Connect with us

4ος Όμιλος

Συνέντευξη Δ. Βέρμπη: Όλα τα ωραια έχουν κι ένα τέλος!

Published

on

 Η λέξη ‘παικταράς’ θα χαρακτηριστεί τετριμμένη από αρκετούς, ωστόσο, όταν αναφέρεσαι στον Δημήτρη Βέρμπη τα λόγια είναι περιττά. Το γεγονός ότι τελευταία χρόνια σημείωσε περισσότερο από 50 γκολ με τη φανέλα της Κηφισιάς κάνει ακόμη και τον πιο άπιστο να αναθεωρήσει τις απόψεις του για τον… killer και πρώην πλέον άσο της Κηφισιάς. Ο γεννημένος στην Γερμανία σπουδαίος επιθετικός με δηλώσεις του στην ραδιοφωνική εκπομπή «Παίζουμε Μπάλα στην Γ’ Εθνική» και αναφέρθηκε στο διαζύγιο με την Κηφισιά μετά από 4,5 χρόνια παρουσίας του στην ομάδα των βορείων προαστίων, στο φημολογούμενο ενδιαφέρον του Πανθηραϊκού αλλά και γενικότερα στην Γ’ Εθνική και στις στιγμές που αποκόμισε στους «κυανόλευκους». Αναλυτικά τα όσα τόνισε:

Για ποιο λόγο πάρθηκε η απόφαση να διαβείτε χωριστούς δρόμους με την Κηφισιά μετά από 4,5 χρόνια ;

Καταρχάς χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο με υγεία και ευτυχία. Θέλω να ξεκινήσουμε από την αρχή. Όπως είπες είναι 4,5 χρόνια που βρίσκομαι στην ομάδα. Τα πρώτα τέσσερα χρόνια ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένα καθώς η ομάδα κάθε χρόνο ανέβαινε επίπεδο απ’ όλες τις απόψεις με μεγάλες επιτυχίες και όλα αυτά έγιναν με το σωστό τρόπο. Άλλωστε ας μην ξεχνάμε πως πρόκειται για έναν σύνολο που αποπνέει υγεία και δουλεύει με σωστό τρόπο. Όσον αφορά την τρέχουσα σεζόν θεωρώ ότι δεν είναι και τόσο επιτυχημένη. Είμαστε μακριά από τους στόχους που είχαμε θέσει. Όσον αφορά το δικό μου θέμα, έκανα μια συζήτηση με τον πρόεδρο πριν από λιγο καιρό και σε πολύ καλό κλίμα αποφασίσαμε από κοινου και ότι είναι ίσως καλύτερο και για την ομάδα και για εμένα να αποχωρήσω.

Ο λόγος αποχώρησης σου ήταν συγκεκριμένος;

Θεωρώ ότι κάποια στιγμή αυτό θα γινόταν ούτως η άλλως. Άλλωστε όλα ωραία πράγματα κάποια στιγμή τελειώνουν. Το θέμα είναι να κρατήσουμε τις θετικές στιγμές από τα χρονιά που μείναμε στην ομάδα και τις επιτυχίες. Η ομάδα πρέπει να προχωράει μπροστά. Δεν υπάρχουν πρόσωπα αλλά οι σύλλογοι και αυτούς θυμάται ο κόσμος. Δεν υπήρχε κάποιος συγκεκριμένος λόγος όσον αφορά την αποχώρηση μου. Ίσως η κακή πορεία που κάνει η ομάδα μέχρι τώρα έπαιξε το ρόλο της, ίσως  και τα χρόνια είναι πολλά και για την ομάδα και για εμένα. Αυτά είναι λίγο περιέργα πράγματα, δεν υπάρχει δηλαδή κάποια εξήγηση. Το σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχει ούτε παρεξήγηση, ούτε παράπονο ούτε από την μια πλευρά ούτε από την άλλη. Δηλαδή όλα κύλησαν σε νορμάλ επίπεδα.

Τι κρατάς από την παρουσία σου τα τελευταία 4,5 χρόνια στην Κηφισιά;

Είναι πάρα πολλές αυτές οι στιγμές. Αμέτρητες θα έλεγα, γιατί ήταν πολλά τα χρόνια και το κλίμα τέτοιο που περάσαμε πολύ καλά. Όσον αφορά τη στιγμή που με ρώτησες, το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου ΕΠΣΑ διότι συνοδεύτηκε με την άνοδο της ομάδας. Πιστεύω ότι αυτή ήταν η καλύτερη στιγμή. Δεν θα έλεγα το ματς με την ΑΕΚ γιατί αυτό που σου μένει περισσότερο σαν αθλητής είναι οι κατακτήσεις τίτλων. Αλλά γενικά αυτή και η επόμενη σεζόν ήταν εξαιρετικές.

