Connect with us

''STOPLEKTO'' ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Το πρώτο γκάλοπ- Αυτοδύναμη Ν.Δ με 160 έδρες σε επτακομματική Βουλή

Published

on

Απογοητευτικά είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ τα πρώτα δείγματα κυλιόμενης δημοσκόπησης που διενεργείται για λογαριασμό μεγάλου επιχειρηματικού ομίλου, ενόψει της δεύτερης και καθοριστικής εκλογικής αναμέτρησης της 25ης Ιουνίου.
Η Ν.Δ. σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας σπάει το φράγμα του 41% και ”φλερτάρει” με το 41,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται καθοδικά στην περιοχή του 19%, με ”μαξιλάρι” ασφαλείας το 18,5% και το ΠΑΣΟΚ ξεπερνά το 14%
Οι επεξεργασίες, οι σταθμίσεις και οι αναγωγές δείχνουν επτακομματική Βουλή με την Ζωή Κωνσταντοπούλου και την νεοσύστατη ”ΝΙΚΗ”, που ιδρύθηκε απο τον θεολόγο Δημήτρη Νατσιό, να περνούν με άνεση το κατώφλι της Βουλής-συγκεντρώνουν 3,8% και 3,5% αντίστοιχα,-ενώ κέρδη καταγράφουν το Κ.Κ.Ε με 7,5% και η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου με 4,7%.
Η Ν.Δ.με βάση τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης μέτρησης και την σεναριακή παραδοχή ότι το άθροισμα των ποσοστών των εκτός Βουλής κομμάτων θα κινηθεί πέριξ του 8%, κλειδώνει την αυτοδυναμία με 160 έδρες, δεδομένου ότι η ενισχυμένη αναλογική πριμοδοτεί με 50 έδρες -κλιμακωτό μπόνους-το κόμμα που υπερβαίνει το 40%.  
Advertisement