Connect with us

4ος Όμιλος

Συνέντευξη Δ. Λιονάκη: Ας στρέψει το κεφάλι της η ΕΠΟ λίγο στην Γ’ Εθνική

Published

on

Ένας από τους προέδρους που έχουν στηρίξει στις δύσκολες στιγμές την ομάδα τους δεν θα μπορούσε να μην είναι άλλος από τον Διονύση Λιονάκη. Ο ισχυρός άνδρας του Ηλυσιακού παρότι η ομάδα υποβιβάστηκε από την Γ’ στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής, μπήκε μπροστά και απέδειξε περίτρανα ότι όταν υπάρχει η θέληση όλα μπορούν να συμβούν. Ο ίδιος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή ‘Παίζουμε Μπάλα στην Γ’ Εθνική’ που μεταδίδεται κάθε Δευτέρα και Παρασκευή ζωντανά από την ιντερνετική εκπομπή του web radio του sportifico.gr και απάντησε σε αρκετά ζητήματα γύρω από την ομάδα του, αλλά και για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Αναλυτικά, τα όσα τόνισε:

Φέτος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια τι έχει αλλάξει στην ομάδα;

Καταρχάς θέλω να σας δώσω συγχαρητήρια για την εκπομπή σας και για την προσπάθεια που κάνετε όσον αφορά τον όμιλο μας για να μαθαίνει κιόλας ο κόσμος τα πεπραγμένα της Γ’ Εθνικής. Είναι καλό να ακούγεται η φωνή αυτής της κατηγορίας που κατά τη γνώμη δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από την Football League. Όσον αφορά στο ερώτημα που μου απευθύνατε θέλω να τονίσω ότι στα τέσσερα χρόνια που ηγούμαι της ομάδας, στα δυο πρώτα όταν δηλαδή αγωνιστήκαμε στην Δ’ Εθνική και προβιβαστήκαμε, ο σύλλογος έχει σταθει αρκετά καλά κυριως στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, με εξαίρεση την περσινή σεζόν που προσωπικά για την πορεία και τις επιλογές ευθυνόμουν εγώ προσωπικά. Αναφέρομαι στην κακή περσινή πορεία της ομάδας που είχε σαν αποτέλεσμα να παλεύουμε μέχρι την τελευταία αγωνιστική να σώσουμε την κατηγορία. Ο κόσμος όμως έχει δει ότι φέτος άλλαξαν πολλά πράγματα και στην προγραμματικό τομέα, δηλαδή η διοίκηση πλαισιώνεται από ανθρώπους που αγαπούν το ποδόσφαιρο, αγαπούν τον Ηλυσιακό, αγαπούν τον πρόεδρο. Δηλαδή είναι πολύ οικεία μου πρόσωπα και έτσι δημιουργήσαμε μια διοικούσα επιτροπή η οποία έχει σε πολύ καλή ανάπτυξη το σύλλογο.

 

Που οφείλεται η καταπληκτική εκκίνηση σας και το λέμε αυτό διότι δεν μας είχατε συνηθίσει σε τόσο θετικά εκτός έδρας αποτελέσματα;

Κατά τη γνώμη μου έσπασε μια… κατάρα με την Κρήτη, με τον τόπο μου ουσιαστικά. Στα δυο χρόνια αυτά και στα ταξίδια που κάναμε στην Κρήτη, ήταν όλα ανεπιτυχή όσον αφορά την έκβαση των αποτελεσμάτων. Δηλαδή, η ομάδα μου είχε να νικήσει στην Κρήτη από τον αγώνα που δώσαμε κόντρα στον Άγιο Νικόλαο πριν δυο χρόνια. Φέτος δείχνει ότι πατάει πολύ καλά στα πόδια της και επειδή το τονίσατε και εσείς. Πράγματι έχει γίνει επένδυση σε αξιόλογους ποδοσφαιριστές που όχι μόνο κοσμούν την Γ’ Εθνική αλλά θα μπορούσαν να παίξουν και σε ακόμη υψηλότερο επίπεδο, όπως ο Μπίρης, ο Πουλάκος, ο Θανοπουλος, ο Γκουτσούλας αλλά και τα παιδιά που είναι από πέρυσι στην ομάδα ο Αμανατίδης, ο Κουρεπίνης και πολλά άλλα παιδιά.  Αυτό δείχνει ότι έχουμε ανεβάσει επίπεδο την ομάδα, θα μπορούσαμε εάν είχαμε σε καλή κατάσταση το γήπεδο μας βέβαια, η ομάδα να βρισκόταν στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας και να είχε ακόμη και στόχο το πρωτάθλημα με το υλικό που έχει. Άλλωστε δεν έχουμε να ζηλέψουμε σε τίποτα από το ρόστερ της Κηφισιάς, ή του Ιάλυσου, ή της Τριγλίας. Ίσως μόνο από του ΟΦΗ, που και πάλι βλέπουμε ότι ακόμη κατά τη γνώμη μου δεν έχει δέσει. Είναι ανασταλτικός παράγοντας είναι το γήπεδο, κάτι το οποίο έχουμε συζητήσει με την Δημοτική Αρχή και θα σας δώσω και μια είδηση τώρα. Στις 23 Δεκεμβρίου υπογράφουμε με τον κ. Κοντονή ένα κονδύλι το οποίο είχε βγει και ήταν στο συρτάρι του Υπουργείου  εδώ και 1,5 χρόνο και αφορά την ανακατασκευή του γηπέδου ‘Λαμπράκη’, με καινούργιο χλοοτάπητα, καινούργιες κερκίδες και όλα αυτά που πρέπει να έχει ένα εκσυγχρονισμένο γήπεδο.

Βλέπουμε ότι στις τέσσερις ήττες που έχετε οι τρεις είναι εντός έδρας. Αποτελεί μελανό σημείο το γήπεδο σας;

Αποτελεί και είναι ένα θέμα που αγωνιστικά όταν διαθέτεις μια ομάδα με τόσο ποιοτικούς ποδοσφαιριστές σε έναν πολύ κακό γήπεδο δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Γι αυτό περιμένουμε ως μάνα εξ ουρανού να υπογραφεί το έργο από τον κ. Κοντονή και να ξεκινήσουν τα έργα τον Μάιο στο γήπεδο μας για να έχουμε ένα άρτιο γήπεδο του χρόνου. Αποτελεί όντως τροχοπέδη γι αυτό βλέπετε ότι κάνουμε καλά παιχνίδια και άρτια εκτός έδρας και έχουμε στην έδρα μας πρόβλημα και από ομάδες που μπορεί να είναι υποδεέστερες σε σχέση με εμάς.

Με δεδομένο ότι την περσινή σεζόν οι σχέσεις με τον κόσμο του Ηλυσιακού δεν ήταν και οι καλύτερες. Φέτος έχει αλλάξει αυτό;

Δεν το θέτω ότι είχαμε ψυχραθεί με το φίλαθλο κόσμο του Ηλυσιακού, αλλά με το σύνδεσμο της ομάδας τους’ Rude Boyzz. Είχε συμβεί ένα περιστατικό πέρυσι στην Βάρη με ένα μέλος της Επιτροπής, το οποίο κατά τη γνώμη μας είχε λυθεί και πέρυσι. Ο σύνδεσμος διάλεξε να κάνε την αποχή του καλώς η κακώς την έκανε. Φέτος ξανασυναντηθήκαμε, ξαναέδωσαν οι υπεύθυνοι του συνδέσμου με το συγκεκριμένο άνθρωπο αμοιβαίες εξηγήσεις και το πρόβλημα λύθηκε και έχει λυθεί με το καλύτερο τρόπο. Άλλωστε πρέπει να συνυπάρχουν και οι δυο και ο άνθρωπος αυτός στην Επιτροπή του Ηλυσιακού αλλά και οι φίλαθλοι στο γήπεδο.

Πριν από μερικές ημέρες προχωρήσατε σε αλλαγή προπονητή. Ποιος ήταν ο λόγος που επιλέξατε τον Ντε Σόουζα Λουτσιάνο;

Με τον Λουτσιάνο με συνδέει μια φιλία πολλών χρόνων, πέρα από το κομμάτι του ποδοσφαίρου. Είμαστε οικογενειακοί φίλοι και θεώρησα ότι αυτή τη στιγμή από τα ονόματα που είχα στα χέρια μου έκανα την καλύτερη επιλογή. Ήταν διακαής πόθος και του Λουτσιάνο και δικός μου να δουλέψει στον Ηλυσιακό κάποια στιγμή. Πέρυσι και πρόπερσι σε αλλαγές προπονητών «χάλασε η δουλειά» ας πούμε τα τελευταία λεπτά και ήταν νομίζω το καλύτερο timing ώστε να αναλάβει ο ”Λούτσι” την ομάδα φέτος.

Έχει αλλάξει πράγματα ο κ. Λουτσιάνο;

Επειδή όπως λέω και επαναλαμβάνω συνέχεια, δεν είμαι πρόεδρος της καρέκλας. Είμαι στο γήπεδο κάθε ημέρα και στις προπονήσεις. Βλέπω ότι έχουν αλλάξει τέσσερα με πέντε πράγματα, τα οποία δεν τα είχε η ομάδα από τη στιγμή που ξεκίνησε το πρωτάθλημα. Το πιο βασικό είναι ότι η ομάδα έχει αλλάξει σύστημα και αποδίδει ωραίο ποδόσφαιρο. Το είδαμε αυτό από το πρώτο ματς με τον Ιάλυσο, καθώς με το καινούργιο σύστημα η ομάδα σημείωσε τέσσερα γκολ . Γιατί καλά λέμε όλοι για τον Πουλάκο, και ο Πουλάκος βρίσκεται και τα βάζει ή ο Θανόπουλος που έβαλε χθες τα δυο γκολ αλλά η ομάδα δημιουργεί ευκαιρίες κάτι που δεν έκανε παλαιότερα. Νικούσαμε 1-0 αλλά ευκαιρίες δεν κάναμε όσες θα έπρεπε. Και με τον Ιάλυσο και χθες με την Επισκοπή δημιουργήσαμε ευκαιρίες όπως και ο αντίπαλος. Θεωρώ επίσης ότι το σκορ θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερο.

Για την εξαιρετική μεταγραφική επιλογή του Πουλάκου που βρίσκεται στην κορυφή των σκόρερ;

Ο Γιώργος όλοι ξέρουμε τι ποδοσφαιριστής είναι. Από τα πεπραγμένα του στην Β’ Εθνική και από το πρωτάθλημα της Κύπρου. Είναι ένα παιδί που δουλεύει πάρα πολύ. Είναι επαγγελματίας στο μέγιστο βαθμό με το έψιλον κεφαλαίο. Παρότι αγωνίζεται σε ερασιτεχνικό σύλλογο, το κάνει αυτό με τεράστιο επαγγελματισμό, είτε στις προπονήσεις είτε στους αγώνες και με την εν γένει παρουσία του στα αποδυτήρια της ομάδας. Παρότι έχασε ένα μέρος της προετοιμασίας, από ένα χτύπημα που είχε στο φιλικό με τον Λεβαδειακό, ανέκαμψε και οδηγεί όπως είπατε και εσείς και οδηγεί την κούρσα των σκόρερ με την αμέριστη βοήθεια όλης της ομάδας. Γιατί αυτό που λέω εγώ είναι ότι εάν δεν έχεις την ομάδα, είτε έχεις τον Πουλάκο είτε τον Μέσι, ένας κουκος δεν φέρνει την Άνοιξη. Όλοι μαζί η ομάδα είναι αξιόλογη και ποιοτική, γι αυτό και αναδεικνύεται σε τέτοιο βαθμό ο Πουλάκος φέτος.

Ενστερνίζεστε την άποψη ότι η Επισκοπή αδικείται από την βαθμολογική θέση που κατέχει έως τώρα;

Την ενστερνίζομαι 1000% όχι 100%. Γιατί την Κυριακή έτυχε να βρίσκομαι στο γήπεδο. Είδα μια ομάδα και κατάλαβα από αυτά που άκουγα ότι αδίκως η Επισκοπή βρισκεται στην προτελευταία θέση με τους έξι βαθμούς. Όντως άκουσα τους ανθρώπους εκεί να μιλούν για διάφορα προβλήματα που έχουν αντιμετωπισει από την αρχή της σεζόν. Είδα μια δουλεμένη και καλή ομάδα που προσπαθεί να δημιουργήσει στο γήπεδο παρά την κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου. Ίσως κάποια από τα… πρώτα βιολιά της Επισκοπής εχθές δεν είχαν την απόδοση που έπρεπε αλλά όλη η ομάδα δουλεύει σε γερή βάση και όντως είναι άσχημο που βρίσκεται σε αυτή τη βαθμολογική θέση.

Η βαθμολογία αποτυπώνεται την πραγματικότητα σύμφωνα με τη γνώμη σας;

Θέλω να τονίσω ότι η μόνη ομάδα που αδικούνταν όμως έχει αρχίσει και παίρνει μπροστά είναι ο Αστέρας Βάρης. Οι άλλες ομάδες επειδή τις έχουμε αντιμετωπίσει νομίζω ότι δικαίως βρίσκονται στην ουρά της βαθμολογίας πλην της Επισκοπής. Ξέρω ότι γίνονται τιτάνιες προσπάθειες από τον Άλιμο ο οποίος προσπαθεί με δικά του παιδιά συν τον Καζάντζη να έχει μια καλή παρουσία στον αγωνιστικό χώρο. Ξέρω ότι ο Ατρόμητος Πειραιά αποδυναμώθηκε πάρα πολύ φέτος, και προσπαθεί και αυτός να σώσει την κατηγορία. Έκπληξη όσον αφορά την μικρή συγκομιδή που έχει αποτελεί για εμένα η Γλυφάδα. Για το Ηράκλειο; Μου προκαλεί αρνητική εντύπωση πάρα πολύ. Επειδή είναι φίλος ο κ. Μπελίτσος, το συζητήσαμε και του το είπα και κατ’ ιδίαν. Γνώμη μου είναι ότι έκανε ένα πολύ μεγάλο λάθος φέτος. Δεν έπρεπε να παίξει σε αυτό το γήπεδο. Έχει γυρίσει μπούμερανγκ σε αυτή την ομάδα. Νομίζω ότι εάν έπαιζε σε άλλο γήπεδο θα είχε καλύτερα αποτελέσματα το Ηράκλειο γιατί και καλό ρόστερ έχει και διοικητικά είναι άρτιο. Ακόμη και πριν που το θίξατε ότι είναι ακέφαλη σαν ομάδα, δεν είναι καθόλου ακέφαλη. Έχει δηλωθεί η παραίτηση του διοικητικού συμβουλίου αλλά ο πρόεδρος είναι κοντά στην ομάδα και ο γενικός αρχηγός είναι κοντά στο Ηράκλειο. Τώρα όσον αφορά τις ομάδες που είναι πάνω από τη γραμμή, η καλύτερη ομάδα που αντιμετωπίσαμε εάν και δεν ήμασταν καθόλου καλοί στην πρεμιέρα ήταν η Τρίγλια Ραφήνας. Δείχνει ότι το συγκρότημα του κ Καλοπήτα ότι είναι δεμένο έχει καλούς ποδοσφαιριστές. Ξέρω τι δουλειά κάνει ο συγκεκριμένος προπονητής, γιατί τον παρακολουθώ τα τελευταία χρόνια. Ξέρουμε τι έκανε πρόπερσι με την ομάδα των Τραχώνων που με ένα κατά τα λεγόμενα τότε μέτριο ρόστερ κατάφερε να ”κλέψει” την κατηγορία από την Ελευσίνα και τον Ιωνικό. Νομίζω ότι δικαιολογημένα φιγουράρει στις πρώτες θέσεις. Για τον Φωστήρα, θεωρώ ότι είναι ένα αξιόλογο σύνολο με καλούς ποδοσφαιριστές, έχοντας πολύ καλό προπονητή που κάνει πολύ καλή δουλειά. Προβλήματα ακούω ότι έχουν, εύχομαι να λυθούν και η ομάδα αυτή να προχωρήσει. Τον Ιάλυσο τον παίξαμε, καλή ομάδα όμως με εμάς δεν βρέθηκε σε καλή ημέρα και το… πλήρωσε.

Πως αισθάνεται που η ομάδα βρίσκεται στους «4» του Κυπέλλου ΕΠΣΑ;

Καταρχάς υπολογίζουμε το θεσμό και το δείξαμε σε όλα μας τα παιχνίδια. Το είπα και πριν ότι θα είναι χαρά μου να σηκώσουμε ένα Κύπελλο σαν ομάδα μετά από πολλά χρόνια. Βέβαια υπάρχει πικρία γιατί για άλλη μια φορά η ΕΠΟ ήταν ανακόλουθη στην προκήρυξη της. Το λέω αυτό γιατί θέλω να θυμίσω ότι πριν από τρία χρόνια που συμμετείχε η ΑΕΚ στην Γ’ Εθνική, είχε βγει από την ΕΠΟ μια προκήρυξη η οποία ήταν τρίχρονη και αφορούσε τον τρίτο χρόνο που ήταν ο φετινός. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι οι ομάδες Γ’ Εθνικής θα λάμβαναν συμμετοχή στο Κύπελλο Ελλάδος. Θα συμμετείχαν στην α’ και β’ φάση και ότι θα υπήρχε κάποιας μορφής επιχορήγησης. Την αναίρεσαν την προκήρυξη αυτή τον Ιούλιο, και κατέθεσαν μια νέα που προέβλεπε πάλι σε αυτό το Κύπελλο Ερασιτεχνών.

Πως βλέπετε το ματς που ακολουθεί κόντρα στον ΟΦΗ;

Κοιτάξτε είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Βλέπουμε ότι η ομάδα του ΟΦΗ σιγά σιγά αρχίζει και δένει σαν σύνολο. Η αλλαγή προπονητή και η πρόσληψη του Νίκου Γκουλή νομίζω ότι έκανε καλό στο σύλλογο. Θα είναι ένα ντέρμπι, που θα αποτελεί διαφήμιση για το ποδόσφαιρο, αφού θα αναμετρηθούν δυο από τις πιο ιστορικές ομάδες. Όσον αφορά την πρόβλεψη, εύχομαι να κερδίσουμε. Πιστεύω ότι εάν πιάσουμε την απόδοση που είχαμε στα προηγούμενα ματς δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν αντίπαλο.

Σας φοβίζει το γεγονός ότι ο ΟΦΗ αποδίδει καλύτερα στο χορτάρι;

Όντως έχει δείξει ότι τα προβλήματα τα έχει κάθε φορά που αγωνίζεται σε γήπεδα με πλαστικό χλοοτάπητα. Με φοβίζει όσο και με ενθουσιάζει. Θα είναι διπλό το τρίποντο εάν καταφέρουμε να κερδίσουμε τον ΟΦΗ ξέροντας ότι στο χορτάρι βγάζει το καλύτερο του εαυτό.

Ερωτηθείς για την διοικούσα Επιτροπή και τις ενέργειες που πραγματοποιεί ο κ. Λιονάκης απάντησε

Φέτος πριν ξεκινήσουμε το πρωτάθλημα, μαζευτήκαμε έξι άτομα στο γραφείο του Ηλυσιακού και είπαμε ότι για να προχωρήσει ο σύλλογος και για να προχωρήσω κι εγώ και να συνεχίσω να ηγούμαι αυτής της προσπάθειας, θέλω ανθρώπους στο πλευρό μου οι οποίοι θα αγαπούν το σύλλογο και θα μπορούν να τρέξουν κάποια κομμάτια του σωματείου. Γιατί τα τελευταία χρόνια είχε παρατηρηθεί το φαινόμενο να είναι ο Ηλυσιακός ενός ανδρός. Δηλαδή ο πρόεδρος να ξέρει για τα τειπ της ομάδας μέχρι και για ταξίδια της. Όλο αυτό  κάπως με είχε φθείρει. Οπότε συναντήθηκα με τους ανθρώπους αυτούς. Κάναμε μια διοικούσα επιτροπή, με σκοπό ο καθένας να αναλάβει ένα συγκεκριμένο πόστο. Να μπορεί να βοηθήσει οικονομικά το σύλλογο και να προχωρήσει ο Ηλυσιακός με στόχο να κάνει μια καινούργια αρχή την οποία και κάναμε και έχουμε κάνει και καλή προσπάθεια.

Για το περιστατικό στο παιχνίδι με την Κηφισιά όπου άγνωστοι επιτέθηκαν στον πρόεδρο του Ηλυσιακού, ο κ. Λιονάκης τόνισε:

Επειδή αυτό το θέμα έχει προχωρήσει και δικαστικά όπως είπα από την πρώτη μου συνέντευξη εκείνη την ημέρα που βγήκα σε ένα ραδιοφωνικό σταθμό. Δεχόμουν υβριστικά σχόλια συνέχεια κάτω από την κερκιδα που καθόμουν. Υπήρχε ένας άνθρωπος που έβριζε χυδαία εμένα και τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής που ήταν δίπλα μου. Αποτέλεσμα ήταν να κατέβω να του ζητήσω το λόγο και εκεί να εξυβριστώ και πάλι χυδαία. Μάλιστα μου έβρισε τη μητέρα μου συγκεκριμένα. Αυτή ήταν η αιτία που κατέβηκα να του ζητήσω το λόγο. Ζητώντας του λοιπόν το λόγο μου επιτέθηκαν άλλα δυο άγνωστα άτομα τα οποία δεν είναι και Έλληνες, όπως και ο πρώτος που μου επιτέθηκε φραστικά δεν ήταν Έλληνας. Τότε έπεσαν επάνω μου οι φίλαθλοι από το σύνδεσμο και με απομάκρυναν από το αυτό το σημείο. Τα συγκεκριμένα στοιχεία δεν έχουΝ καμία σχέση με το σύνδεσμο του Ηλυσιακού, μα καμία. Έχει ήδη προχωρήσει η μήνυση με τη βοήθεια του υφυπουργού που από την πρώτη στιγμή ήταν στο πλευρό μου, δηλαδή από το ίδιο το βράδυ που έλαβε χώρα το περιστατικό και με βοήθησε με την μήνυση. Παράλληλα, με παρότρυνε να μην εμμείνω στην παραίτηση μου και τον ευχαριστώ δημόσια γι αυτό. Το θέμα αυτό έχει προχωρήσει και έχει πάρει το δρόμο. Έχουν βρεθει δυο βίντεο του αγώνα. Είχα ένα στα χέρια μου αλλά παρέλαβα ακόμη ένα βίντεο πιο μεγάλης διάρκειας το οποίο δείχνει ξεκάθαρα και τους τρεις που μου επιτέθηκαν οπότε το θέμα θα λυθεί. Πλέον, πρέπει να κοιτάξουμε την ομάδα, το πρωτάθλημα το Κύπελλο που έχουμε περάσει στους ‘4’ και μας δίνεται η ευκαιρία να κατακτήσουμε το Κύπελλο ΕΠΣΑ μετά από πολλά χρόνια. Θα πρέπει λοιπόν να αφήσουμε αυτά που κάνουν κακό στο Λιονάκη. Μάλλον όχι στο Λιονάκη, γιατί ο Λιονάκης σήμερα είναι αύριο δεν είναι. Κάνουν κακό στο όνομα του Ηλυσιακού το οποίο δεν είναι καθόλου αμελητέο.

Πέρα από το περιστατικό τι άλλο θέμα συζήτησης περιελάμβανε η συνάντηση με τον κ. Κοντονή;

Συζητήσαμε πάρα πολλά θέματα, που όμως δεν κρίνω σκόπιμο να τα βγάλω στον αέρα. Συζητήσαμε για το δικό μου το θέμα, συζητήσαμε για τη βία στα γήπεδα και την δουλειά που θέλει να κάνει ο ίδιος ο Υφυπουργός για την πάταξη της βίας και σχετικά με την κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ακόμη συζητήσαμε για το πως συντηρούμαστε οι ομάδες, γιατί ξεκίνησα να του κάνω μια κουβέντα και τον βρήκα πολύ ενημερωμένο όσον αφορά τα πάντα. Αξίζω να σημειώσω δε, ότι όταν ξεκίνησα να του αναφέρομαι στις χορηγίες που δεν παίρνουν τα σωματεία και δεν μας βοηθάει κανείς, μου είπε μια κουβέντα την οποία εάν θυμάστε, δεν ξέρω εάν ήσασταν στην περσινή κλήρωση του πρωταθλήματος, είχαμε κάνει έναν άγριο καυγά με τα μέλη της επιτροπής της ΕΠΟ σχετικά μου του πηγαίνουν τα λεφτά τα δικά μας της Γ’ Εθνικής. Ήταν πλήρως ενημερωμένος ο κ. Κοντονής για το πόσα λεφτά δίνουμε για τη συμμετοχή μας στην Γ’ Εθνική, για τις κάρτες, για τα πρόστιμα και μην πάμε μακριά. Να πούμε στο παιχνίδι με το Ηράκλειο για τον αέρα που φύσηξε και πήγε ένα κλαδάκι… μάλλον στον επόπτη ο Ηλυσιακός έφαγε 2500 ευρώ πρόστιμο. Με μια κερκίδα πίσω από τον επόπτη, εκείνος έγραψε στο φύλλο αγώνα μετά το ματς ότι δέχτηκε ένα πετραδάκι στο μάτι. Επειδή ήμουν στο γήπεδο και επειδή ήμουν κοντά στον επόπτη, δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Βλέπουμε ότι τα πρόστιμα πλέον είναι πάρα πολύ τσουχτερά για οποιοδήποτε, και ειδικά για συλλόγους ερασιτεχνικούς οι οποίοι δεν βοηθιούνται από κανέναν. Ούτε καν για τα ταξίδια στην Κρήτη δεν παρέχουν βοήθεια, ούτε καν οι ομάδες της Κρήτης έχουν βοήθεια που κάνουν οκτώ ταξίδια για να έρθουν προς την Αθήνα ή για να πάνε στη Ρόδο. Θα έπρεπε λιγο να έχουμε καλύτερη αντιμετώπιση.

Για τον ορισμό παρατηρητών που έρχονται από διαφορετικούς νομούς σε σχέση με εκείνων των διαιτητών, με αποτέλεσμα οι ομάδες να πληρώνουν εξωφρενικά ποσά, τι έχετε να μας πείτε;

Αυτό έχω να σας πω ότι είναι στην ημερισία διάταξη των συλλόγων. Δηλαδή τι θέλω να πω. Τα 550 ευρώ στις διαιτησίες είναι το μίνιμουμ που μπορεί να δώσει μια ομάδα Γ’ Εθνικής. Εμείς συγκεκριμένα μέχρι τώρα, το λιγότερο που πληρώσαμε ήταν 570 ευρώ στο προηγούμενο ματς που ήταν οι διαιτητές από Κορίνθο. Έχουμε πληρώσει 1100 ευρώ το ανώτερο και γενικά σε όλα μας τα παιχνίδια είναι από 700-800 ευρώ και πάνω. Αυτό είναι ένα θέμα που φωνάζω συγκεκριμένα τα τρία χρόνια στην Γ’ Εθνική. Έχω μιλήσει με τέσσερις προέδρους πέντε, από πέρυσι με στόχο να δημιουργήσουμε ένα όργανο και να πάμε όλοι μαζί. Γιατί ο Λιονάκης μόνος του, ή ο Μπελίτσος μόνος του, η οποιοσδήποτε μόνος του δεν μπορεί να πάει να απαιτήσει. Πρέπει να μαζευτούμε όλοι οι πρόεδροι της Γ’ Εθνικής, σε όλους τους ομίλους. Το τονίζω αυτό. Γιατί και στον Άρη προχθές ήταν Αθηναίος διαιτητής. Όχι επειδή είναι ο Άρης που μπορεί να βρει τα λεφτά. Να πάρουμε άλλη ομάδα από τον 1ο όμιλο που ήταν διαιτητές από την Κόρινθο. Εμένα μου ήρθαν διαιτητές από τα Δωδεκάνησα. Υπάρχουν βέβαια και εξαιρέσεις. Τι εννοώ; Υπάρχουν διαιτητές που είναι αστυνομικοί και είναι με απόσπαση στην Αθήνα. Είναι δηλωμένοι σαν διαιτητές του Συνδέσμου Έβρου, γιατί μου έτυχε το περιστατικό αυτό. Μόλις είδα αυτή τη διαιτησία άρχισα τα τηλέφωνα και λέω: τι είναι αυτά που κάνετε;. Από πλευράς κοστολογίου ήταν πολύ καλύτερο από ένα διαιτητή που έρχεται από την Κόρινθο. Υπάρχουν δυο τρεις εξαιρέσεις με διαιτητές που είναι αποσπασμένοι στην Αθήνα και δηλώνουν τέσσερα πέντε παιχνίδια όσο κάνουν την απόσπαση τους εδώ για να παίξουν τις ομάδες των Αθηνών. Το μεγάλο μέρος των διαιτησιών είναι 800 ευρώ και πάνω. Μην ξεγελιέστε από το κοστολόγιο, γιατί έχω ακούσει συναδέλφους μου, να λένε ότι η Κρήτη δεν πληρώνει πολλά λεφτά στη διαιτησία γιατί είναι από κοντινούς νομούς. Ας ρωτήσουν, ή μάλιστα να ρωτήσετε καλύτερα εσείς και να σας δώσει ένας πρόεδρος ένα φύλλο αγώνα πχ. Της Επισκοπης που ήρθε να παίξει διαιτητής από Ηράκλειο και θα δείτε ότι το κοστολόγιο θα είναι υψηλό. Πολλοί νομίζουν ότι πληρώνουν ένα ταξάκι και τη διαιτησία. Είναι γελασμένοι γιατί είναι και τα κοστολόγια τους εκεί, είναι και από άλλους νομούς είναι μακριά και είναι εξίσου τσουχτερά.

Ποια είναι η άποψη σας για την κατάργηση του Κυπέλλου Γ’ Εθνικής;

Αυτό που είχε γίνει πέρυσι ήταν έκτρωμα και ήταν αυτό που λέγαμε, δηλαδή ότι δεν είχε σκοπό. Φέτος για εμένα δεν είναι σκοπός μια ομάδα να προχωρήσει μέσω του Κυπέλλου ΕΠΣΑ. Γιατί εάν το πάρει ο Ηλυσιακός το Κύπελλο; Για να προχωρήσει και να κάνει τέσσερα ταξίδια και εν συνέχεια να κατακτήσει το Κύπελλο Ερασιτεχνών; Δεν θεωρώ και δεν βλέπω τον λόγο να πάρεις το υπερκύπελλο.   Δεν υπάρχει δηλαδή κάποιο αντίτιμο, έστω, κάτι σε μια ομάδα να πεις ότι το κυνηγάω. Υπάρχει κάτι για τις ομάδες των ΕΠΣ δηλαδή ένα το πάρει το Χαλάνδρι που παίζει αντίπαλος με το Καματερό και αναφέρομαι στο Κύπελλο Ερασιτεχνών βγαίνει αυτόματα στην Γ’ Εθνική και ας τερματίσει έβδομο ας πούμε στην ΕΠΣΑ. Αυτό είναι κίνητρο για τις υποδεέστερες ομάδες.

 

Τι αρνητικό στοιχείο έχετε εντοπίσει και θέλετε να επισημάνετε στα αρμόδια όργανα;

Ένα αρνητικό σημείο που δεν έχει να κάνει με το πρωτάθλημα αλλά έχει να κάνει με το ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι της Γ’ Εθνικής ήταν το «πάρσιμο» πίσω της προκήρυξης για τη συμμετοχή την ομάδων στο Κύπελλο Ελλάδας. Δηλαδή εάν έπαιζαν φέτος οι ομάδες της Γ Εθνικής στο Κύπελλο Ελλάδος, θα μπορούσαν να δουν τα παιδιά μας ακόμη περισσότεροι. Γιατί δεν θα πάψω να λέω ότι ομάδες που είναι στην Γ’ Εθνική αυτή τη στιγμή σε όλους τους ομίλους, και τους τέσσερις, χωρίς να λέω ονόματα αν και μπορώ να πω, μπορούσαν να σταθούν στην Football League. Υπάρχουν πολλές καλύτερες οργανωμένες ομάδες στην Γ’ Εθνική από την Football League. Υπάρχουν πολύ καλύτερα ρόστερ στην Γ’ Εθνική απ’ ότι στη Β’ Εθνική. Και γι αυτό και βλέπουμε τα τελευταία χρόνια ότι ποδοσφαιριστές που έχουν περάσει από την Α’ Εθνική, όχι επειδή είναι στη δύση της καριέρας τους, απλώς είναι πιο μεγάλοι ή ήταν στην Football League την δεύτερη χρονιά, παίζουν στην Γ’ Εθνική και παιζουν με μεγάλη επιτυχία. Αυτό είναι το ένα μελανό σημείο. Το άλλο είναι ότι η ΕΠΟ κάποια στιγμή θα πρέπει να σκύψει πίσω από την Γ’ Εθνική. Γιατί εάν είμαστε 96 ομάδες, και κάθε χρόνο φεύγουμε 10 για τα τοπικά πρωταθλήματα, σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχει Γ’ Εθνική, αλλά Α’, Β’ Εθνική και πρωταθλήματα των ΕΠΣ.