Ερωτηθείς για το φημολογούμενο ενδιαφέρον του Πανθηραϊκού ο έμπειρος φορ πρόσθεσε:

Υπάρχουν έντονες και προχωρημένες συζητήσεις με την ομάδα του Πανθηραικού. Δεν έχουμε βέβαια καταλήξει οριστικά, έχει μείνει ανοιχτό το θέμα και πιστεύω ότι την Τετάρτη θα έχουμε νεότερα πάνω σε αυτό.

Πιστεύεις ότι υπάρχουν ελπίδες για την Κηφισιά όσον αφορά την «μάχη» του τίτλου;

Για να είμαι ειλικρινής η ομάδα δεν έχει πάρει τα αποτελέσματα που έπρεπε σύμφωνα το υλικό που έχει. Τώρα τους λόγους δεν τους ξέρω και δεν μπορώ να τους αναλύσω γιατί δεν είμαι αρμόδιος. Πάντως πιστεύω ότι και το πρόγραμμα που είχαμε ήταν δύσκολο να το πετύχουμε διότι τις ομάδες που έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο τις είχαμε εκτός έδρας και είναι πιο δύσκολο να πάρεις βαθμούς. Στο β’ γύρο η ομάδα έχει όλα τα ντέρμπι στην έδρα της και πιστεύω ότι έχει τις δυνατότητες να τα πάρει και να αντιστραφεί όλη η κατάσταση. Πιστεύω σε γενικές γραμμές ότι ακόμη παίζεται ο τίτλος.

Τι λείπει από την Κηφισιά και δεν μπορεί ποτέ να τερματίσει στην 1η θέση του πρωταθλήματος που μετέχει;

Επειδή δεν είμαι μικρό παιδί θέλω να τονίσω το εξής: Μια ομάδα μπορεί να θεωρηθεί looser σε κάποια επίπεδα. Όμως άμα πάρουμε τα γεγονότα δεν μπορεί πάντα κάτι να γίνεται λάθος. Ίσως πάντα γίνεται κάτι σωστά και δεν πετυχαίνεις στη χώρα που ζούμε και στο ποδόσφαιρο.

Ποιες ομάδες έχει ξεχωρίσει;

Ο Φωστήρας, και το παραθέτω το σχόλιο από το μεταξύ μας παιχνίδι, είναι μια δυνατή ομάδα πολύ δεμένη όπου παίζει ο ένας για τον άλλον. Ο Ιάλυσος καταρχάς που αναμετρηθήκαμε την πρώτη αγωνιστική είναι μια δυνατή ομάδα αλλά θεωρώ πως ο Φωστήρας είναι πιο έμπειρος και έχει πιο δυνατό σύνολο. Από εκεί και πέρα από άποψη ποδοσφαίρου και ποιότητας θεωρώ ότι η Τριγλία από τους αντιπάλους που παίξαμε ήταν η καλύτερη ομάδα.

Τι σου έχει κάνει μεγαλύτερη εντύπωση από το πρωτάθλημα;

Αυτό που μου κάνει εντύπωση δεν είναι συγκεκριμένο είναι συνολικό. Όλες οι ομάδες έχουν ανέβει επίπεδο αγωνιστικά απ’ ότι βλέπουμε, είτε με νεαρούς ποδοσφαιριστές που έρχονται από πίσω είτε με σωστές κινήσεις που έχουν γίνει. Το πρωτάθλημα με λίγα λόγια είναι πολύ ισορροπημένο και αυτό είναι πολύ θετικό. Δηλαδή στο φετινό μαραθώνιο περίμεναν κάποιοι τον ΟΦΗ, κάποιοι υπολόγιζαν περισσότερο την Κηφισιά όμως απ’ ότι φάνηκε οι ισορροπίες μεταξύ των ομάδων κάτι που δεν ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια είναι πολύ κοντά.

Τι θα έχεις να θυμάσαι από το 2015;

Παρότι τερματίσαμε στην 2η θέση, η περσινή σεζόν ήταν για εμένα επιτυχημένη. Για δικούς μου λόγους ίσως, όχι αγωνιστικούς. Από εκεί και πέρα δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που θέλω να κρατήσω. Γενικά τα κρατάω όλα τα οποία πέρασα και βίωσα στην ομάδα της Κηφισιά και κρατάω οπωσδήποτε όλους αυτούς τους υπέροχους ανθρώπους που γνώρισα στην Κηφισιά και είναι αλήθεια ότι είναι σπάνιο στον κόσμο που ζούμε να συναντάς τέτοιους ανθρώπους. Μέσα από την εκπομπή σας θα ήθελα να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ για όλα αυτά τα πανέμορφα χρόνια.