Connect with us

slideshow

Τα είπαν Μπρατσόλης- Μιχαλολιάκος για Πειραιά

Συνάντηση για το πειραϊκό ποδόσφαιρο

Published

on

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 5.9.2012 συνάντηση αντιπροσωπείας της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ με τον Δήμαρχο Πειραιά κ. ΒΑΣ.ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟ.

Παρών στην συνάντηση ήταν και ο Αντιπρόεδρος του ΟΠΑΝ κ. ΑΝΤ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ.

Την αντιπροσωπεία της Ε.Π.Σ.Π. αποτελούσαν ο Πρόεδρος κ.ΣΤ.ΜΠΡΑΤΣΟΛΗΣ, ο Α΄ Αντιπρόεδρος κ.ΧΡ.ΣΤΟΥΚΑΣ, ο Γεν.Γραμματέας κ. ΚΩΝ.ΒΡΑΚΑΣ και ο Πρόεδρος των Επιτροπών Παρατηρητών και Καταπολέμησης της Βίας και Ασφάλειας Γηπέδων κ. ΠΑΝ.ΛΑΠΑΤΑΣ.

Περιεχόμενο της συνάντησης, που ζητήθηκε απο την Διοίκηση της Ε.Π.Σ.Π., ήταν να κατατεθούν τα αιτήματα των 26 ποδοσφαιρικών σωματείων του κεντρικού Πειραιά, ώστε ο Δήμος και η Δημοτική αρχή να εντάξουν στις διοικητικές δραστηριότητες τα παμπειραική, ποδοσφαιρικά, ερασιτεχνικά αιτήματα των σωματείων της Ένωσης.

Ο Πρόεδρος της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ κ. ΣΤ.ΜΠΡΑΤΣΟΛΗΣ παρέδωσε πλήρεις τις επιστολές αιτημάτων των σωματείων του Πειραιά, τα οποία έχουν ήδη κατατεθεί στην Δημοτική αρχή του κ.ΒΑΣ.ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ, έχουν δε κοινοποιηθεί και σε όλους τους νεοεκλεγέντες Βουλευτές Α’ & Β’ Πειραιά, ως Β΄ Αθήνας.

Ο κ. Πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Π. επικέντρωσε τα αιτήματα των ποδοσφαιρικών σωματείων στο βασικό θέμα της έλλειψης νέου αγωνιστικού γηπέδου στον ποδοσφαιρικό Πειραιά, την υλοποίηση του οποίου διεκδικούν όλα τα ποδοσφαιρικά σωματεία δεκάδες χρόνια.

Εκτός αυτού του βασικού αιτήματος ο Πρόεδρος της Ε.ΠΣ.ΠΕΙΡΑΙΑ έθεσε στον κ. Δήμαρχο το θέμα της διαπλάτυνσης του γηπέδου ΑΓ.ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ για να καταστεί αγωνιστικό, την ενισχυτική οικονομική επιχορήγηση όλων των ποδοσφαιρικών σωματείων του Πειραιά, την στέγαση σωματείων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα σε κτήρια που ανήκουν στον Δήμο Πειραιά, την δωρεάν μετακίνηση των ποδοσφαιριστών των υποδομών των σωματείων του Πειραιά με δημοτικά λεωφορεία, ως και το αίτημα της συμβολής του Δήμου Πειραιά, ώστε μέσω Δημοτικού Ιατρείου η άλλης Δημοτικής επιλογής, να παρέχονται δωρεάν οι προληπτικές εξετάσεις των ποδοσφαιριστών των σωματείων και ή δυνατόν και η αποκατάσταση των τραυματισθέντων ποδοσφαιριστών των διοργανώσεων της Ε.Π.Σ.Π.

Παράλληλα ο κ. Πρόεδρος ευχαρίστησε τον κ. Δήμαρχο για τη συμβολή του Δήμου Πειραιά και του Ρ/Σ «ΚΑΝΑΛΙ 1» στην προώθηση των διοργανώσεων της Ένωσης, μέσω των μεταδόσεων αγώνων που πραγματοποιήθηκαν, ως και των ρεπορτάζ που προώθησαν και προωθούν το παμπειραικό ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Με βάση την ανωτέρω συνοπτική ενημέρωση των αιτημάτων του ποδοσφαιρικού Πειραιά που έκανε ο Πρόεδρος της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ ζήτησε απο τον Δήμαρχο Πειραιά κ. ΒΑΣ.ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟ να γίνει παρουσίαση αυτών των αιτημάτων της Ένωσης και στο Δημοτικό Συμβούλιο του Πειραιά σε προσεχή του συνεδρίαση.

Ο Δήμαρχος Πειραιά ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και την αντιπροσωπεία της Ένωσης για την πλήρη ενημέρωση που του έγινε και δήλωσε σε όλους ότι έχει εντάξει μέσα στην καθημερινότητα των διοικητικών ενδιαφερόντων του τα αθλητικά αιτήματα των σωματείων της πόλης, με κυρίαρχο τα αιτήματα των 26 σωματείων του Πειραιά, που αποτελούν τη μεγαλύτερη θεσμική, αθλητική οργάνωση του κεντρικού Πειραιά.

Ο Δήμαρχος κ. ΒΑΣ.ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ αναγνώρισε ότι είναι δίκαιο αίτημα να ζητούν τα σωματεία του Πειραιά ένα καινούργιο ποδοσφαιρικό γήπεδο στον Πειραιά και αναγνωρίζει ολοκληρωτικά αυτή τους την διεκδίκηση.

Ενημέρωσε δε ότι έχει επιλέξει να εντάξει το Στρατόπεδο ΠΑΠΑΔΟΓΕΩΡΓΗ στο Πράσινο Ταμείο Ανάπτυξης, ούτως ώστε τελικά «καθαρό απο οποιαδήποτε βάρη» να γίνει τελικά αθλητική ποδοσφαιρική εγκατάσταση άμεσα.

Ο κ. Δήμαρχος ενημέρωσε την αντιπροσωπεία της Ε.Π.Σ.Π. ότι παράλληλα προωθεί όλες τις ενέργειες για να γίνει αγωνιστικό γήπεδο ήπιας μορφής μέσα στο χώρο των 10 στρεμμάτων της ΣΚΥΠ, που ανήκουν στο Υπουργείο Παιδείας και το σημερινό περιβάλλον ευνοεί μια τέτοια εξέλιξη.

Χωρίς μεγαλοστομίες, σημείωσε ο κ. Δήμαρχος, αλλά με εργασία και μέθοδο προς αυτή την κατεύθυνση είμαι αισιόδοξος ότι θα δώσουμε στα ερασιτεχνικά σωματεία της πόλης μας ένα νέο γήπεδο, όπως το προσδοκούν και το δικαιούνται.

Εκτός αυτού του βασικού θέματος ο κ. Δήμαρχος υποσχέθηκε πως θα εξαντλήσει κάθε οικονομικό περιθώριο, ώστε να επιχορηγήσει με ένα σεβαστό ποσό για τις σημερινές συνθήκες όλα ανεξαιρέτως τα ποδοσφαιρικά σωματεία της Ε.Π.Σ.Π.

Επίσης ενημέρωσε την αντιπροσωπεία της Ένωσης ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν, σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά, για να διατίθενται δωρεάν ιατροί στους αγώνες των διοργανώσεων της Ε.Π.Σ.Π. που συμμετέχουν πειραϊκά σωματεία.

«Θέλω να γνωρίζετε κ. Πρόεδρε ότι η πόρτα του Δημάρχου και του Δήμου είναι ανοιχτή για τα ποδοσφαιρικά σωματεία της πόλης μας και την ιστορική Ε.Π.Σ.Π. και με χαρά θα εντάξουμε θεματική παρουσίαση ου ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου του Πειραιά σε συνεδρίαση του Οκτωβρίου 2012»

Στη συνέχεια ο Αντιπρόεδρος του ΟΠΑΝ κ. ΑΝΤ.ΘΕΟΔΩΡΟΥ δήλωσε προς τον Δήμαρχο και την αντιπροσωπεία της Ε.Π.Σ.Π. ότι ο ΟΠΑΝ αφουγκράζεται τα αιτήματα όλων των σωματείων, προσπαθεί να εξυπηρετήσει ανάγκες τους, όπως π.χ. προπονητικές, διαθέτοντας ώρες στα γήπεδα 5Χ5 στα ΒΟΤΣΑΛΑΚΙΑ, είναι σε ανοικτή συνεργασία με εντολή του Δημάρχου Πειραιά κ. ΒΑΣ.ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ, με την Διοίκηση της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ και τις διοργανώσεις της, ώστε να προκύπτει συνολικό αθλητικό όφελος για τη νεολαία του Πειραιά και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Ο Πρόεδρος κ.ΣΤ.ΜΠΡΑΤΣΟΛΗΣ, ο Αντιπρόεδρος κ.ΧΡ.ΣΤΟΥΚΑΣ, ο Γεν.Γραμματέας κ. ΚΩΝ.ΒΡΑΚΑΣ και ο Πρόεδρος των Επιτροπών Παρατηρητών και Καταπολέμησης της Βίας και Ασφάλειας Γηπέδων της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ κ. ΠΑΝ.ΛΑΠΑΤΑΣ ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο Πειραιά κ. ΒΑΣ.ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟ γι’ αυτήν την ωφέλιμη εποικοδομητική συνάντηση και ζήτησαν άλλη μια φορά την συμβολή τους στην προώθηση και υλοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των σωματείων μελών της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ που εδρεύουν στον κεντρικό Πειραιά.

 

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply