Connect with us

4ος Όμιλος

Τάσος Κουρεπίνης:”Στην Γ’ Εθνική πάντα υπάρχει πίεση”

Published

on

Την περασμένη εβδομάδα κλήθηκε να καθίσει για ακόμη μια φορά κάτω από την εστία του Ηλυσιακού στην αναμέτρηση με το Ηράκλειο και ο ίδιος συνέβαλε τα μέγιστα ώστε η ιστορική ομάδα να αποδράσει με το διπλό από το γηπεδο του Πράσινου Λόφου. Ο Τάσος Κουρεπίνης με τις εκπληκτικές του επεμβάσεις φρόντισε να διατηρήσει το 1-2 για τους κιτρινόμαυρους με αποτέλεσμα ο ίδιος να αποτελέσει τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή της αναμέτρησης. Αμέσως μετά τη λήξη του κυριακάτικου αγώνα, διοίκηση, τεχνικό επιτελεί και συμπαίκτες συνεχάρησαν τον Κρητικό πορτιέρο για την σπουδαία εμφάνιση και ο νεαρός άσος απέδειξε για ακόμη μια φορά ότι η Γ’ Εθνική αποτελεί μικρή κατηγορία για εκείνον. Ο 24χρονος πορτιέρο, ο οποίος όσο περνούν τα χρόνια δείχνει να ωριμάζει ποδοσφαιρικά, είναι έτοιμος για να κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα του, γεγονός που όπως δηλώνουν τα πρόσωπα που έχουν συνεργαστεί μαζί του, θα έπρεπε να είχε γίνει ήδη. Ο ίδιος παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα stoplekto.gr ο οποίος μίλησε για την πορεία του με τον Ηλυσιακό, την κατάκτηση του πρωταθλήματος με την Μικτή Ηρακλείου, το πέρασμα που είχε από το Αιγάλεω αλλά και το φετινό πρωτάθλημα. Αναλυτικά, τα όσα τόνισε:

-Τάσο πως αισθάνεσαι που με την εμφάνιση που πραγματοποίησες κόντρα στο Ηράκλειο συνέβαλες ώστε ο Ηλυσιακός να φτάσει σε ακόμη μια σημαντική εκτός έδρας νίκη; 

Η νίκη είναι συλλογική και όχι ατομική. Τώρα εάν κατάφερα να βοηθήσω και από την δική μου πλευρά την ομάδα να παρει τους τρεις βαθμούς, είμαι πολύ χαρούμενος και ικανοποιημένος γι’ αυτό.

-Πόσο δύσκολο είναι για έναν τερματοφύλακα να χρειαστεί να επέμβει τόσες πολλές φορές σε ένα παιχνίδι κάνοντας καταπληκτικές επεμβάσεις; 

O βαθμός δυσκολίας προσωπικά δεν αλλάζει απο παιχνίδι σε παιχνίδι. Ολα τα ματς πρέπει να τα βλέπουμε με την ίδια σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Έτσι έγινε και την Κυριακή στο Ηρακλειο. Κοιτάξαμε στα μάτια τον αντίπαλο και είτε με παράγοντα την ικανοτητα είτε την τύχη κάποιες φορές ,πήραμε τους τρεις πολύτιμους βαθμούς.

-Περίμενες ότι ο αγώνας θα είχε τόσο μεγάλη πίεση για εσένα;

Η πίεση στο συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν δεδομένη. Αντιμετωπίσαμε μια πολυ καλή ομάδα,με ιδιαίτερο γήπεδο. Αυτο μας δυσκόλεψε στην αρχή ,αλλα στη συνέχεια πιστεύω πως ανταποκριθήκαμε πλήρως.

-Πως κρίνεις το επίπεδο του πρωταθλήματος; 

Νομίζω πως είναι ένα απο τα πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα των τελευταίων ετών.Δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές ανάμεσα στις ομάδες πέραν του ΟΦΗ που έχει μια άλλη δυναμική. Υπάρχουν καλοί και νεαροί ταλαντούχοι παίκτες καθώς και παίκτες με παραστάσεις από μεγαλύτερες κατηγορίες.

-Πως αισθάνεσαι που θα τεθείς αντιμέτωπος με τον ΟΦΗ;

Ο ΟΦΗ, το γνωριζουν ολοι,οτι δεν ανηκει στη Γ Εθνικη. Σιγουρα ειναι μια μεγαλη προκληση,για οποιοδηποτε ποδοσφαιριστη που αγωνιζεται στην κατηγορια,μεσα απο την οποια παιρνεις διαφορετικες εμπειριες και παραστασεις.Εχω ενα λογο παραπανω να το ξερω επειδη καταγομαι απο το Ηρακλειο Κρητης και παντα ειχα σαν εικονα να παιξω στο Γεντι Κουλε,εστω και σαν αντιπαλος.Η ατμοσφαιρα που δημιουργειται σε αυτο το γηπεδο ειναι εκπληκτικη που καθε ποδοσφαιριστης θελει νιωσει.

-Ποιες είναι οι ομάδες μέχρι στιγμής που έχεις ξεχωρίσει στο φετινό πρωτάθλημα;

Όπως προανέφερα,οι φετινές ομάδες του 4 ομίλου δεν έχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ τους.Αυτό το βλέπουμε άλλωστε κάθε βδομάδα,με τα αποτελέσματα των αγώνων. Όλα τα ματς είναι αμφίρροπα. Νομίζω όποιος πάει να προαναγγείλει την τελική κατάταξη του ομίλου,θα βρεθεί προ εκπλήξεως στο τέλος.

-Ποια ομάδα θεωρείς φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου στον 4ο όμιλο;

Νομίζω πως ο ΟΦΗ έχει τον πρώτο λόγο.

-Τα τελευταία χρόνια αγωνίζεσαι είτε στο πρωτάθλημα της Δ’ είτε σε εκείνο της Γ’ Εθνικής. Ποιος ποδοσφαιριστής σου έχει προξενήσει την μεγαλύτερη εντύπωση; 

Είναι αρκετοί και μάλιστα με κάποιους από αυτούς είχα την χαρά και την τιμή να είμαι και συμπαίκτες. Δεν θα ήθελα να τους ονοματίσω όλους γιατί φοβάμαι ότι θα ξεχάσω κάποιον. Ο ποδοσφαιριστής όμως, όπου είναι και φίλος μου, ο οποίος έκανε πάντα το κάτι ιδιαίτερα είναι ο Νικήτας Τουρνάς. Απ’ όλες τις απόψεις. Έχει τρομερή επαφή με τη μπάλα, έκανε ενέργειες οι οποίες έλεγες ότι ήταν αδύνατον να γίνουν τη συγκεκριμένη στιγμή, είχε το πρέον θράσος που χρειάζεται το ποδόσφαιρο και πάνω απ’ όλα ήθος και αξίες

-Τα πρώτα σου ποδοσφαιρικά βήματα έγιναν στην ομάδα του Π.Ο. Ατσαλένιου που αγωνίζεται στο τοπικό πρωτάθλημα Ηρακλείου. Παρακολουθείς την πορεία της συγκεκριμένης ομάδας; 

Βεβαίως και την παρακολουθώ. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου είμαι στον Ατσαλένιο. Διαθέτει πολύ καλή ομάδα και ελπίζω να πετύχει το στόχο της, που δεν είναι άλλος από την άνοδο στην Γ’ Εθνική. Εύχομαι πραγματικά να το πετύχει.

-Με δεδομένο ότι έχεις αγωνιστεί και στην Κρήτη. Ποια διαφορά υπάρχει ανάμεσα στο Κρητικό και στο Αθηναϊκό ποδόσφαιρο; 

Πλέον πιστεύω πως δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά ούτε σε επίπεδο οργάνωσης ούτε έμψυχου δυναμικού.Και αυτό γιατί το επίπεδο της Αθηνας ήταν ανέκαθεν υψηλό. Όμως παρατηρούμε οτι τα τελευταία χρόνια και οι Κρητικές ομάδες ανεβαίνουν κατηγορίες και αναδεικνύουν παίκτες απο τις ακαδημίες τους,που θεωρούνται πανελληνίως αξιόλογες.

-Τι είναι αυτό που έχεις κρατήσει από πέρασμα που είχες από το Αιγάλεω;

Σίγουρα είναι πολλές οι αναμνήσεις που έχω από το Αιγάλεω.Πέρασα 3 χρόνια με κάποιες περίεργες καταστάσεις ,αλλά και πολλές όμορφες στιγμές.Αυτό το οποίο σου μένει πατώντας σε αυτό το καταπληκτικό γήπεδο, είναι ό,τι πριν κάποια χρόνια το Αιγάλεω έπαιζε ευρωπαϊκά παιχνίδια εκεί. Αυτό πιστεύω λέει πολλά για αυτή την ομάδα. Πιστεύω με τον καιρό πως θα ξαναβρεί τον τρόπο και τη δύναμη να επιστρέψει στα μεγαλύτερα σαλόνια.

902476_10200398753944374_1356173199_o (1)

-Έπειτα επέλεξες να μετακομίσεις στου Ζωγράφου για λογαριασμό του Ηλυσιακού. Ποιος ήταν ο λόγος που απάντησες θετικά στην πρόταση της συγκεκριμένης ομάδας;

Μετά την θητεία μου στο Αιγάλεω ψάχνοντας το επόμενο σταθμό μου και βάζοντας κάτω κάποιες προτάσεις που είχαε, ο Ηλυσιακός ήταν η ομάδα που τράβηξε την προσοχή. Επειδή τυχαίνει να μένω στου Ζωγράφου ήξερα ότι πρόκειται για έναν σύλλογο με ιστορία που στα παιχνίδια του μαζεύει φίλαθλο κόσμο ενώ διαθέτει και εξαιρετικό γήπεδο. Συνάμα είχε και φίλους οι οποίοι με παρότρυναν γι αυτή την επιλογή Τέλος η διάθεση αι η συμπεριφορά των ανθρώπων που ασχολούνται διοικητικά και λειτουργικά με τον Ηλυσιακό και τους ευχαριστώ γι αυτό.

-Ποια ειναι η καλύτερη σου ανάμνηση σαν ποδoσφαιριστής;

Η κατάκτηση του πανελληνίου πρωταθλήματος σε επίπεδο μικτών ομάδων