Connect with us

Γ Εθνική

Φινάλε με νίκη η Ζάκυνθος, 2-1 τη Θύελλα Ραφήνας

Published

on

Η Ζάκυνθος κέρδισε το ματς και πήρε την 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα, περιμένοντας πλέον κάποια “τρίσποντη καραμπόλα” και να τρυπώσει στη νέα μεγάλη Β΄ Εθνική! Ο θεός του ποδοσφαίρου έσωσε έστω και την ύστατη στιγμή την μικρή φιέστα που ετοίμασαν οι νησιώτες για την κατάκτηση του πρωταθλήματος με την απονομή της κούπας και των μεταλλίων.

Το ματς ήταν εύκολο για την ομάδα της Ζακύνθου. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι κέρδισαν δίκαια χωρίς ωστόσο να φτάσουν σε υψηλά στάνταρ απόδοσης, δεδομένης της ζέστης που ήταν ανασταλτικός παράγοντας. Η Ζακυνθινή ομάδα από την αρχή μετέφερε την μπάλα στην περιοχή της Θύελλας. Στο 10΄ ο Καρδαρης απείλησε για πρώτη φορά και στο σουτ που έκανε η μπάλα πέρασε λίγο ‘άουτ! Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με τον Δημητρίου αλλά το σου που έκανε ο έμπειρος παίκτης δεν ήταν τόσο καλό με την μπάλα να περνά πάνω από τα δοκάρια του Πατσογιώργου!

Στο 21΄ ο Κάμερον βρέθηκε σε θέση βολής, εξαπέλυσε έναν “κεραυνό” με την μπάλα να μην του κάνει το χατίρι και να περνά ελάχιστα έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Σταματόπουλου. Και ενώ η Θύελλα Ραφήνας είχε σαφείς ανασταλτικούς προσανατολισμούς στην πρώτη της ουσιαστικά αντεπίθεση βρέθηκε πολύ κοντά στο γκολ με τον Σπάρταλη σε θέση βολής αλλά με τον Πατσογιώργο με τα ακροδάχτυλα του να σώζει την ομάδα του από βέβαιο γκολ! Με την αφόρητη ζέστη να είναι η πρωταγωνίστρια του αγώνα, το ημίχρονο βρήκε τις δύο ομάδες στο 0-0.

Στην επανάληψη η Ζάκυνθος και πάλι είχε τον έλεγχο του αγώνα με την Θύελλα σιγά σιγά να παίρνει μέτρα στο γήπεδο. Αυτό βοήθησε την ομάδα της Ζακύνθου, που βρήκε μετά το 60΄ κενούς χώρος και κτύπησε. Στο 60΄ ο Κάμερον αρχικά χάνει ανεπανάληπτο τετ α τετ καθώς δεν κάνει σωστό κοντρόλ και στην συνέχεια σε νέο γέμισμα στην περιοχή των φιλοξενούμενων από κοντά στέλνει την μπάλα στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ και κάνοντας το 1-0

Τρία λεπτά αργότερα μετά από αντεπίθεση ο Κάρδαρης θα βγάλει “μάτι” τον Κούνια ο οποίος απόφυγε αρχικά τον αντίπαλο του και με ωραίο τελείωμα έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Σταματόπουλου, διπλασιάζοντας τα τέρματα για την ομάδα του! Οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν να χάσουν τίποτα και προσπάθησαν να μειώσουν και να ξαναμπούν στο ματς. Στο 72΄ ο Πατσογιώργος ‘έκανε την επέμβαση του αγώνα καθώς νίκησε από κοντά τον Γεραγωτέλη και κράτησε το μηδέν.

Και ενώ όλα έδειχναν ότι οι φιλοξενούμενοι είχαν κουραστεί και δεν μπορούσαν να αντιδράσουν το ματς έγινε ροντέο! Στο 91΄ ο Παπαδόπουλος πιάνει στο ύπνο την άμυνα της Ζακύνθου και με κοντινή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πατσογιώργου μειώνοντας σε 2-1. Στην αμέσως επόμενη φάση μετά από φουλ γέμισμα στην περιοχή της Ζακύνθου οι καρδιές όλων άρχισαν να κτυπούν δυνατά όταν παίκτης της Θύελλας ανατράπηκε οριακά εκτός περιοχής με τον διαιτητή να σφυρίζει φάουλ με τον περισσότερο κόσμο να νομίζει ότι σφύριξε πέναλτι!

Το φάουλ εκτελέστηκε από τον Παπαδόπουλο με την μπάλα να περνά ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια του Πατσογιώργου και έτσι με αυτό τον τρόπο απόφευχθηκαν τα εγκεφαλικά στο φινάλε αυτού του ματς και του ειδικού πρωταθλήματος. Η Ζάκυνθος κέρδισε 2-1 και πήρε την 4η θέση στον σχετικό πίνακα.

Στο τέλος παραδόθηκε από τον πρόεδρο της ΕΠΣ Ζακύνθου η κούπα του πρωταθλήματος στην ομάδα της Ζακύνθου με τους παίκτες να πανηγυρίζουν σεμνά και ταπεινά την κατάκτηση του πρωταθλήματος στον 9ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής. όλοι οι παίκτες και το τεχνικό επιτελείο πήραν τα μετάλλια τους από τον Αντιπρόεδρο της ΕΠΣ Νίκο Βιτζηλαίο και από το μέλος της ΕΠΣΖ την Αναστασία Κορφιάτη.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Μιχάλης Ματσούκας ( Αιτωλοακαρνανίας), με βοηθούς τους Φραγκούλη Π. (Πρέβεζας), Τριαντάφυλλο Ν. (Κορινθίας) , ενώ τέταρτος ήταν ο Καδδάς Π. (Αχαΐας)

AΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Πατσιογιώργος, Κολεύρης, Τζατζανάς, Κοναγκάγια, Τραγούδας, Σούρμπης, Κάρδαρης Κ. (80’ Παναγιωτόπουλος), Καψάσκης (72’ Κονδύλης), Κάμερον (86’ Γιοβάνης), Κούνια, Κακολύρης (86’ Καψάσκης Β.).

ΘΥΕΛΛΑ ΡΑΦΗΝΑΣ: Σταματόπουλος, Ντόσκας, Μαργέτης (79’ Τσάκωνας), Γεωργόπουλος (40’ λ.τρ. Παπαδόπουλος), Φύτρος, Γεραγωτέλλης, Παντελίδης (75’ Παναγιώτου), Μπαριτάκης, Σουλτανίδης (79’ Πέτρι), Δημητρίου, Σπαρτάλης.

Πηγή: ioniansports