Connect with us

slideshow

Το Κύπελλο στην Ιερά Οδό από τα πόδια του ”Στρατηγού”

Published

on

Στη Νέα Σμύρνη, το Αιγάλεω κατέκτησε το 44ο Κύπελλο της Αθήνας νικώντας στην παράταση 1-0 τον αξιόμαχο Χαραυγιακό χάρις το εκπληκτικό γκολ του ”στρατηγού” Κώστα Παπουτσή. Το παιχνίδι ήταν μέτριο από πλευράς ποιότητας ενώ οι συχνοί τραυματισμοί παικτών εμπόδισαν τις δύο ομάδες να βρουν ρυθμό και να υλοποιήσουν τα σχέδια τους στο γήπεδο όπου βρέθηκαν περίπου 1.800 φίλαθλοι.

Το φιλμ του αγώνα

Στο πρώτο ημίχρονο οι κυανόλευκοι μπήκαν δυνατά και μόλις στο 2′ ο Τζανετάκος ανάγκασε τον Δωριάδη να αποκρούσει σε κόρνερ την κεφαλιά του. Οι ”νερατζούρι” απάντησαν στο 15′ με τον καλύτερο τους παίκτη επιθετικά στον αγώνα, Γιώργο Ζήση, ο οποίος πέρασε τρεις παίκτες όμως το πλασέ του έγλειψε το δοκάρι. Στο 36′ ο Κοντιζάς ζήτησε πέναλτι αλλά ο διαιτητής Τριτσώνης ήταν ανένδοτος και κιτρίνισε τον μεσοεπιθετικό του ”Σίτι” για θέατρο. Στο 40′ ο Λαμπρογεώργος βγήκε ολομόναχος τετ α τετ με τον Δωριάδη, όμως ο Γουσούλης με ένα απίστευτο σπριντ πρόλαβε τον μπαρουτοκαπνισμένο φορ απομακρύνοντας σωτήρια σε πλάγιο. Στο δεύτερο μέρος το θέαμα παρέμεινε μέτριο σε γενικές γραμμές ενώ η ομάδα της Ηλιούπολης έδειξε να έχει αρχικά τον έλεγχο. Στο 53′ ο Ντακόβ έκανε τη σέντρα, ο Στασινόπουλος προσπάθησε να κρεμάσει τον Τσαϊλάκη αλλά ο νεαρός πορτιέρο τον σταμάτησε. Ένα λεπτό αργότερα ο Μπίτιλης ζάλισε όλη την άμυνα των Κυπελλούχων και σούταρε, ο Μπιταξής έβαλε την κόντρα, όμως ο Τριτσώνης έδωσε άουτ. Η επόμενη φάση σημειώθηκε στο 67′ με τον Δωριάδη να προλαβαίνει τελευταία στιγμή τον Κοντιζά σε τετ α τετ ενώ στο 78′ ο Τσαϊλάκης πραγματοποίησε την απόκρουση του αγώνα στο ”Γ” σε μακρινή οβίδα του Τουγουντζόγλου.  Από εκεί και έπειτα η κούραση δυσκόλεψε το έργο των δύο ομάδων και το 0-0 μας οδήγησε δικαιολογημένα στη παράταση. Στο 96′ ο Ζήσης έδωσε έτοιμο γκολ στον Μπρούνο αλλά ο Ναυπλιώτης πρόλαβε τελευταία στιγμή τον Βραζιλιάνο άσο. Ο γόρδιος δεσμός λύθηκε στο 102′ όταν ο Μπουγάτσιας κέρδισε φάουλ κοντά στη πλάγια γραμμή και ο Παπουτσής με απίστευτη εκτέλεση φάουλ ”πυροβόλησε” τον Δωριάδη στο απέναντι ”Γ” για το 1-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Παράλληλα, το τέρμα του έμπειρου αμυντικού σκόρπισε απογοήτευση και εκνευρισμό στους ηρωικούς ”νερατζούρι” ενώ δύο σφυρίγματα του κ.Τριτσώνη έφεραν την έκρηξη στον πάγκο των τυπικά φιλοξενούμενων στο 114′ χωρίς να δοθεί συνέχεια.

telikos kipellou epsa

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι είχαμε τρεις αναγκαστικές αλλαγές. Στο 19′ ο Στριμμένος αποχώρησε για χτύπημα στο κεφάλι, στο 66′ ο Μπίτιλης έφυγε με φορείο για τα αποδυτήρια λόγω προβλήματος στο δεξί πόδι ενώ στις καθυστερήσεις ο Σταύρου δεν μπόρεσε να συνεχίσει. Επιπρόσθετα, προβλήματα τραυματισμού αποκόμισαν οι Λαμπρογεώργος, Μπιταξής, Τζανετάκος και οι Ντακόβ, Μπιρμπίλης αλλά η κατάσταση τους δεν εμπνέει ανησυχία.

Διαιτητές: Τριτσώνης-Σαμοΐλης-Φωτόπουλος-Ζαραβίνος.

Αιγάλεω (Άγγελος Πυρένης): Τσαϊλάκης, Παπουτσής, Ταμπάκης, Ναυπλιώτης, Στριμμένος (19′ λ.τρ. Παπαθανασίου), Μπιταξής, Κοντιζάς, Σταύρου (90+1′ Βουτυράς), Λαμπρογεώργος, Τζανετάκος, Τσαρκάνι (83′ Μπουγάτσιας).

Στον πάγκο έμειναν οι: Χατζάκης, Κωνσταντόπουλος Π., Τζωρτζάτος, Κωνσταντόπουλος Κ.

Χαραυγιακός (Πέτρος Καπώνης): Δωριάδης, Γουσούλης, Κατσαμπάνης, Ράμμος, Μπιρμπίλης, Κατσούλας, Ντακόβ (103′ Τσούνι), Τουγουντζόγλου, Ζήσης, Μπίτιλης (68′ λ.τρ. Μπρούνο Ντα Σίλβα), Στασινόπουλος (109′ Κουλουρίδης).

Στον πάγκο έμειναν οι: Κουρουπάκης, Ντότσικας, Κουντουριώτης, Ξηροκώστας.

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply