Connect with us

slideshow

Τελικός κυπέλλου ΕΠΣΔΑ – Ώρα για αποδείξεις!

Μανδραϊκός και Πανελευσινιακός κοντράρονται σήμερα στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου ΕΠΣΔΑ (Δημοτικό Στάδιο Μεγάρων 17.30)

Published

on

Αποτελούν δυο ομάδες που πρεσβεύουν με τον πλέον ιδανικό τρόπο το ποδόσφαιρο της δυτικής Αττικής τα τελευταία χρόνια. Σήμερα, ωστόσο, καλούνται να ξεδιπλώσουν την πλούσια ποιότητα που διαθέτουν σαν σύνολα στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου της ομώνυμης Ένωσης, σε ένα ματς που μαγνητίζει όλα τα βλέμματα. Ο λόγος για τον Μανδραϊκό και τον Πανελευσινιακό οι οποίοι κοντράρονται σήμερα στις 17.30 στο δημοτικό στάδιο Μεγάρων, με στόχο το βαρύτιμο τρόπαιο.

Ο φιλόδοξος σύλλογος από την Μάνδρα κατάφερε, δίχως να αντιμετωπίσει την παραμικρή δυσκολία, να αποκλείσει εύκολα όσα εμπόδια βρέθηκαν στο δρόμο του για να φτάσει στην τελική φάση. Συγκεκριμένα, οι περσινοί κάτοχοι του θεσμού στην πρώτη φάση έκαναν επίδειξη δύναμης σε διπλούς αγώνες απέναντι στη νεοσύστατη ομάδα των Αγίων Αναργύρων την οποία… διέλυσαν (7-0, 6-0). Στην συνέχεια, εξασφάλισαν την πρόκριση χωρίς να ιδρώσουν δεδομένου ότι ο Ευκλείδης είχε αποχωρίσει από τη διοργάνωση. Στην 3η φάση, οι ”κυανόλευκοι” έδειξαν και πάλι τα.. δόντια τους καθώς επιβλήθηκαν σε διπλά ματς του Λέοντα με 5-0 και 7-0 αντίστοιχα. Στα ημιτελικά, η ομάδα του Σταύρου Ψυμουλάκη κληρώθηκε με τη Νέα Πέραμο. Αν και οι ”κιτρινόμαυροι” αγωνίζονται στην Β’ ΕΠΣΔΑ έκαναν το έργο του Μανδραϊκού αρκετά δύσκολο. Εξού και το 2-0 του πρώτου αγώνα, εν αντιθέσει με τον επαναληπτικό όπου οι Μανδραναίοι πήραν εύκολη νίκη με 5-0.

Από την άλλη πλευρά, οι ”σταχυοφόροι” δυσκολεύτηκαν σε μεγάλο βαθμό στο πρώτο παιχνίδι με τον Άτταλο Νέας Περάμου. Παρά το γεγονός ότι η ιστορική ομάδα κέρδισε με 3-1, στον επαναληπτικό χρειάστηκε την διαδικασία της παράτασης ώστε να πάρει το εισιτήριο για την 2η φάση. Εκεί συνάντησε τον ΔΑΣ Άνω Λιοσίων τον οποίο φιλοδώρησε συνολικά με 10 (!) τέρματα, ενώ στη συνέχεια απέκλεισε τον γείτονα Ηρακλή. Στην ημιτελική φάση, μπορεί η ομάδα του Πέτρου Ξανθόπουλου να μην εξέπληξε με την απόδοση της παρ’ όλα αυτά πήρε την πρόκριση για τον τελικό της διοργάνωσης καθώς επιβλήθηκε με το ίδιο σκορ του Αίαντα Παραλίας (2-0).

ΤΑ ΡΟΣΤΕΡ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

ΜΑΝΔΡΑΪΚΟΣ

 

Προπονητής: Σταύρος Ψυμουλάκης

 

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

Βασίλης Βουτσινάς 33

Αποστόλης Τσίμας 23

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

Γιώργος Παπαπαναγιώτου 27

Νίκος Ευθυμίου 26

Κυριάκος Τσίγκρος 21

Παναγιώτης Γεωργιάδης 19

Σίμος Δημητριάδης 20

Θοδωρής Κωνσταντινίδης 19

Χρήστος Νεανίδης 19

Νίκος Παπαδόπουλος 21

ΜΕΣΟΙ

Μιχάλης Μαρής 25

Άκης Στρατάκης 30

Άρης Ψυμουλάκης 27

Κωνσταντίνος Ζουραβλιόφ 31

Ηλίας Δήμου 23

Χρήστος Γκαβζίδης 20

Χρήστος Μιμηγιάννης 19

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

Νίκος Κουσκουνάς 25

Τάσος Θάνος 29

Γιώργος Ξύδης 33

Φάνης Λαμπρογεώργος 34

Αντρέας Παπακωνσταντίνου 25

Φίλιππος Αλεξανδρόπουλος 21

ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ

 

Προπονητής: Πέτρος Ξανθόπουλος

 

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

Παναγιώτης Βασιλείου 39

Μάνθος Τσακιλτσίδης 33

Δημήτρης Τσουκαλάς 30

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

Όθωμας Τερλελής 28

Δήμος Κολοβός 27

Διομίδης Φιλλιπής 30

Τάκης Μπαγδάτογλου 20

Κώστας Τζαφεράκος 18

Γιάννης Ευαγγέλου 27

Στέφανος Παπαδόπουλος 19

ΜΕΣΟΙ

Στράτος Μιχελής 30

Μιχάλης Κατσικιάς 22

Γιάννης Τύρπος 29

Δημήτρης Μακρίδης 21

Θοδωρής Τούσης 20

Γιάννης Μαλισσιώβας 28

Μιχάλης Παπανικολάου 24

Λάζαρος Σιδηρόπουλος 20

Χρήστος Βελλής 18

Αλέξανδρος Αγκάνοφ 19

Δημήτρης Δούκας 22

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

Γιώργος Ζαχαρόπουλος 40

Δημήτρης Μίχας 21

Κώστας Κώνστας 18

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

ΜΑΝΔΡΑΪΚΟΣ

Ψυμουλάκης: ” Θα κριθεί στις λεπτομέρειες”

Μετρημένος, όπως άλλωστε το συνηθίζει, εμφανίστηκε ο τεχνικός των ”κυανόλευκων”, Σταύρος Ψυμουλάκης, ο οποίος στις δηλώσεις που παραχώρησε στην ”ΏΡΑ των σπορ” υπογράμμισε: ”Θεωρώ ότι θα αναμετρηθούν οι δυο καλύτερες ομάδες του 7ου ομίλου που τυγχάνουν να ανήκουν στην ίδια Ένωση. Θα γίνει ένα παιχνίδι ανοιχτό και από τους δυο και εύχομαι να κερδίσει ο καλύτερος”. Σε σχετική ερώτηση για τα στοιχεία που θα κρίνουν τον αγώνα ο έμπειρος προπονητής υποστήριξε:” Τέτοιου είδους συναντήσεις κρίνονται στις λεπτομέρειες και όχι στην ποιότητα”.

*Απόντες από το μεγάλο ματς θα είναι οι στρατευμένοι Γκαβζίδης και Παπαδόπουλος.

ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ

Ξανθόπουλος: ”Ας το ευχαριστηθούμε”

Με τη σειρά του ο τεχνικός του Πανελευσινιακού, Πέτρος Ξανθόπουλος, τόνισε:” Πρόκειται για μια γιορτή η οποία αναδεικνύει το ποδόσφαιρο της περιοχής. Από την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε να το ευχαριστηθούμε και εύχομαι να κερδίσει ο καλύτερος. Ο αντίπαλος αποτελεί ένα πολύ καλό σύνολο, γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο θα πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι και σοβαροί σε όλη τη διάρκεια του αγώνα΄”

Οι ”σταχυφόροι” θα αγωνιστούν χωρίς δυο σημαντικές μονάδες. Ο λόγος για τους Τύρπο που είναι τιμωρημένος και Ζαχαρόπουλο ο οποίος λόγω ηλικίας δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής

Κ.Παντζαρίδης

Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ (ΦΩΤΟ)

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply