Connect with us

slideshow

Υπό ποιες προϋποθέσεις θα επέστρεφε στην ΠΑΕ ο «Τίγρης»

Published

on

Το ιδιοκτησιακό πρόβλημα της ΠΑΕ ΑΕΚ προκαλεί πλέον αλυσιδωτές αντιδράσεις καθώς ο ένας μετά τον άλλον οι ποδοσφαιριστές της ομάδας αναζητούν τρόπους διαφυγής κι ενώ οι πραγματικοί μέτοχοι της εταιρείας παρακολουθούν σφυρίζοντας αδιάφορα και περιμένοντας από τον πρόεδρο κ. Σταύρο Αδαμίδη να αντιστρέψει την κατάσταση τάζοντας πράγματα στα οποία δυσκολεύεται να αποδειχθεί συνεπής.

 

Η πρόταση του άλλοτε προέδρου της ποδοσφαιρικής ομάδας κ. Μιχάλη Τροχανά με την ονομασία «Θεμέλιο 21», ίσως φέρει την ερχόμενη Κυριακή στον ίδιο χώρο όλους τους σημαίνοντες (ενεργούς και μη, παλαιούς και νέους) παράγοντες στη σύγχρονη ιστορία της Ενωσης, οι οποίοι ωστόσο υποδεικνύουν ως ιδανικό νέο αφεντικό της ΠΑΕ τον κ. Δημήτρη Μελισσανίδη.

 

Μόνο που ο τελευταίος δεν πρόκειται να αποφασίσει την επαναδραστηριοποίηση του στα κιτρινόμαυρα διοικητικά δρώμενα αν δεν τηρηθούν κάποιοι βασικότατοι όροι τους οποίους σκέφτεται να αναλύσει στους νυν μετόχους της εταιρείας που περιμένουν με αγωνία την κίνησή του και δέχονται να συζητήσουν μαζί. Τι θα επιθυμούσε ο κ. Μελισσανίδης;

 

-Την πληρωμή όλων των οφειλομένων προς τους ποδοσφαιριστές (πρώην και νυν) και όσα έχουν λαμβάνειν αυτοί ως το τέλος της σεζόν, ποσό το οποίο αντιστοιχεί σε περίπου 8 εκατ. ευρώ.

 

-Την απεμπλοκή των ενεχυριασμένων στη Morgan Stanley μετοχών της κιτρινόμαυρης εταιρείας λόγω οφειλής 7 εκατ. ευρώ προς τον εν λόγω χρηματοπιστωτικό οργανισμό.

 

-Την αποπληρωμή όλων των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο με τη δέσμευση ότι εκείνος θα αναλάβει όλες τις διακανονισθείσες από την ημέρα που θα αναλάβει την εταιρεία ως και το 2018, όταν εκπνέει η υπάρχουσα ρύθμιση χρεών προς το κράτος.

 

Με αυτούς τους όρους ο κ. Μελισσανίδης θα μπορούσε να συζητήσει την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της εταιρείας, όμως όπως καταλαβαίνει κανείς τα περίπου 20 εκατ. ευρώ που ζητεί να βάλουν στην εταιρεία οι παλαιοί μέτοχοι προκειμένου να την αναλάβει εκείνος καθαρή, είναι μάλλον απίθανο να μεταφερθούν από τους τραπεζικούς λογαριασμούς της «ομάδας σωτηρίας 2004» σε αυτόν της ΑΕΚ όταν τα τελευταία οκτώ χρόνια όλοι αυτοί μαζί είχαν βάλει για την Ενωση περίπου 30 εκατ. ευρώ, σε εποχές όμως με πολύ σημαντικά έσοδα για την εταιρεία.

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply