Connect with us

4ος Όμιλος

Ψυρόπουλος: Υπερπροσπάθεια απ’ όλους

Published

on

Ξεκίνησε με στόχο την επιβίωση του στην Γ’ Εθνική ωστόσο απέδειξε ότι το… dna που διαθέτει είναι για μεγάλα πράγματα, όπως δηλαδή και η ιστορία που διαθέτει σαν σύλλογος. Η προσπάθεια που γίνεται υπερβαίνει το φυσιολογικό επίπεδο αφού κάθε Κυριακή γίνεται κατάθεση ψυχής από το τεχνικό επιτελείο και τους παίκτες του Φωστήρα. Σημαντικό μερίδιο ευθύνης πιστώνεται στον προπονητή των κιτρινόμαυρων, Κώστα Ψυρόπουλο, ο οποίος λίγο πριν την ολοκλήρωση του 2015 έκανε το δικό του απολογισμό λέγοντας: Ξεκινήσαμε πολύ δύσκολα χωρίς κανένα σχεδόν δελτίο με μηδενικό μπάτζετ. Χωρίς υπερβολή. Με κάποια διαρκείας που προσπαθούμε να πουλήσουν οι άνθρωποι της διοίκησης, κάναμε προσπάθειες για να προχωρήσουμε στις απαραίτητες μεταγραφές για τη στελέχωση του ρόστερ. Δεν υπήρχε έτοιμο κεφάλαιο, αλλά με κινήσεις από εδώ και από εκεί που έγινε από τους ανθρώπους της ομάδας καναμε το καλύτερο δυνατό. Κλείναμε τους παίκτες χωρίς να δίναμε προκαταβολές λόγω των capitals controls, μέχρι που ήρθαν στην ομάδα ποδοσφαιριστές όπως οι Παραράς, Δωροβίνης και Στάμος που είχαν περάσει και κατά το παρελθόν από το σύλλογο και  όλοι μαζί θέλαμε να γυρίσουμε στην ομάδα αφού είχαμε περάσει όμορφες στιγμές. Όλα αυτά τα παιδιά, τα έβαλαν κάτω και είπαμε ότι μαζί με τους παίκτες που θα αποκτηθούν να δημιουργήσουμε μια αξιόλογη ομάδα’.

Ερωτηθείς που οφείλεται η πορεία του Φωστήρα με δεδομένο ότι βρίσκεται στην κορυφή, ο έμπειρος κόουτς δήλωσε

Η πορεία οφείλεται στην πολύ δουλειά που έχουμε κάνει από την αρχή της σεζόν. Στην αγάπη που έχουμε για την ομάδα καθως είμαστε δεμένοι με το σύλλογο, στο πολύ καλό κλίμα που υπάρχει στα αποδυτήρια και ότι είμαστε κοντά ο ένας με τον άλλο. Η χημεία των παικτών είναι πολύ καλή και έχει βοηθήσει αυτό ώστε να έχουμε ένα δυναμικό σύνολο που δημιουργήθηκε και χτίστηκε από παιχνίδι σε παιχνίδι με το κάθε αποτέλεσμα που η ομάδα έπαιρνε. Αυτό δυνάμωνε το σύνολο με την απόδοση που είχε και αποτέλεσμα ήταν η ομάδα να παρουσιαζόταν στο χώρο πολύ δυνατή, με πείσμα και πάθος. Αυτά μας βοήθησαν και μας βοηθάει στα παιχνίδια να παλεύουμε το κάθε ματς και να παίρνουμε αποτελέσματα’.

Όσον αφορά τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο ματς με τον Ιάλυσο, ο Καλαματιανός προπονητής είπε: Στο ποδόσφαιρο και γενικότερα στα αθλήματα υπάρχει η νίκη η ήττα και η ισοπαλία. Γι αυτό το ματς δεν μπορούμε να μιλήσουμε γιατί είναι μια παρένθεση που δεν μπορεί να κριθεί κανένας. Ούτε η διοίκηση, ούτε ο προπονητής ούτε και οι παίκτες. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να πεις ότι αξίζουν συγχαρητήρια στην διοίκηση που κατάφερε να μαζέψει χρήματα ώστε να ταξιδέψουμε. Δεν μπορείς να κρίνεις την ομάδα αγωνιστικά σε αυτό το παιχνίδι για κάποιους συγκεκριμένους λόγους’.

Κλείνοντας ο Κώστας Ψυρόπουλος αναφέρθηκε στις κινήσεις που θα γίνει στην μεταγραφική περίοδο υπογραμμίζοντας:

Μεταγραφικά είναι δύσκολα τα πράγματα στην ομάδα. Σίγουρα η ομάδα προχώρησε μετά την εισχώρηση νέων μελών στο διοικητικό συμβούλιο. Μπορούμε και λειτουργούμε καλύτερα σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα όπου υπήρχε μια στασιμότητα και περιμένουμε με τις προσπάθειες τως κ. Χατζηχρήστου,  κ. Καζαντζή, κ. Συκαρά και του υπόλοιπου συμβουλίου που παρέμεινε, για το το τι μέλλει γενέσθαι στην ομάδα εφόσον βέβαια υλοποιησουν τις υποσχέσεις τους. Άλλωστε σκοπός ήταν η παραμονή στην κατηγορία αφού στόχος ήταν η επιβίωση του συλλόγου. Αυτός παραμένει για εμένα ο σκοπός, ασχέτως εάν έχουμε μοχθήσει για να παραμείνουμε στην κορυφή. Αξίζουμε που βρισκόμαστε ψηλά αφού βάση αποτελεσμάτων και καλού ποδοσφαίρου είμαστε η καλύτερη ομάδα παρά τις δυσκολίες που εμφανίστηκαν στο δρόμο μας. Ο Φωστήρας πήγαινε για Πρωτοδικείο και αυτό δειχνει τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Από την διοίκηση μέχρι και τον τελευταίο φίλαθλο που μας συμπαραστέκεται εξ αρχής. Τέλος η δημοτική αρχή θα πρέπει να δείξει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την ομάδα μας και θα πρέπει να κοίταξει τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στο γήπεδο και μας κάνουν τη ζωή δύσκολη”.