Connect with us

4ος Όμιλος

Συνέντευξη Γ. Τσαφταρίδη: Ο Ιωνικός κοιτάζει παντα ψηλά!

Published

on

Η περσινή σεζόν αποτελούσε παρακαταθήκη για αυτά που θα συνέβαιναν το καλοκαίρι, αφού πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που είχε δώσει τα διαπιστευτήρια του την περίοδο που φόρεσε τις φανέλες των Αστέρα Βάρης και Δόξα Βύρωνος. Ο Γιώργος Τσαφταρίδης ωστόσο δείχνει ότι έχει τη δυνατότητα να αγωνιστεί σε ομάδα που θέτει πρωταγωνιστικούς στόχους αφού και τη φετινή χρονιά, ο ακραίος δεξιοπόδαρος τα πηγαίνει εξαιρετικά με τα χρώματα του Ιωνικού. Ο 25χρονος παρά το βάρος της φανέλας του ιστορικού συλλόγου, αποδεικνύει ότι η επιλογή του Λευτέρη Βασιλειάδη να τον εντάξει στο έμψυχο δυναμικό του Ιωνικού δεν ήταν τυχαία. Ο νεαρός άσος που ξεκίνησε την καριέρα του στον Αθηναϊκό λίγο πριν μεταπηδήσει στον Χαραυγιακό παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα www.stoplekto.gr όπου αναφέρθηκε στην πορεία της ομάδας του, στο επίπεδο του πρωταθλήματος, τον Αστέρα Βάρης που αγωνίστηκε πέρυσι αλλά και τη σεζόν που ολοκληρώνεται σε λίγες μόλις ημέρες.

Γιώργο, για ποιο λόγο επέλεξες να αγωνιστείς στον Ιωνικό τη φετινή σεζόν;

Όταν δέχεσαι πρόταση από μια τόσο ιστορική ομάδα σίγουρα πρέπει να νιώθεις υπερήφανος. Πριν από μερικά χρόνια η ομάδα αυτή έπαιζε Ευρώπη, ανέδειξε ποδοσφαιριστές, το γήπεδο ήταν γεμάτο και γενικότερα ο σύλλογος Ιωνικός έχει αφήσει το στίγμα του στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το καλοκαίρι που δέχθηκα την πρόταση, δεν σκέφτηκα τίποτα παραπάνω, απαντώντας μέσα σε λίγα λεπτά θετικά. Μπορεί να ακούγεται τετριμμένο αλλά πράγματι απάντησα γρήγορα.

Σε σχέση με τις προηγούμενες σεζόν, ο Ιωνικός δεν έχει πρωταγωνιστικούς στόχους. Πως κρίνεις μέχρι στιγμής την πορεία της ομάδας;

Καταρχάς, ο Ιωνικός είναι μια ομάδα που τον πρωταγωνιστικό ρόλο τον έχει στο… dna του. Σκοπός είναι η ομάδα να βρεθεί άμεσα σε μεγαλύτερη κατηγορία, δηλαδή εκεί που ανήκει και όλοι μαζί οι άνθρωποι που συγκροτούν την διοίκηση δουλεύουν γι αυτό το σκοπό. Όσον αφορά τη φετινή πορεία μας, θεωρώ ότι κρίνεται επιτυχημένη μέχρι στιγμής τηρουμένων των αναλογιών, ενώ θεωρώ ότι υπάρχουν αρκετά περιθώρια βελτίωσης.

Αυτό που θέλω να τονίσω ότι γίνεται τρομερή προσπάθεια απ’ όλους τους ανθρώπους πέραν των παικτών. Ο προπονητής μας, κ. Βασιλειάδης, καθημερινά μας δίνει κίνητρο να δουλέψουμε και η δουλειά που γίνεται από εκείνον και τους συνεργάτες του είναι σε καλό επίπεδο. Ο κ. Πασπαλιάρης με τη σειρά του προσπαθεί με την καθημερινή του παρουσία στο γήπεδο να λύνει όποια προβλήματα παρουσιάζονται και παράγοντες σαν εκείνον δύσκολο συναντάς σε αυτό το επίπεδο.

Πως αισθάνεσαι που φοράς τη φανέλα του Ιωνικού;

Το τόνισα και πριν ότι μόνο περήφανος μπορεί να είναι ένας ποδοσφαιριστής όταν αγωνίζεται στην ομάδα του Ιωνικού. Εάν πρέπει να προσθέσω κάτι, είναι η λέξη ‘δέος’ ιδιαίτερα όταν αγωνίζεσαι στο γήπεδο της Νεάπολης και έχεις τη συμπαράσταση του κόσμου.

