Connect with us

''STOPLEKTO'' ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Αρχές Σεπτεμβρίου η 3η κάλπη για την αυτοδυναμία !!!

Published

on

Το ψυχολογικό όριο του 34% στην πρώτη κάλπη της απλής αναλογικής,έχουν θέσει εκλογικοί αναλυτές και δημοσκόποι του Μεγάρου Μαξίμου,ως εφαλτήριο και βατήρα, για την κατάκτηση της πολυπόθητης αυτοδυναμίας στις εκλογές της 2ας Ιουλίου με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής.
Οτιδήποτε λιγότερο απο αυτό το ποσοστό, φέρεται να διεμήνυσαν αρμοδίως, θα θέσει σε διακινδύνευση τον στρατηγικό στόχο της Ν.Δ. και θα δημιουργήσει σοβαρές περιπλοκές στο μετεκλογικό πολιτικό παίγνιο, αυξάνοντας κατακόρυφα τον συντελεστή δυσκολίας σχηματισμού συμμαχικής κυβέρνησης, δεδομένης της άρνησης του Νίκου Ανδρουλάκη να δεχθεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην θέση του πρωθυπουργού, έστω και αν το κυβερνών κόμμα συγκεντρώσει ένα ποσοστό της τάξεως του 37% -37,5%που θα δίνει 148-149 βουλευτές.
Στο πλαίσιο αυτού του προβληματισμού κορυφαία κυβερνητικά στελέχη δεν αποκλείουν πλέον σε κατ ιδίαν συζητήσεις,τα απευκταία σενάρια για τρίτη κάλπη, ενω βουλευτές της Ν.Δ.με διαπρύσιο κήρυκα τον Θοδωρή Ρουσόπουλο δημόσια πλέον,υποδεικνύουν τον Σεπτέμβριο ως κατάλληλο μήνα για την διεξαγωγή των εκλογών, αφού πρώτα εχει συμφωνηθει η παράταση του βίου της υπηρεσιακής κυβέρνησης.
Στην μεταπολιτευτική ιστορία της Ελλάδος μοναδική φορά που οι κάλπες στήθηκαν τρεις φορές για να σχηματιστεί  αυτοδύναμη κυβέρνηση,ήταν την περίοδο του 1989-1990,όπου πρωθυπουργός εξελέγη -με την προσθήκη στην κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ.του προερχόμενου απο την ΔΗ.ΑΝΑ Θεόδωρου Κατσίκη,ήταν ο 151ος βουλευτής -ο πατέρας του σημερινού πρωθυπουργού, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.
Η Ιστορία μπορεί να επαναληφθεί άραγε?? Και αν ναι ως τι ?? Ως φάρσα ή ως εκλογική ”τραγωδία”??

Advertisement