Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη….

Published

on

Διάφορα νομικά θέματα προκύπτουν όσον αφορά τις επικείμενες αρχαιρεσίες της ΕΠΣ Πειραιά που αναμένεται να πραγματοποιηθούν μέσα στον Μάιο ή δεν αποκλείεται ακόμα και τον Ιούνιο.

Καταρχήν είναι το θέμα των σωματείων που έχουν δικαίωμα ψήφου. Συγκεκριμένα στον Πειραιά μπορούν να ψηφίσουν τα 32 από τα 80 σωματεία που ανήκουν στο δυναμικό της ΕΠΣΠ

Δηλαδή αποκλείονται από την εκλογική διαδικασία όσα σωματεία δεν έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή τους στο ηλεκτρονικό μητρώο και δεν φέρουν την ειδική αθλητική αναγνώριση, ακόμα και όσα εν τω μεταξύ έχουν υποβάλλει τα απαραίτητα δικαιολογητικά, παρότι η σχετική προθεσμία λήγει την 31 Αυγούστου 2021. Το γεγονός αυτό μπορεί να δημιουργήσει ζητήματα δικαστικής αμφισβήτησης του κύρους των αρχαιρεσιών, ή σε ματαίωση των αρχαιρεσιών και ανάγκη διορισμού προσωρινής διοίκησης από το Δικαστήριο σε τυχόν περίπτωση προσφυγής πριν την διεξαγωγή των αρχαιρεσιών κάποιου σωματείου που κατά τα ανωτέρω αποκλειστεί από την εκλογική διαδικασία, όπως συνέβη πρόσφατα με την περίπτωση των εκλογών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης …

Σχετικά με το επίμαχο θέμα της υπόδειξης υποψηφίων μελών για το Δ.Σ. της ΕΠΣΠ καθώς και της συμμετοχής και ψήφου στις επικείμενες αρχαιρεσίες της Ένωσης, με βάση τις ισχύουσες από 18.9.2020 νέο διατάξεις του αθλητικού νόμου ο έγκριτος νομικός και μέλος της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΣΠ Αντώνης Ανούστης αναφέρει :

«Ενώ για την ανάδειξη του αριθμού των υποψήφιων μελών του Δ.Σ. της Ένωσης ( 9-11 μέλη εάν η ένωση έχει στη δύναμή της 31 έως 100 σωματεία-μέλη) λαμβάνεται υπόψη και προσμετρώνται όλα τα ενεργά σωματεία που είναι μέλη της , την ίδια στιγμή δικαίωμα υπόδειξης υποψηφίων μελών για το νέο Δ.Σ. αλλά και συμμετοχής και ψήφου στις επικείμενες αρχαιρεσίες δεν έχουν όλα τα σωματεία αλλά μόνο όσα φέρουν ειδική αθλητική αναγνώριση και έχουν εγγραφεί στο ηλεκτρονικό μητρώο αθλητικών σωματείων.

Ως προς τον τρόπο διεξαγωγής των αρχαιρεσιών των αθλητικών ενώσεων προβλέπονται τα εξής : από το αρ. 14 παρ.5 σε συνδυασμό με την παρ. 6 του αρ. 5 του αθλητικού νόμου. Οι αρχαιρεσίες διεξάγονται με ενιαία ψηφοδέλτια υποψηφίων προέδρων και συμβούλων. Τα ψηφοδέλτια διαιρούνται σε δύο επιμέρους τμήματα. Στο πρώτο τμήμα, το οποίο τίθεται στο επάνω μέρος του ψηφοδελτίου, αναγράφονται, με αλφαβητική σειρά, τα ονοματεπώνυμα των υποψηφίων προέδρων. Στο δεύτερο τμήμα, αναγράφονται, επίσης με αλφαβητική σειρά, τα ονοματεπώνυμα των υποψήφιων συμβούλων. Ο εκλογέας ψηφίζει τον υποψήφιο πρόεδρο και τους υποψήφιους σύμβουλους της προτίμησής του με σταυρό που σημειώνει παραπλεύρως του ονοματεπωνύμου τους. Ο εκλογέας σταυροδοτεί με έναν (1) σταυρό τον υποψήφιο πρόεδρο της προτίμησής του και δικαιούται να σταυροδοτήσει υποψήφιους σύμβουλους μέχρι τα δύο τρίτα (2/3) του συνόλου των προς εκλογή θέσεων, συνυπολογιζόμενης και αυτής του προέδρου

Η εκλογή γίνεται κατά τη σειρά των σταυρών προτίμησης που συγκέντρωσαν οι υποψήφιοι. Υποψήφιος πρόεδρος που κατά την πρώτη ψηφοφορία λαμβάνει ποσοστό ψήφων τουλάχιστον είκοσι πέντε τοις εκατό (25%) των εγκύρων ψηφοδελτίων, εκλέγεται μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, καταλαμβάνοντας τη θέση του υποψήφιου συμβούλου που εκλέγεται έχοντας λάβει τους λιγότερους σταυρούς προτίμησης.

