Connect with us

slideshow

Χαραυγιακός: Χωρίς άγχος για την έκπληξη

Published

on

Ο Χαραυγιακός κατάφερε μέσα σε μια δύσκολη χρονιά για αυτόν να πρωταγωνιστήσει. Η ομάδα της Ηλιούπολης ξεκίνησε για άλλη μια χρονιά έχοντας ως κύριο στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος αλλά κάποια αποτελέσματα, ο μεγάλος ανταγωνισμός και η φυγή ορισμένων παικτών άφησαν πίσω τους ”νερατζούρι” στην κούρσα. Μετά από 28 αγωνιστικές η ομάδα του Πέτρου Καπώνη βρίσκεται στην 6η θέση με 42 βαθμούς αλλά μπροστά στην πρόκληση του Κυπέλλου όλα συγχωρούνται. Πολλοί χαρακτηρίζουν τον Χαραυγιακό ως αουτσάιντερ, όμως στον ιστορικό σύλλογο δηλώνουν έτοιμοι να κοιτάξουν στα μάτια το Αιγάλεω τιμώντας την βαριά ”νερατζούρι” φανέλα που υπηρετούν..

Το Χαϊδάρι και οι ”παγίδες” 

Η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε ο Χαραυγιακός να ξεκινήσει φέτος τον θεσμό κόντρα στο Χαϊδάρι, το οποίο πέρυσι κέρδισε το πρωτάθλημα στην ισοβαθμία με τους ”νερατζούρι”. Η ομάδα του Βαγγέλη Χαντέ, τότε, επικράτησε με 2-1 έχοντας λυτρωτή τον Νίκο Μπιρμπιλή και πήρε μια άτυπη ρεβάνς κόντρα στους κυανέρυθρους. Η συνέχεια μπορεί να χαρακτηριστεί ευνοϊκή για τον ιστορικό σύλλογο αφού αντιμετώπισε Παπάγο και Πετράλωνα, δύο ομάδες δεύτερης κατηγορίας. Κόντρα στον Παπάγο είχε εύκολο μεσημέρι και πρωταγωνιστή τον Κωνσταντίνο Μπουγάτσια που οδήγησε την πρώην πλέον ομάδα του σε νίκη με 4-1. Αντίθετα, τα Πετράλωνα έβαλαν δύσκολα στους παίκτες του Πέτρου Καπώνη αλλά ο Ζήσης καθάρισε στο 68′ για το 1-0 στο Ρουφ. Η ομάδα συνέχιζε την πορεία της και το κερασάκι στην τούρτα ήρθε κόντρα στον Άγιο Ιερόθεο όπου οι ”νερατζούρι” άλωσαν το Περιστέρι με τον Παύλο Μπίτιλη για το τελικό 1-0. Έτσι ήταν θέμα χρόνου να τεθεί ως πρώτος στόχος το Κύπελλο από όλους.

Ημιτελικοί-Έπος κόντρα στο Ηράκλειο 

Στα ημιτελικά η κληρωτίδα έδειξε το Ηράκλειο αλλά κανείς δεν πτοήθηκε για τις δύο δύσκολες αναμετρήσεις. Σε συνομιλία που είχα με τον Πέτρο Καπώνη, μου ξεκαθάρισε ότι σε διπλούς αγώνες ο Χαραυγιακός μπορεί να προκριθεί και δικαιώθηκε με το παραπάνω από τους ποδοσφαιριστές του. Ο πρώτος αγώνας έγινε στο Ηράκλειο όπου για 89′ λεπτά οι γηπεδούχοι νικούσαν 2-0 αλλά ο Παύλος Μπίτιλης με απευθείας φάουλ έδωσε ελπίδες για τον επαναληπτικό της Ηλιούπολης. Εκεί ένα αυτογκόλ του Τριανταφύλλου απλούστευσε τα πράγματα για την ομάδα του Πέτρου Καπώνη αλλά ο Αλεξίου στο 85′ πάγωσε το γήπεδο με το 2-1 και οδήγησε το ματς στη παράταση πρώτα και στη συνέχεια στα πέναλτι. Οι φιλοξενούμενοι αστόχησαν στα δύο πρώτα πέναλτι με Χίσο και Σαμαρά, ο Τουγουντζόγλου σημάδεψε κι αυτός το δοκάρι για τον Χαραυγιακό αλλά η πρόκριση ήρθε τελικά με 4-3.

Ξανά σε τελικό 43 χρόνια μετά!

Ούτε ο Χαραυγιακός έχει κατακτήσει το Αθηναϊκό Κύπελλο, όπως το Αιγάλεω. Μάλιστα η τελευταία του παρουσία σε τελικό καταγράφεται το μακρινό 1972 κόντρα στον ΑΟΝ Αργυρούπολης όπου ηττήθηκε στα πέναλτι με 3-2 ενώ η κανονική διάρκεια-παράταση ολοκληρώθηκαν 2-2. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτός ο τελικός ήταν ο πρώτος στην ιστορία του θεσμού που συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Μπορεί άραγε η ομάδα του Μανώλη Φύτρου να φτάσει στη κατάκτηση του τροπαίου κάνοντας υπέρβαση στην υπέρβαση κόντρα στο φαβορί Αιγάλεω; ‘‘Όλα πιθανά” είναι για μένα η απάντηση στο ερώτημα αφού πρόκειται για ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου και όπως είπαν οι δύο προπονητές ”ένας τελικός, είναι τελικός” και όλοι ζουν για αυτόν όπως οι παίκτες του συλλόγου από την Ηλιούπολη.

xaravgiakos irakleio

Ρόστερ Χαραυγιακού 2014-2015 

Τερματοφύλακες: Ανδρέας Δωριάδης, Δημήτρης Κουρουπάκης, Μιχάλης Κωρονέλλος.

Αμυντικοί: Νίκος Μπιρμπιλής (C), Παναγιώτης Γουσούλης, Αλέξανδρος Ράμμος, Δημήτρης Κατσαμπάνης, Διονύσης Ντότσικας, Φραντσέσκο Τσούνι, Δημήτρης Παναγόπουλος, Δημήτρης Αδαμόπουλος.

Μέσοι: Γιώργος Ντακόβ, Θεολόγος Τουγουντζόγλου, Αποστόλης Στασινόπουλος, Δημήτρης Κατσούλας, Τάσος Κουλουρίδης, Νασιμέντο Μπρούνο Ντα Σίλβα, Άκης Ξηροκώστας, Δημήτρης Καμζέλης.

Επιθετικοί: Παύλος Μπίτιλης, Γιώργος Ζήσης, Γιώργος Κουντουριώτης, Λορέντζο Γκίκα, Βασίλης Παπαδόπουλος.

*Αποχώρισαν τον Δεκέμβρη: Κωνσταντίνος Μπουγάτσιας, Γιάννης Παπαδημητρίου, Λάζαρος Αβίντογλου, Σπύρος Κορρές, Μιχάλης Σκούρας, Παναγιώτης Παγίδας, Θανάσης Γλύκος, Αλέξανδρος Παπαδημητρίου, Βασίλης Τρυφωνίδης, Έκτορας Λεωνίδας-Κουνέτας, Άγγελος Μούτσα, Κίμωνας Ντακογιαννόπουλος, Νίκος Τόμπρος.

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply