Connect with us

NewsPlus

Κόλπα…για το facebook που πρέπει να γνωρίζετε

Published

on

facebook

Υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε μέσω του Facebook. Είναι μια εφαρμογή με την οποία μπορείτε να ασχολείστε την περισσότερη ώρα στο κινητό σας, είτε για να μάθετε τα τελευταία νέα είτε για να επικοινωνείτε με τους φίλους σας.

Συγκεντρώσαμε μερικές από τις καλύτερες συμβουλές και τα καλύτερα κόλπα που μπορεί να μην ξέρετε. Ήρθε η ώρα να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το Facebook σαν επαγγελματίας.

1. Βλέπετε κάτι ενδιαφέρον στην Ενημέρωσή σας αλλά δεν έχετε χρόνο να το διαβάσετε τώρα; Μπορείτε να το αποθηκεύσετε για αργότερα.

© Tech Insider Τα links, τα βίντεο, οι φωτογραφίες και τα μέρη που έχετε επισημάνει μπορείτε να τα δείτε ευκολότερα από τη σελίδα “Αποθηκευμένα” στο προφίλ σας στο Facebook . Η σελίδα βρίσκεται κάτω από το “Περισσότερα” στην εφαρμογή Facebook για το κινητό σας.

Ιδανική λύση για να αποθηκεύετε όλα τα ωραία άρθρα του Tech Insider για αργότερα.

2. Πώς δεν θα λαμβάνετε πλέον προσκλήσεις για να παίξετε Candy Crush.

© Candy Crush, Provided by Business Insider Inc Υπάρχει τρόπος για να μην λαμβάνετε πλέον ενοχλητικές προσκλήσεις όπως από το Candy Crush στο λογαριασμό σας.

Κάτω από το κουμπί “Περισσότερα”, επιλέξτε “Ρυθμίσεις”, στη συνέχεια “Ρυθμίσεις Λογαριασμού” και “Ειδοποιήσεις”. Πηγαίνετε στο “Κινητό” και σκρολάρετε μέχρι κάτω και ξεμαυρίστε το τετράγωνο “Προσκλήσεις Εφαρμογών”.

3. Μετατρέψτε τη φωτογραφία του προφίλ σας σε κινούμενη GIF.

© Vimeo, Provided by Business Insider Inc Από την εφαρμογή Facebook για κινητό, επιλέξτε την φωτογραφία του προφίλ σας και μετά πατήστε “Τραβήξτε ένα νέο βίντεο προφίλ” για να ανεβάσετε ένα μικρό βίντεο του εαυτού σας. Το αποτέλεσμα μοιάζει κάτι μεταξύ κινητής GIF και μιας κινούμενης κορνίζας από το Harry Potter.

4. Ενημερωθείτε για τα σημαντικότερα νέα σχετικά με τις νέες τάσεις στο Facebook.

© Tech Insider Τα θέματα με τα οποία ασχολούνται οι περισσότεροι στο Facebook περιλαμβάνονται στη λίστα Τάσεων, η οποία είναι προσβάσιμη στα δεξιά στις Ενημερώσεις στο desktop και κάτω από την Αναζήτηση στην εφαρμογή για κινητό του Facebook.

5. Τα άρθρα με έναν μικρό κεραυνό φορτώνονται στο Facebook, το οποίο σημαίνει ότι φορτώνονται πιο γρήγορα και με λιγότερες διαφημίσεις.

© Tech Insider Τα Άμεσα Άρθρα του Facebook φορτώνονται απευθείας στην εφαρμογή του Facebook για iPhone με ένα απλό και λιτό layout. Δεκάδες ενημερώσεις από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στέλνουν Άμεσα Άρθρα και το Facebook ισχυρίζεται ότι τα άρθρα που δημοσιεύονται με τη μορφή αυτή φορτώνονται μέχρι και δέκα φορές πιο γρήγορα

Όταν ένα άρθρο είναι Άμεσο, θα δείτε ένα εικονίδιο με ένα μικρό κεραυνό στη πάνω δεξιά γωνία.

6. Πώς να απενεργοποιήσετε το αυτόματο άνοιγμα των βίντεο στην Ενημέρωσή σας.

© Tech Insider Εάν δεν θέλετε να παίζουν αυτόματα τα βίντεο στο Facebook ρυθμίστε το ανάλογα.

Κάτω από το κουμπί Περισσότερα επιλέξτε Βίντεο και Φωτογραφίες. Μπορείτε να επιλέξετε να παίζονται αυτόματα τα βίντεο σε σύνδεση και σε σύνδεση WiFi, μόνο σε σύνδεση WiFi, ή ποτέ.