Τι άποψη έχεις για την προσπάθεια που κάνει η διοικούσα Επιτροπή της ομάδας;

Είναι άνθρωποι με μεράκι που εργάζονται με ανιδιοτέλεια για την ομάδα. Αγαπούν τον Ιωνικό και ασχολούνται ίσως περισσότερο απ’ ότι με τις οικογένειες τους. Αυτό από μόνο του τα λέει όλα. Όταν σε περίοδο κρίσης, μισθωτός άνθρωπος βάζει χρήματα για την αγαπημένη του ομάδα αυτό σημαίνει υπεπροσπάθεια και ότι γίνονται θυσίες για να τα έχουμε όλα σαν ποδοσφαιρικό τμήμα. Θεωρώ την προσπάθεια που καταβάλουν τουλάχιστον τεράστια αφού δείχνουν να κρατούν την ομάδα σε ανταγωνιστικό επίπεδο.

Ποια είναι η καλύτερη ομάδα του ομίλου;

Θεωρώ ότι ο ΟΦΗ διαθέτει το καλύτερο και πιο πλήρες σύνολο. Οι παίκτες του δείχνουν ότι με την εμπειρία τους κάνουν τη διαφορά στην κατηγορία. Μπορεί να μην έχει εκπλήξει με την απόδοση του, όμως υπάρχουν ποδοσφαιριστές που με μια τους προσωπική ενέργεια μπορούν να σου πάρουν ένα παιχνίδι.  Αυτό είναι πολύ σημαντικό για μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό. Δεν έχει ξεκινήσει καλά , όμως πιστεύω ότι από εδώ και στο εξής θα βρει τα πατήματα του παρότι είναι δύσκολο να πετύχει το στόχο του.

Πως αισθάνθηκες όταν αγωνίστηκες στο Γεντί Κουλέ;

Αξέχαστη εμπειρία να αγωνίζεσαι σε μια από τις δυσκολότερες έδρες της Ελλάδας. Ο ΟΦΗ σε όποια κατηγορία και εάν αγωνίζεται είναι μαζί με την Λάρισα οι μεγαλύτερες επαρχιακές ομάδες. Το ‘Γεντί Κουλέ’ είτε το θες είτε όχι σου δίνει κίνητρο για να δώσεις τον καλύτερο σου εαυτό αφού παίζεις μπροστά σε αρκετό κόσμο.

Η νέα σεζόν θα σε βρει στην ομάδα του Ιωνικού;

Να απαντήσω με ακρίβεια και σαφήνεια δεν μπορώ γιατί, όπως γνωρίζεις, στο ποδόσφαιρο δεν ξέρεις τι να περιμένεις. Τα δεδομένα από την μια ημέρα στην άλλη αλλάζουν και πόσο μάλλον εφόσον ζούμε σε περίοδο κρίσης. Επιθυμία μου είναι να μείνω και τον πρώτο λόγο τον έχει ο Ιωνικός, αλλά τιποτα δεν είναι σίγουρο.

Τι άποψη έχεις για την πρώην σου ομάδα, τον Αστέρα Βάρης;

Ο Αστέρας δεν ξεκίνησε καλά την χρονιά αλλά με τη παρουσία του Φώτη Θανέλλα δείχνει ότι μπορεί να πετύχει πράγματα και να φτάσει στην παραμονή. Θεωρώ ότι αξιόλογη δουλειά έγινε και από τον κ. Γούτη αλλά δεν του βγήκε στο γήπεδο. Όσον αφορά τον κ. Θανέλλα επειδή έχουμε συνεργαστεί και κατά το παρελθόν, πιστεύω ότι είναι ένας προπονητής που μπορεί να δώσει κίνητρο στους παίκτες και ίσως αυτό παίξει σημαντικό ρόλο.

Τι άποψη έχεις για το επίπεδο του 4ου ομίλου;

Tο επίπεδο είναι υψηλό και αυτό αυτό φαίνεται από τις μεγάλες ομάδες αλλά και προσωπικότητες που αγωνίζονται στην κατηγορία. Δεν χρειάζεται να κατονομάσουμε διότι είναι αρκετές. 
Ποιος ποδοσφαιριστής σου έχει κάνει την μεγαλύτερη εντύπωση από το πρωτάθλημα;
Έχω την εντύπωση ότι αυτός είναι ο Ηλίας Κυριακίδης. Πέρυσι παίξαμε σαν αντίπαλοι και τον είχα ξεχωρίσει αλλά φέτος που τον ζω καθημερινά πιστεύω ότι είναι τιμή που βρίσκομαι στην ίδια ομάδα μαζί του και σίγουρα τα συναισθήματα είναι τρομερά. Θεωρώ ότι η Γ’ Εθνική χρειάζεται τέτοιους ποδοσφαιριστές αφού είναι τιμή για το πρωτάθλημα να αγωνίζονται.