Σε περίπτωση ισοψηφίας μεταξύ δύο ή περισσότερων υποψήφιων προέδρων, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται μεταξύ των ισοψηφησάντων. Αν κατά τη δεύτερη ψηφοφορία προκύψει εκ νέου ισοψηφία, ο πρόεδρος εκλέγεται με τη διαδικασία του πρώτου εδαφίου της παρ. 6 του άρθρου 5. Δηλαδή με απόλυτη πλειοψηφία από το σύνολο των εκλεγέντων συμβούλων

κατά την πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ που συγκαλείται με σκοπό την συγκρότησή του σε σώμα.

Σε περίπτωση ισοψηφίας μεταξύ υποψήφιων συμβούλων, εφόσον πρόκειται για ισοψηφήσαντες που έχουν λάβει τους λιγότερους σταυρούς προτίμησης, η τελική κατάταξη γίνεται με κλήρωση ενώπιον της εφορευτικής επιτροπής»

Υποψήφιος μέχρι τώρα για την προεδρία της ΕΠΣΠ είναι ο μέχρι τώρα Γενικός Γραμματέας Γιάννης Σπάθας . Όσον αφορά τον σημερινό πρόεδρο Γιώργο Ανατολάκη , δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει, όπως μας είπε ο ίδιος, αν θα είναι υποψήφιος . Θα συζητήσει αυτό το θέμα στο προσεχές διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης….

 

 

 

 

Παρατείνεται με απόφαση της Ε.Π.Ο. μέχρι τις 16 Απριλίου 2021 η διενέργεια εγγραφών/μετεγγραφών/επανεγγραφών κλπ. εσωτερικού χαρακτήρα αποκλειστικά και μόνο για όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία. Η προθεσμία ήταν αρχικά μέχρι τις 31 Μαρτίου αλλά κρίθηκε σκόπιμο να δοθεί παράταση λόγω της πανδημίας του Covid-19 .

Αυτό βέβαια αφορά ουσιαστικά τα σωματεία της Γ’ Εθνικής , αφού το πρωτάθλημα αναμένεται να ξεκινήσει στις 11/4, καλώς εχόντων των πραγμάτων. Θα αποφασίσει οριστικά την Δευτέρα η νέα διοίκηση της ΕΠΟ .

 

Εκλέχτηκε νέος πρόεδρος της ΕΠΟ ο Θοδωρής Ζαγοράκης, όπως άλλωστε αναμενόταν . Κανένας όμως από τους βετεράνους διεθνείς από αυτούς που τίμησαν την φανέλα της Εθνικής και πρόσφεραν με τον καλύτερο τρόπο στο Ελληνικό ποδόσφαιρο . Αντ’ αυτών εκλέχτηκαν κάποιοι άλλοι …

Κάτι μου λέει ότι ο νέος πρόεδρος θα είναι στην Ομοσπονδία με ημερομηνία λήξεως….

 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διαδικτυακή παρακολούθηση (μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας WEBEX) των μαθημάτων της Σχολής U.E.F.A. D ΄ που πραγματοποιήθηκε στον Πειραιά τα Σαββατοκύριακα 20-21&27-28 Φεβρουαρίου. . Θέμα του σεμιναρίου ήταν το αναπτυξιακό ποδόσφαιρο σε τμήματα υποδομών καθώς και η οργάνωση αυτών. Από τους 95 συνολικά συμμετέχοντες, ολοκλήρωσαν επιτυχώς οι 94( θεωρείται ότι δεν συμμετείχε ο Ιωάννης Καλαιτζής).

Στα email των συμμετέχοντων, έχει ή θα σταλθεί αναλυτικά όλη η ύλη του σεμιναρίου.

Για το αν θα υπάρξει πρακτική συμμετοχή θα υπάρξει ενημέρωση στην συνέχεια.

Σχετικά με το σεμινάριο ο κ. Σταύρος Μορφόπουλος μέλος των Επιτροπών υποδομών και Μικτών ομάδων της ΕΠΣΠ μας είπε:

Το σεμινάριο ήταν υψηλοτάτου επιπέδου κατατοπιστικό με ενδιαφέροντα θέματα και υποδείξεις. Οι δε συμμετέχοντες με παρατηρήσεις και απαντήσεις έδειξαν ότι ο Πειραιάς μπορεί να βασίζεται στο ανθρώπινο δυναμικό του αυτό που χρειάζεται είναι χώροι ώρες και όρεξη. Ελπίζουμε μετά την πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουμε να επανέλθουμε με ότι μα έλειψε. Υπήρξε δε δέσμευση από πλευράς ΕΠΟ λόγω της μεγάλη συμμετοχής θα δημιουργηθεί και νέα σχολή σχετική για να συμμετάσχουν όσοι δεν μπόρεσαν αυτή την φορά. Όλοι μας οι συμμετέχοντες την παρουσία μας 27/3 την αφιερώσαμε στον αγαπημένο μας Χρήστο Μπουλούση που έφυγε από κοντά μας.»…..

 

Κι όμως συνέβη κι αυτό. Σε ένα σωματείο του Πειραιά έγινε πριν από μερικούς μήνες ανακαίνιση στα γραφεία. Αρχικά κάποια άτομα ανέλαβαν να ξεκαθαρίσουν και να πετάξουν παλαιά έγγραφα και αντικείμενα . Ανάμεσα σε αυτά ήταν και τα …..βιβλία του συλλόγου!!!!

Και τώρα οι υπεύθυνοι τρέχουν και δεν φτάνουν…..

 

Τέσσερις μεταγραφές πραγματοποίησε τις προηγούμενες μέρες η ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδα .

Από αυτές οι δυο είναι έμπειροι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονταν και πριν από μερικά χρόνια στην ομάδα. Είναι ο 35χρονος τερματοφύλακας Κώστας Γεωργόπουλος και ο 32χρονος αμυντικός Μπάμπης Σταμπούλογλου. Από δω και πέρα τα συμπεράσματα βγαίνουν εύκολα . Την εποχή που έπαιζαν και οι δυο στον σύλλογο, προπονητής ήταν ο Δημήτρης Βουτσινάς , που βρίσκεται και τώρα στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας. Συνεπώς αυτός εισηγήθηκε τις μεταγραφές αυτές. Και κάτι ακόμα. Αυτές οι κινήσεις δείχνουν ότι ο «Μιμίκος» θα είναι και τη νέα χρονιά στην ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδα . Άλλωστε όλοι αναγνωρίζουν την προσφορά του , αλλά και την αξία του…

 

Μια από τις πλέον οργανωμένες ομάδες στο Πειραϊκό ποδόσφαιρο είναι η ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα Κορυδαλλού.

Ήδη οι υπεύθυνοι του συλλόγου προετοιμάζονται και οργανώνονται από τώρα για τη νέα περίοδο. Για του λόγου το αληθές.

Ανανέωσαν :1) ο προπονητής Σταμάτης Αναστασιάδης.2) ο τεχνικός διευθυντής Γιάννης Χρυσάφης.3)ο προπονητής τερματοφυλάκων Τάκης Κουσίδης.4) οι ποδοσφαιριστές Νίκος Τσιμωτάς, Χρήστος Κουσίδης . Και έπεται συνέχεια….

 

Ένα πολύ όμορφο και προσεγμένο βιβλίο έγραψε πρόσφατα ο Πειραιώτης προπονητής Πιέρρος Θωμάκος σε συνεργασία με τον συνάδελφο του Δημήτρη Κοροπούλη . Αφορά την «Σύγχρονη

προσέγγιση για τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης στο ποδόσφαιρο»

Περιλαμβάνει: Ασκήσεις συναρμογής/αερόβιας ικανότητας – ασκήσεις βελτίωσης αντοχής και ταχυδύναμης – Ενέργεια από την κατανάλωση των τροφών – Μέτρηση της μέγιστης προσπάθειας, δοκιμασίες ανίχνευσης ταλέντου- Ετήσιος προγραμματισμός και σχεδιασμός προγράμματος- Δοκιμασίες ανίχνευσης ταλέντου.

Αξίζει πραγματικά να το διαβάσετε……

 

 

Άλλη μια απώλεια στο Πειραϊκό ποδόσφαιρο. «Έφυγε » από ανακοπή καρδιάς ο Μάκης Ζεππάτος σε ηλικία 62 ετών . Βοήθησε σήμαντικά προπονητικά και οργανωτικά στις υποδομές των Νέων Ευγένειας και στον Εθνικό Πειραιά την μεγάλη του αγάπη. Ποδόσφαιρο είχε παίξει στον ιστορικό Θησέα .Καλό ταξίδι φίλε….