 

7. Δείτε τη δραστηριότητά σας στο Facebook την ίδια μέρα αλλά άλλο έτος.

© Facebook. Tech Insider Η ρύθμιση Σαν Σημερα σας δείχνει τις δραστηριότητές σας στο Facebook την ίδια ημέρα τα προηγούμενα χρόνια. Δείτε το σαν την προσωπική σας μηχανή του χρόνου στο Facebook.

Μόνο εσείς βλέπετε το Σαν Σήμερα και μπορείτε να το βρείτε στο link Facebook.com/onthisday. Το Facebook σας επιτρέπει επίσης να κρύψετε κάποια άτομα από το παρελθόν σας, το οποίο είναι χρήσιμο εάν δεν θέλετε να μοιραστείτε τις αναμνήσεις σας από τον/την πρώην σας.

8. Η Δραστηριότητά σας δείχνει οτιδήποτε σας άρεσε, ό,τι μοιραστήκατε και σχολιάσατε στο παρελθόν.

© Tech Insider Η Δραστηριότητά σας στο Facebook καταγράφει όλες σας τις δραστηριότητες εκεί. Είναι εύκολα προσβάσιμο από το προφίλ σας τόσο στην εφαρμογή για κινητό όσο και στο desktop.

9. Επιλέξτε προφίλ και σελίδες από τις οποίες δεν θέλετε να χάσετε ενημερώσεις στις Ενημερώσεις σας.

© Tech Insider Εάν υπάρχουν κάποια άτομα ή σελίδες που θέλετε να δείτε πρώτα στις Ενημερώσεις σας ότι κι αν γίνει, μπορείτε να τα επιλέξτε από την εφαρμογή του Facebook για κινητό.

Πατήστε Ρυθμίσεις κάτω από το κουμπί Περισσότερα και μετά Προτιμήσεις Ενημερώσεων για να αρχίσετε.

Τα άτομα και οι σελίδες που έχετε μαρκάρει να βλέπετε πρώτα θα έχουν ένα μπλε αστέρι δίπλα στις δημοσιεύσεις στις Ενημερώσεις σας.

10. Μάθετε τη διαφορά μεταξύ “φίλου” και “follower” στο Facebook.

© Tech Insider Υπάρχουν δύο τρόποι που μπορείτε να συνδεθείτε με κάποιον στο Facebook: είτε εάν γίνετε φίλοι είτε εάν τους ακολουθείτε.

Το ότι είστε φίλοι με κάποιον σημαίνει ότι και το άλλο πρόσωπο έχει αποδεχθεί τη φιλία σας και πιθανότατα γνωρίζεστε. Ενώ όταν ακολουθείτε ένα λογαριασμό σημαίνει ότι το πρόσωπο αυτό δεν σας έχει προσθέσει σαν φίλο.

Όταν κάποιος σας ακολουθεί, θα βλέπει μόνο τις δημοσιεύσεις που ανεβάζετε δημόσια. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη δυνατότητα που έχουν οι άλλοι να ακολουθούν το λογαριασμό σας οποιαδήποτε στιγμή από το “Followers” στις ρυθμίσεις του λογαριασμού σας.

11. Δείτε πώς φαίνεται το προφίλ σας δημόσια και σε συγκεκριμένους φίλους.

© Tech Insider

Αυτό είναι χρήσιμο για να βλέπετε τι βλέπουν οι άλλοι από το προφίλ σας, όπως συγκεκριμένοι φίλοι από τους οποίους μπορεί να έχετε κρύψει κάποιες πληροφορίες στο παρελθόν.

Μπείτε στο Facebook από το desktop, πηγαίνετε στο προφίλ σας, πατήστε τα αποσιωπητικά και μετά Δείτε πως…

12. Όταν κοινοποιείτε κάτι μπορείτε να επιλέξετε να μην το δουν συγκεκριμένα άτομα.

© Tech Insider Τις κοινοποιήσεις σας στο Facebook μπορείτε να τις μοιράζεστε με τους φίλους σας, τους φίλους και τους φίλους των φίλων, ή με οποιονδήποτε μπορεί να δει το προφίλ σας.

Μπορείτε να επιλέγετε κάθε φορά ποιος θα τα δει από το Μενού στην πάνω δεξιά γωνία της δημοσίευσης. Στην εφαρμογή για κινητό, επιλέξτε Διαχείριση Απορρήτου και επιλέξτε κάποια από τις επιλογές. Για το desktop, κάντε κλικ στα δύο ανθρωπάκια ή στην υδρόγειο δίπλα στην ώρα της δημοσίευσης.

