Connect with us

NewsPlus

Εντυπωσιακό βίντεο μιας μέδουσας στα βάθη της θάλασσας

Published

on

Μια μέδουσα που κολυμπά στη βαθιά θάλασσα με μια κοιλιά γεμάτη θήραμα κινηματογράφησαν επιστήμονες σε ένα εντυπωσιακό βίντεο.

Το Ινστιτούτο Υδάτινων Ερευνών του Monterey Bay (MBARI) στην Καλιφόρνια δημοσίευσε αυτές τις μέρες στο Twitter αρχειακό υλικό από το κολύμπι μιας μέδουσας στη θάλασσα με το στομάχι της γεμάτο φαγητό. Οι επιστήμονες λένε ότι το θήραμα θα ήταν πιθανότατα το κριλ, το οποίο είναι μικροσκοπικά πλάσματα που μοιάζουν με γαρίδες με σκληρό κέλυφος.

Καθώς οι μέδουσες είναι διάφανες, είναι πολύ συνηθισμένο να βλέπουμε αυτό που έχουν στο στομάχι τους, λέει ο Στίβεν Χάντοκ, θαλάσσιος βιολόγος στο MBARI που παρατήρησε αυτό το πλάσμα τον Ιούνιο του 2018 κατά τη διάρκεια μιας κατάδυσης στον κόλπο Monterey.

Οι μέδουσες μπορούν να εντοπιστούν τόσο σε ρηχά όσο και σε βαθιά νερά. Η μέδουσα Halitrephes που καταγράφεται σε αυτό το βίντεο περιπλανιέται στους σκοτεινούς ωκεανούς. Χρησιμοποιώντας ένα υποβρύχιο ρομπότ, οι επιστήμονες κατέγραψαν τη βόλτα της σε βάθος 1.300 ποδιών.

Οι συγκεκριμένες μέδουσες συνήθως παρατηρούνται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στον κόλπο Monterey στην ακτογραμμή της Καλιφόρνια, είπε το ερευνητικό ινστιτούτο.

 

Advertisement