από τις 21.00 μέχρι και τις 23.00 ο Κυριάκος Παντζαρίδης θα είναι στον αέρα με την εκπομπή ‘Παίζουμε Μπάλα στην Γ’ Εθνική’ για να σας μεταφέρει τα νέα των ομάδων που συμμετέχουν στον 4ο όμιλο. Η εκπομπή μεταδίδεται από το web radio του sportifico.gr, με τον Γιώργο Γούλα να έχει την τιμητική του το βραδυ της Παρασκευής. Με αφορμή τον κρίσιμο αγώνα που δίνει η Τρίγλια Ραφήνας την Κυριακή στα Ζωνιανά με αντίπαλο τον Ερμή, ο έμπειρος μέσος απάντησε σε αρκετές ερωτήσεις αναφορικά με το εν λόγω ματς και όχι μόνο. Συγκεκριμένα, ο ίδιος ανέλυσε το μυστικό της επιτυχίας που έχει φέρει τους κιτρινόμαυρους στην 2η θέση σε αυτές τις πρώτες 11 αγωνιστικές, καθώς επίσης για το πρωτάθλημα, τις διαφορές που έχει ο ΑΟΤ Αλίμου με την Τριγλία Ραφήνας, το πέρασμα που είχε από τον Εθνικό Πειραιά αλλά και για το φετινό πρωτάθλημα. Αναλυτικά, τα όσα τόνισε:

Γιώργο την Κυριακή αντιμετωπίζετε μια ομάδα που δείχνει ότι τα πηγαίνει εξαιρετικά τον τελευταίο μήνα. Πως φαντάζεσαι το ματς με τον Ερμή Ζωνιανων με την δική του ματιά;

Νομίζω ότι τόσο εγω όσο και οι συμπαίκτες μου ξέρουμε τη δυσκολία του παιχνιδιού. Την Κυριακή αντιμετωπίζουμε μια ομάδα που είναι από τις πιο δυνατές στον παράγοντα έδρα. Προέρχεται από καλά αποτελέσματα και πρόκειται για ένα αξιόλογο, δυνατό και συμπαγές σύνολο. Γνωρίζουμε ότι ο βαθμός δυσκολίας είναι μεγάλος και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο.

Ποια στοιχεία εάν εφαρμόσετε θα σας δώσουν την νίκη;

Αντιμετωπίζουμε μια πολύ συμπαγής ομάδα και διαθέτει κατά τη γνώμη μου την πιο δυνατή έδρα του ομίλου. Αυτό που πρέπει να κάνουμε και σε αυτό που έχουμε δουλέψει με το τεχνικό επιτελείο είναι ότι πρέπει να παρουσιαστούμε με τη σειρά μας συμπαγείς και πρέπει να είμαστε για 90′ πάρα πολύ συγκεντρωμένοι και πιστεύω ότι ο στόχος που έχουμε βάλει, δηλαδή να μην χάσει η ομάδα στο τέλος θα επιτευχθεί.

ÇËÕÓÉÁÊÏÓ - ÔÑÉÃËÉÁ ÑÁÖÇÍÁÓ (Ã ÅÈÍÉÊÇ 2015-2016)

Ερωτηθείς που οφείλεται η ξέφρενη πορεία της ομάδας του και εάν το περίμενε ο ίδιος πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος ο Γούλας είπε:

Κοιτάξτε όταν ξεκινάει μια σεζόν κανένας δεν περιμένει και δεν μπορεί να πει και πολλά πράγματα. Από εκεί και πέρα, αυτο που μπορώ να πω για την Τρίγλια Ραφήνας που αγωνίζομαι φέτος ειναι ότι ήρθα και βρήκα ένα οικογενειακό κλίμα. Η ομάδα διαθέτει καταπληκτικά παιδιά. Με τις μεταγραφές που έγιναν τα αποδυτήρια έγιναν ακόμη καλύτερα. Υπάρχει μια πολύ καλή και σταθερή διοίκηση που πιστεύω ότι για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είναι το Α’ και το Ω στις ομάδες και πιστεύω ότι η επιτυχία οφείλεται στο οικογενειακό κλίμα. Μαζί με το τεχνικό τιμ έχουμε δημιουργήσει πραγματικά μια οικογένεια και κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά και πηγαίνουμε μονιασμένοι γι αυτό που είναι κοινός σκοπός για όλους. Πιστεύω ότι έχει περάσει αυτό το μήνυμα αφού πάντα παίζουμε για τη νίκη.

-Ποιες διαφορές υπάρχουν ανάμεσα στον ΑΟΤ Αλίμου που κατέκτησε το πρωτάθλημα στην Γ’ Εθνική πριν από δυο χρόνια και στην Τρίγλια Ραφήνας; 

Σίγουρα ο Άλιμος ήταν μια πάρα πολύ καλή ομάδα, κάτι που ισχύει και για την Τρίγλια Ραφήνας. Δεν μπορώ να πω εάν υπάρχουν ομοιότητες ή διαφορές, αυτό που μπορώ να πω όμως είναι ότι κι ο Άλιμος ανέβηκε τότε σε μια πάρα πολύ δύσκολη Γ’ Εθνική, αλλά θεωρώ ότι το φετινό πρωτάθλημα ίσως είναι το δυσκολότερο των τελευταίων χρόνων. Υπάρχουν ομάδες που έχουν πάρα πολύ μικρές αποκλείσεις, συμμετέχουμε σε ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, και πιστεύω ότι όπως και ο Άλιμος έτσι και η Τρίγλια διαθέτουν ένα πάρα πολύ καλό σύνολο. Σίγουρα, βέβαια, εκείνη η χρονιά δεν μπορεί να ξεχαστεί γιατί ήταν ένα πρωτάθλημα αήττητο που το κατακτήσαμε χωρίς να χάσουμε. Πιστεύω ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να συμβεί ξανα, οχι μόνο για τον Άλιμο γενικώς για τις ομάδες. Δηλαδή μέσα σε 30 αγωνιστικές γίνονται πολλά όμως αυτή η ομάδα κατάφερε να το πάρει αήττητη. Σίγουρα και η Τριγλία παραμένει αήττητη, διαθέτει αξιόλογο σύνολο και μακάρι να μας αξιώσει ο θεός να πετύχουμε κάτι ανάλογο και φέτος.

ÖÙÓÔÇÑÁÓ - ÔÑÉÃËÉÁ ÑÁÖÇÍÁÓ (Ã ÅÈÍÉÊÇ 2015-2016)

Πως κρίνεις το επίπεδο του πρωταθλήματος και εάν θεωρείς πως κάποια ομάδα έχει αποκτήσει τον πρώτο λογο για τον τίτλο 

Αυτή η Γ’ Εθνική έχει πολλά ιστορικά σωματείο στον όμιλο και αξιόλογες ομάδες. Όπως είπα και πριν πρώτος είναι ο Φωστήρας, ακολουθεί μετά από εμάς ο Ιάλυσος. Υπάρχει ο Ιωνικός, ο Ηλυσιακός υπάρχει ο Εθνικός που πριν από μερικά χρόνια πρωταγωνιστούσαν σε επίπεδο Σούπερ Λιγκ. Εκτιμώ ότι δεν μπορώ να χρίσω κάποιον ως φαβορί. Σίγουρα ο Φωστήρας δείχνει ότι έχει μια σταθερότητα σε σχέση κι με εμάς. Ο Ιάλυσος ακολουθεί από πίσω και παρουσιάζει καλή εικόνα, αλλά πιστεύω ότι θα υπάρχουν κερδισμένα και χαμένα ματς εκεί που δεν το περιμένει κανένας. Φαβορί λοιπόν δεν μπορώ να χρίσω γιατί όπως είπα υπάρχουν μικρές αποκλείσεις και οι ομάδες έχουν μικρές διαφορές μεταξύ τους. Πιστεύω ότι στις πρώτες θέσεις βρίσκονται οι ομάδες που αυτή τη στιγμή έχουν περισσότερο τη σιγουριά στην αμυντική τους λειτουργία. Όμως ότι στο β’ γύρο σίγουρα θα υπάρξουν εκπλήξεις.

Το καλοκαίρι για ποιο λόγο επέλεξες να αγωνιστείς στην Τρίγλια Ραφήνας με δεδομένο ότι σου είχε χτυπήσει την πόρτα η ομάδα του Φωστήρα;

Είναι τιμή για κάθε ποδοσφαιριστή να αγωνίζεται σε ένα σωματείο όπως είναι ο Φωστήρας και είναι αλήθεια ότι το καλοκαίρι βρέθηκα πάρα πολύ κοντά. Απλώς προσωπικοί λόγοι που σχετίζονται με την δουλειά μου με έκαναν να απαντήσω αρνητικά στην πρόταση του Φωστήρα. Ο χώρος εργασίας μου βρίσκεται κοντά στο γήπεδο της Ραφήνας και αυτός ήταν ο μοναδικός λόγος που επέλεξα να αγωνιστώ στην ομάδα της Ραφήνας. Όσον αφορά το κομμάτι ‘Φωστήρας’ θεωρώ προσωπικά ότι αποτελεί μεγάλο κεφάλαιο για τον κάθε ποδοσφαιριστή. Χωρίς να θέλω να μειώσω τις υπόλοιπες ομάδες όταν σε ζητούν σύλλογοι όπως ο Εθνικός Πειραιά, ο Φωστήρας ή ο Ιωνικός που κάποτε δέσποζαν στην Α’ Εθνική είναι κάτι παραπανω από τιμητικό.

Θέλω να μας καταθέσεις μια άποψη για τον τεχνικό της ομάδας σας, τον Ηλία Καλοπήτα με τον οποίο είχες συνεργαστεί και στον ΑΟΤ Αλίμου πριν από δυο χρόνια.

Πιστεύω ότι ο κάθε προπονητής, ο κάθε ποδοσφαιριστής και ο κάθε άνθρωπος γενικά διαδραματίζει την πορεία του από μόνος του. Δεν ήταν γνωστός όμως έκανε μια πολύ καλή πορεία με τον Άλιμο, πέτυχε πραγματικά ένα θαύμα και πιστεύω ότι στην δεύτερη ομάδα που ουσιαστικά δουλεύει, γιατί απ’ όσο ξέρω στον Ιωνικό δεν έκατσε πάρα πολύ , δείχνει ότι κάνει πολύ καλό έργο. Επειδή είμαι και ποδοσφαιριστής του και δεν μπορώ να πω πολλά θεωρώ ότι είναι ένας άνθρωπος που δεν έχει έπαρση που δουλεύει μεθοδικά σταθερά και ταπεινά και αυτό πιστεύω ότι στα επόμενα χρόνια επειδή είναι και νέος θα τον βοηθήσει στην πορεία του.

ÇËÕÓÉÁÊÏÓ - ÔÑÉÃËÉÁ ÑÁÖÇÍÁÓ (Ã ÅÈÍÉÊÇ 2015-2016)

Πέρυσι για ένα εξάμηνο αγωνίστηκες για λογαριασμό του Εθνικού Πειραιά. Ποιες ήταν οι εντυπώσεις του και πως κρίνεις την περσινή πορεία της συγκεκριμένης ομάδας;

Ο Εθνικός ήταν ένα κεφάλαιο έξι μηνών στη ζωή μου, αλλά παραμένει αρκετά μεγάλο. Έφυγα από το πρωτάθλημα της Football League που αγωνιζόμουν για λογαριασμό του ΑΟΤ Αλίμου και πραγματικά αγαπήθηκα από την πρώτη ημέρα που πήγα στον Εθνικό. Είχε κάποια ατυχή αποτελέσματα, βοηθήσαμε κάποια παιδιά που μας δόθηκε η ευκαιρία. Αγαπηθήκαμε, περάσαμε στον τελικό του Κυπέλλου Γ’ Εθνικής όμως κάποιες συγκυρίες δεν μας επέτρεψαν να πανηγυρίσουμε τον τίτλο αυτό. Ο κόσμος ήταν δίπλα μας και μας στήριζε.  Σίγουρα είναι ένα πάρα πολύ μεγάλο σωματείο που μαζί με τον Φωστήρα, χωρίς να θέλω να μειώσω καμια ομάδα, αποτελεί τιμή για κάθε ποδοσφαιριστή να παίζει. Για εμένα ήταν μεγάλο κεφάλαιο για την καριέρα μου.

Εάν σου δινόταν η ευκαιρία να προτείνεις κάτι στα αρμόδια όργανα για την βελτίωση του πρωταθλήματος. Τι θα πρότεινες; 

Πιστεύω ότι σε αυτή τη χώρα που ζούμε και με τα προβλήματα που υπάρχουν, σίγουρα γίνεται μια καλή προσπάθεια αλλά θέλω να σταθώ λίγο στους αγωνιστικούς χώρους. Πιστεύω ότι θα πρέπει να γίνουν βελτιώσεις σε κάποια γήπεδα. Ορισμένα ίσως είναι ακατάλληλα. Δεν θέλω να προτείνω κάτι άλλο. Πιστεύω ότι γίνεται μια καλή προσπάθεια στο κομμάτι και γι αυτό υπάρχει αυτό το ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Κάθε χρονιά γίνεται καλύτερο και ευχη όλων είναι να κάνουμε βήματα μπροστά όσον αφορά το χώρο του ποδοσφαίρου.