Εάν θέλετε να το δουν λίγοι, μπορείτε να επιλέξετε να το κρύψετε από συγκεκριμένα άτομα επιλέγοντας Φίλοι εκτός… στην εφαρμογή για κινητό και Προσωποποίηση (“Custom”) στο desktop.

 

13. Κρύψτε τη λίστα με τους φίλους σας από όλους εκτός από εσάς.

© Tech Insider Εάν για κάποιο λόγο δεν θέλετε να βλέπουν οι άλλοι τους φίλους σας, μπορείτε να κρύψετε τη λίστα εντελώς.

Από τη λίστα των φίλων σας στο desktop, πατήστε Διαχείριση στην εικόνα δεξιά και μετά Διαχείριση Απορρήτου. Στη συνέχεια μπορείτε να αλλάξετε ποιοι θα βλέπουν τη λίστα με τους φίλους σας και τους followers.

14. Κρύψτε την αλλαγή της σχέσης σας από τους φίλους σας.

© Tech Insider Μπορεί να μην θέλετε να μάθουν οι φίλοι σας την αλλαγή της σχέσης σας. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να το κρύψετε από όλους και να το βλέπετε μόνο εσείς. Αυτό σημαίνει ότι η αλλαγή δεν θα φανεί στις Ενημερώσεις των φίλων σας.

Καθώς επεξεργάζεστε το προφίλ σας, στο Σχέση, αλλάξτε το φίλτρο σε Μόνο Εγώ.

15. Κρύψτε συγκεκριμένα άλμπουμ φωτογραφιών και γεγονότα από το χρονολόγιό σας.

© Tech Insider Εάν έχετε κάποια άλμπουμ φωτογραφιών που δεν θέλετε να δουν οι άλλοι αλλά δεν θέλετε και να τα σβήσετε εντελώς, μπορείτε να τα κρύψετε και να τα βλέπετε μόνο εσείς στο Facebook. Το ίδιο ισχύει και για γεγονότα στη ζωή σας, είτε πρόκειται για αλλαγή σχέσης, είτε για νέα δουλειά, κλπ.

Βρείτε απλώς το μικρό γκρι εικονίδιο δίπλα στο άλμπουμ φωτογραφιών. Τα δυο μικρά ανθρωπάκια σημαίνουν ότι μπορούν να τα δουν μόνο οι φίλοι σας, η υδρόγειος σημαίνει ότι τα βλέπουν όλοι και το λουκέτο μόνο εσείς.

 

16. Μπλοκάρετε κάποια άτομα που δεν θέλετε να έρθουν σε επαφή μαζί σας.

© Tech Insider Εάν κάποιος σας παρενοχλεί με μηνύματα ή απλώς θέλετε να είστε σίγουροι ότι δεν θα μπορεί να δει το προφίλ σας, πηγαίνετε στο προφίλ τους, κάντε κλικ στις τρεις τελείες που βρίσκονται στην άκρη δεξιά. Επιλέξτε “Μπλοκάρισμα”.

17. Να βλέπετε από παντού ότι είστε μέσα στο Facebook και να κάνετε log out από μακριά.

© Tech Insider Στην εφαρμογή Facebook για κινητό, πατήστε στο κουμπί Περισσότερα, μετά στις Ρυθμίσεις, Ρυθμίσεις Λογαριασμού, Ασφάλεια και τέλος Ενεργές Δράσεις. Πατήστε το “X” για να αποσυνδεθείτε από οποιαδήποτε συσκευή ή εφαρμογή Facebook που έχετε συνδεθεί.

Από τις Ρυθμίσεις Ασφαλείας μπορείτε να δείτε το “Πού είστε συνδεδεμένοι” και να αποσυνδεθείτε.

18. Να ενημερώνεστε κάθε φορά που επιχειρείται κάποια σύνδεση με το λογαριασμό σας και να μπορείτε να την αποδεχθείτε ή να την απορρίψετε.

© Tech Insider Οι Ειδοποιήσεις Σύνδεσης και οι Εγκρίσεις Σύνδεσης μπορούν να ενεργοποιηθούν από τις Ρυθμίσεις Ασφαλείας στην εφαρμογή για κινητό και για desktop.

