Connect with us

4ος Όμιλος

Το… fair play και το ήθος του Καλοπήτα!

Published

on

Φαινομενικά βρίσκεται στο ξεκίνημα της προπονητικής του καριερας ωστόσο ο ίδιος εχει αποδείξει χωρίς μεγάλα λόγια την ποιότητα που διαθέτει σαν τεχνικός αλλά και σαν άνθρωπος. Ο Ηλίας Καλοπήτας αναμφίβολα έχει κερδίσει το σεβασμό όλων και αποτελεί έναν από τους καλύτερους τεχνικούς στην Γ’ Εθνική γεγονός που το αποτυπώνει και το σπουδαίο έργο που έχει επιτελέσει μέχρι τώρα σε ΑΟΤ Αλίμου και Τρίγλια Ραφήνας. Άλλωστε το γεγονός ότι σε ένα τόσο δύσκολο πρωτάθλημα που συμμετέχουν μεγαθήρια όπως ο ΟΦΗ, ο Φωστήρας, ο Ιωνικός και ο Εθνικός Πειραιά δεν σου επιτρέπει εύκολα να διατηρηθείς σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο και να έχεις μια ομάδα αήττητη για 17 αγωνιστικές. Κι εάν θα πρέπει να συμφωνήσουμε με τη φράση του λαού που αναφέρει ότι ‘στα δύσκολα χτίζεις χαρακτήρα’, στην περίπτωση του Ηλία Καλοπήτα… ταιριάζει γάντι.

Η κίνηση του τελευταίου με το τελικό σφύριγμα του διαιτητή Νεοφυτιάδη να σπεύσει αμέσως και να συγχαρεί στον αντίπαλο πάγκο τον ομόλογο του, Κώστα Ψυρόπουλο, αλλά και τα περισσότερα μέλη της τεχνικής ηγεσίας του ‘Φονέα’ αποδεικνύει το ήθος και την παιδεία που έχει σαν άτομο. Εν συνέχεια έδωσε συγχαρητήρια τους περισσότερους παίκτες με τους οποίους μάλιστα είχε σύντομο τετ α τετ στο γραφείο του.

Ο ίδιος στη συνέντευξη τύπου έβγαλε το… καπέλο στον Κώστα Ψυρόπουλου και στον Φωστήρα γεγονός που αποδεικνύει ότι γνωρίζει να χάνει παρότι η λέξη ήττα αποτελεί μια λέξη που δεν του ταιριάζει. Γι αυτόν ακριβώς το λόγο, διακρίνεται. Άλλωστε, πέρα από τις τεχνικές του ικανότητες που φαίνονται καθημερινά στο γήπεδο, ο Ηλίας Καλοπήτας με το fair play, απέδειξε την ποιότητα, την αξιοπρέπεια και το ήθος που έχει σαν άνθρωπος.