Connect with us

slideshow

Τι λέει η ΕΠΣΠ για τα επεισόδια

Ανακοίνωση της Ποδοσφαιρικής Ένωσης Πειραιά.

Published

on

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ στην συνεδρίαση του της 24.5.2012 συζήτησε διεξοδικά όλα όσα διαδραματίστηκαν στον αγώνα «μπαράζ» του σωματείου μας Α.Π.Ο. ΠΕΡΑΜΑΙΚΟΣ με την Α.Ο. ΠΕΥΚΗΣ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο καταδικάζει τα θλιβερά έκτροπα που πλήγωσαν την εικόνα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου μας , και έβαλαν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Το συμβούλιο μας συμπαρίσταται με θέρμη στα θύματα αυτών των δολοφονικών επιθέσεων.

Τα επικίνδυνα αυτά έκτροπα δημιούργησαν μεταφερόμενες εισερχόμενες βίαιες «ομάδες» προσώπων που εκμεταλλεύονται την αγωνιστική προσπάθεια των σωματείων για διάκριση και άνοδο – και μετατρέπουν τα γήπεδα σε –κόλαση- εξυπηρετώντας και σχεδιασμούς που δεν έχουν καμία σχέση με το άθλημα, το πάθος του και το θεμιτό ποδοσφαιρικό ανταγωνισμό.

Η Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ δια του εκπροσώπου της Αντιπροέδρου της Ε.Π.Ο. κ. ΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ έθεσε στο συμβούλιο της Ε.Π.Ο. της 11.5.2012 την λογική ότι λόγω όλων των σημερινών συνθηκών να μετατεθεί για έναν χρόνο ο σχεδιασμός των φετινών μπαράζ ανόδου και να ισχύσει η συγκρότηση ομίλων της περιόδου 2011-2012 και για την προσεχή αγωνιστική περίοδο 2012-2013.

Την θέση αυτή που υποστήριξε και ο Πρόεδρος της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ κος ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΠΡΑΤΣΟΛΗΣ, δυστυχώς επιβεβαίωσαν αυτά τα θλιβερά συμβάντα και δημιουργούν το εύλογο ερώτημα – εκτός από την αντικειμενική καταδίκη τους – τι πρέπει πλέον να προκύψει προκειμένου να βρεθεί η σωστότερη επιλογή ώστε το ποδόσφαιρο να μην λαβωθεί και άλλο! – να μην κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές και να μην εστιάσουνε στο μονόπλευρο ενδιαφέρον κάποιων που «αρκούνται» μόνο στην «αγωνιστική άνοδο» εις βάρος τελικά του ιδίου του ποδοσφαίρου , της αξιοπρεπείας του και της κυρίαρχης επιλογής που πρέπει να είναι για όλους μας: η προστασία του. Αυτό είναι το κυρίαρχο.

Στόχος μας η αποβολή κάθε μορφής ΒΙΑΣ και δη της ξένης εισερχομένης στο άθλημα μας. ‘Eυλογα για την κοινή και ποδοσφαιρική λογική μας, μπορούμε να αναρωτηθούμε όλοι μας : « Τι αξία και ποδοσφαιρικό κέρδος θα υπάρξει, εάν δεν ερμηνευθούν (από τέτοια οπτική) , αυτά που προέκυψαν και ποια ποδοσφαιρική – διοικητικά -οργανωτική διαχείρισης πλέον απαιτείται?

Με βάση την ανωτέρω συλλογιστική η Διοίκηση της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ επικροτεί την απόφαση της αναβολής των αγώνων μπαράζ του 9ου ομίλου της Κυριακής 27.5.2012 που αποφάσισε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κος ΠΑΝΟΣ ΜΠΙΤΣΑΞΗΣ με κυρίαρχη ερμηνεία – εκτός των άλλων: την γενικότερη στάθμιση των συνθηκών που αφορούν τους συγκεκριμένους αγώνες.

Η Διοίκηση της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ θεωρεί ότι πρέπει πλέον ανεξάρτητα των οργανωτικών διοργανωτικών σχεδιασμών του ποδοσφαίρου σε όλη την δομή του, η συντεταγμένη Πολιτεία- το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη- η Γεν. Γραμματεία Αθλητισμού- η Ε.Π.Ο. να σχεδιάσουν και να πράξουν ότι δημοκρατικά απαιτείται – ώστε να προστατευτεί ο Αθλητισμός και το ποδόσφαιρο μας – σε όλα τα επίπεδα του από τις τυφλές επιλογές και την δολοφονική βία που θέλουν κάποιοι να εισάγουν οργανωμένα στα γήπεδα και στους αθλητικούς χώρους.

Η Διοίκηση της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ θα εξακολουθήσει σταθερά να εργάζεται και να παρεμβαίνει μεθοδικά προς κάθε κατεύθυνση ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- με FAIR PLAY – αγωνιστικό συναγωνισμό- Ισότιμο σχεδιασμού σε κάθε διοργάνωση που συμμετέχουν σωματεία μας – θέτοντας πάντα ως προτεραιότητα τις αρχές της – χωρίς συναλλαγές αλλά με βάση το ΔΙΚΑΙΟ- και τα δικαιώματα του παμπειραϊκού ποδοσφαίρου.

Αυτό θα πράξουμε και τώρα και για το άμεσο «Μέλει γενέσθαι», σχετικά και με τα μπαράζ με σοβαρότητα –ηρεμία-συνεργασία-συννενόηση μαζί με τα σωματεία μας προς όφελος τους και συνολικά του Ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

 

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply