Connect with us

4ος Όμιλος

Συνέντευξη Σάββα Παφιάκη: Μόνο ευχάριστες οι αναμνήσεις του 2015

Published

on

Το όνομα του στο Δωδεκανήσιο ποδόσφαιρο είναι ευρέως διαδεδομένο και γνωστό αφού ο ίδιος το έχει συνδέσει με την ομάδα του Ιάλυσου. Την περσινή σεζόν σήκωσε επτά Κύπελλα, σαρώνοντας ότι θεσμό υπήρχε στο ‘Σμαραγδένιο νησί’. Τη φετινή σεζόν, φορώντας το περιβραχιόνιο των ‘τοξοβόλων’ διαπρέπει στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής αποτελώντας μάλιστα έναν από τους καλύτερους και πολυτιμότερους ποδοσφαιριστές για το συγκρότημα του Πέτρου Μίχου. Ο Σάββας Παφιάκης έχοντας στην πλάτη του αρκετά χρόνια εμπειρίας, με αφοσίωση στην ομάδα που ανδρώθηκε και αναδείχθηκε ποδοσφαιρικά, δεν αρνήθηκε να μιλήσει στην ιστοσελίδα stoplekto.gr για την ξέφρενη πορεία του Ιάλυσου και γενικότερα για το πρωτάθλημα στον 4ο όμιλο. Αναλυτικά, τα όσα τόνισε:

Σάββα που οφείλετε η πορεία του Ιάλυσου στο φετινό πρωτάθλημα με δεδομένο ότι είναι νεοφώτιστη η ομάδα;

Κοιτάξτε, καταρχάς θα πρέπει να τονίσουμε ότι η προσπάθεια είναι συλλογική. Όμως το γεγονός ότι υπάρχουν 4-5 προσωπικότητες στην ομάδα είναι θετικό αφού παρασύρουν και τους υπόλοιπους έτσι ώστε να αποδίδουν στο 100% και να βγάζουν στο γήπεδο τις αρετές τους σαν μονάδες.

Ο Ιάλυσος συγκατοικεί στην 2η θέση μαζί με την Τρίγλια. Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας που σας έχει φέρει έως εδώ;

Δεν υπάρχει ιδιαίτερο μυστικό. Εάν κάπου πρέπει να εστιάσουμε είναι στο γεγονός ότι επικεντρωνόμαστε στο κάθε ματς ξεχωριστά. Γίνεται ανάλυση από τον προπονητή, δείγμα της εξαιρετικής δουλειάς που κάνει και επίσης το άλλο θετικό είναι το άριστο κλίμα που επικρατεί στα αποδυτήρια το οποίο φτάνει ακόμη και στην διοίκηση.

Φοβηθήκατε όταν ενημερωθήκατε ότι η ομάδα θα στηριχτεί σε παίκτες από τα Δωδεκάνησα; 

Όχι, ίσα-ίσα. Η Δωδεκάνησος έχει αρκετά καλούς ποδοσφαιριστές με ορισμένους εξ αυτών να αγωνίζονται σε ανώτερες κατηγορίες και κάποιοι άλλοι πάλι σε χαμηλότερο επίπεδο. Εμείς σαν ομάδα επιλέξαμε αυτούς που αγωνίζονται σε χαμηλό επίπεδο και μαζί με τα παιδιά που ήρθαν δημιουργήσαμε κάτι πολύ καλό.

Βάση της μέχρι τώρα πορείας, στο πίσω μέρος του μυαλού σας βρίσκεται η λέξη ‘πρωτάθλημα’;

Σίγουρα όταν στο 1/3 του πρωταθλήματος είσαι αρκετά κοντά στην κορυφή υπάρχει κάτι στο μυαλό αλλά μετά πάλι φεύγει διότι δεν μπορούμε να κάνουμε υπολογισμούς. Στο ποδόσφαιρο δεν παίζει ρόλο μεγάλο η στατιστική πάντα. Δεν ξέρουμε τι μπορεί να γίνει. Απομένουν τόσα παιχνίδια και όπως είπα εμείς βλέπουμε το κάθε ματς ξεχωριστά. Πρέπει να είμαστε ταπεινοί και χωρίς πολλά λόγια. Στο τέλος θα κάνουμε ταμείο.

Θα μπορούσε ο Ιάλυσος να βρίσκεται στην κορυφή του 4ου ομίλου;

Γιατί όχι; Μπορούσαμε να είμαστε στην κορυφή αλλά και χαμηλότερα.

Ποια ήταν η καλύτερη ομάδα που αντιμετωπίσατε;

Έχω την εντύπωση πως ήταν η Τρίγλια Ραφήνας κατά γενική ομολογία. Καλοδουλεμένο σύνολο, με πλάνο και ήξερε σε γενικές γραμμές τι ζητούσε από τον αγωνιστικό χώρο.

Επειδή φτάνουμε στο τέλος του 2015, τι θα ήταν εκείνο που θα κρατούσες σαν Σάββας από την προηγούμενη σεζόν;

Ότι κατακτήσαμε ότι υπήρχε πέρυσι στο τοπικό πρωτάθλημα και την εξαιρετική πορεία που πραγματοποιούμε μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Η προηγούμενη σεζόν ήταν αρκετά καλή και εύχομαι να τα πάμε ακόμη καλύτερα το 2016.

Ποια ομάδα για εσένα αποτελεί την δυσάρεστη έκπληξη;

Για το περισσότερο κοινό όπως και για εμένα είναι ο ΟΦΗ αλλά και η Κηφισιά. Και οι δυο ομάδες έχουν αξιόλογα υλικά όμως δεν έχουν καταφέρει να βρουν το δρόμο που πρέπει. Όσον αφορά τον ιστορικό ΟΦΗ, εύχομαι να αγωνιστεί και να επιστρέψει εκεί που ανήκει.

Εαν σου ζητούσαν να περιγράψεις με δυο λέξεις τον Ιάλυσο, ποιες θα ήταν αυτές;

Ομάδα με δυναμική!