Μπορείτε να επιλέξετε να λαμβάνετε μέσω Facebook ειδοποίηση ή email όποτε γίνεται σύνδεση. Οι Εγκρίσεις Σύνδεσης σημαίνουν ότι θα πρέπει να εισάγετε έναν δεύτερο κωδικό που θα σταλέι στο κινητό σας πριν μπείτε στο Facebook από νέα συσκευή.

 

19. Ρυθμίστε τον αριθμό των ειδοποιήσεων που λαμβάνετε.

© StackExchange Μπορείτε να ρυθμίσετε με ακρίβεια ποιες ειδοποιήσεις θα λαμβάνετε από το Facebook, μέχρι και ενημερώσεις για κάποιο event που έχετε συμμετάσχει.

Και μπορεί να γίνει ακόμη καλύτερο: οι ειδοποιήσεις που θέλετε μπορούν να ρυθμιστούν ξεχωριστά στο desktop και στο τηλέφωνό σας. Πηγαίνετε στο τμήμα των Ενημερώσεων του λογαριασμού σας στο desktop και αλλάξτε ότι θέλετε.

20. Απενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις για τα γενέθλια.

© Tech Insider Εάν έχετε βαρεθεί να σας ειδοποιεί το Facebook για τα γενέθλια των φίλων σας κάθε μέρα, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις αυτές.

Πηγαίνετε στις ειδοποιήσεις στις ρυθμίσεις του λογαριασμού  και απενεργοποιήστε την επιλογή των γενεθλίων.

21. Μπορείτε να λαμβάνετε ειδοποίηση κάθε φορά που ένα συγκεκριμένο άτομο ανεβάζει κάτι.

© Tech Insider, Provided by Business Insider Εάν θέλετε να ενημερώνεστε συνεχώς για αυτά που ανεβάζει κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο, μπορείτε να λαμβάνετε σχετική ειδοποίηση. Κάντε απλώς κλικ στους Φίλους στο προφίλ τους στο desktop και πατήστε Να Λαμβάνω Ειδοποιήσεις.

 

22. Αναζητήστε δημοσιεύσεις και φωτογραφίες που έκανε like ή σχολίασε κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο.

© Tech Insider Εδώ μπαίνουμε σε άλλο επίπεδο παρακολούθησης: μπορείτε να αναζητήσετε τις δημοσιεύσεις που έκανε like ή σχολίασε κάποιος από τους φίλους σας.

23. Αναζητήστε συγκεκριμένες λέξεις κλειδιά και θέματα κι όχι μόνο προφίλ και σελίδες.

© Tech Insider Το Facebook σας δίνει τη δυνατότητα να αναζητήσετε πολλά περισσότερα από τα προφίλ των άλλων. Οτιδήποτε ανεβαίνει δημόσια μπορείτε να το αναζητήσετε, το οποίο σημαίνει ότι εάν ψάξετε για κάτι όπως “James Bond” ή “iPhone 6s,” θα δείτε σχετικές δημοσιεύσεις από φίλους και από άλλες σελίδες.

24. Πείτε στους άλλους πώς να προφέρουν σωστά το ονομά σας.

© Tech Insider Βαρεθήκατε να προφέρουν οι άλλοι το όνομά σας λάθος; Μπορείτε να τους το μάθετε μέσα από το Facebook.

Καθώς επεξεργάζεστε το προφίλ σας στο desktop, πηγαίντε στο Λεπτομέρειες για Εσάς και ξεκινήστε. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε ένα παρατσούκλι ή το πατρικό σας και να φαίνονται στο προφίλ σας.

 

25. Unfollow άτομα τα οποία δεν θέλετε να εμφανίζονται στις Ενημερώσεις σας και δεν θέλετε να τους διαγράψετε από φίλους.

© Tech Insider Εάν δεν θέλετε να βλέπετε πλέον τι ανεβάζει κάποιος αλλά δεν έχετε και το κουράγιο να τον διαγράψετε από φίλο, μπορείτε να τον κάνετε unfollow και να μην βλέπετε τι ανεβάζει.

Από το προφίλ κάποιου στην εφαρμογή για κινητό, πατήστε Ακολουθώ κάτω από την φωτογραφία του προφίλ και μετά Δεν Ακολουθω και δεν θα λαμβάνετε πλέον αυτά που ανεβάζει. Στο desktop κάντε κλικ στο βελάκι στα δεξιά κάποιας δημοσίευσης και θα έχετε το ίδιο αποτέλεσμα.

26. Πείτε στο Facebook τι δεν θέλετε να βλέπετε στις Ενημερώσεις σας για να βελτιώσετε αυτά που σας προτείνει.

© Tech Insider Οι Ενημερώσεις σας δεν είναι μια χρονολογική λίστα των δραστηριοτήτων. Είναι ένα μίγμα από δημοσιεύσεις τις οποίες θεωρεί το Facebook ότι μπορεί να σας ενδιαφέρουν βάσει του τρόπου που αλληλεπιδράτε στο μέσο.

Εάν δείτε μια δημοσίευση που δεν σας αρέσει, πατήστε στο δεξί βελάκι και επιλέξτε Δεν μου Αρέσει αυτή η Δημοσίευση για να “καταλάβει” το Facebook και να μην σας στέλνει τέτοιου είδους περιεχόμενο.

27. Δημιουργήστε λίστες για να διαχωρίσετε τα άτομα με τα οποία είστε φίλος, όπως οι φίλοι από το σχολείο από τους συναδέλφους

© Tech Insider Το να φτιάξετε ομάδες από τη λίστα των φίλων σας μπορεί να είναι χρήσιμο για να επιλέγετε τι θα εμφανίζεται στη σελίδα των άλλων. Για παράδειγμα, μπορεί να θέλετε να δουν όλοι από την πόλη από την οποία κατάγεστε τι ανεβάζετε ή μόνο οι φίλοι σας από το Πανεπιστήμιο.

Σας βοηθά να δημιουργήσετε ομάδες φίλων με κοινά ενδιαφέροντα, είτε είναι από την ίδια πόλη με εσάς, είτε είναι από το σχολείο, κλπ. Στο desktop μπορείτε να δείτε όλες τις λίστες των φίλων σας  από αυτή τη σελίδα και να προσθέσετε άτομα. Με αυτό τον τρόπο δημιουργείτε μεμονωμένες Ενημερώσεις μέσα στο Facebook για να διαβάζετε.

 

28. Φτιάξτε ένα σύντομο βιογραφικό.

© Tech Insider Το Facebook σας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε ένα σύντομο βιογραφικό πέρα από τις υπόλοιπες πληροφορίες του προφίλ σας, όπως η πόλη, η εργασία και η σχέση.

Μπορείτε να το επεξεργάζεστε οποιαδήποτε στιγμή από το προφίλ σας στο desktop και στο κινητό.

Επαγγελματικό tip: φτιάξτε το βιογραφικό σας αποκλειστικά μέσα από το emojis.

29. Ξεγραφτείτε από τις ενημερώσεις για δημοσιεύσεις τις οποίες σχολιάσατε.

© Tech Insider Σχολιάσαμε κάποια δημοσίευση και στη συνέχεια το μετανιώσαμε καθώς άρχισαν να μας κατακλύζουν ενημερώσεις από άλλα άτομα που επίσης σχολίασαν την ίδια κοινοποίηση.

Μπορεί να μην γνωρίζετε ότι μπορείτε να ξεγραφτείτε από οποιαδήπτε δραστηριότητα σε οποιοδήποτε σχόλιο, το οποίο μπορεί να σας φανεί σωτήριο την επόμενη φορά που θα αποφασίσετε να σχολιάσετε την πολιτική άποψη κάποιου φίλου σας.

Όταν λαμβάνετε μια ενημέρωση για κάποιο σχόλιο ή like σε κοινοποίηση στο desktop κάντε κλικ στο “X” που βρίσκεται στα δεξιά της ειδοποίησης και μετά Κλείσιμο.

Το αντίθετο ισχύει επίσης. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε ενημερώσεις για τη δραστηριότητα σε οποιοδήποτε σχόλιο ή κοινοποίηση από το δεξί βελάκι.

30. Επεξεργαστείτε μια κοινοποίηση ή ένα σχόλιο.

© Tech Insider Ευτυχώς τα σχόλια και οι κοινοποιήσεις σας στο Facebook μπορούν να αλλάξουν. Μπορείτε να τα σβήσετε ανά πάσα στιγμή αλλά και να τα επεξεργαστείτε.

Πατήστε το βελάκι στα δεξιά κάποιας κοινοποίησης σας στο desktop και μετά Επεξεργασία Κοινοποίησης. Καθώς κοιτάτε κάποιο από τα σχόλιά σας, πατήστε το μολυβάκι στα δεξιά για να το επεξεργαστείτε ή να το σβήσετε.

Για να επεξεργαστείτε ή να σβήσετε κάποιο σχόλιο στην εφαρμογή για κινητό, πατήστε και κρατήστε πατημένο το σχόλιο.

 

Πηγή: businessinsider.com