Connect with us

coronavirus-news

Κορονοϊός – Ποιοι άνθρωποι έχουν φυσική ανοσία!!!

Published

on

Ερευνητές από το Ιατρικό Ερευνητικό Ινστιτούτο Humanitas και το Νοσοκομείο San Raffaele του Μιλάνου ανακάλυψαν πως υπάρχει ένα «αόρατο φράγμα» που προστατεύει από την Covid-19 και τις παραλλαγές της, το οποίο αποτελείται από ορισμένα «φυσικά αντισώματα» που υπάρχουν στον οργανισμό μας από τη γέννηση μας Γιατί ορισμένοι άνθρωποι έχουν φυσική ανοσία στον κορωνοϊό

«Πριν από χρόνια, εντοπίσαμε ορισμένα γονίδια που αποτελούν μέρος μιας οικογένειας αντισωμάτων. Εστιάζοντας στην αλληλεπίδραση μεταξύ αυτών και του Sars-CoV-2, ανακαλύψαμε ότι ένα από αυτά τα μόρια έμφυτης ανοσίας, που ονομάζεται Mannose Binding Lectin (MBL), συνδέεται με την πρωτεϊνική ακίδα του ιού και την “αδρανοποιεί” – εξηγεί ο dr. Alberto Mantovani, επιστημονικός διευθυντής του Humanitas.

Στη συνέχεια, η dr. Rosanna Asselta του Πανεπιστημίου Humanitas πραγματοποίησε μία γενετική ανάλυση δεδομένων από ασθενείς που νοσηλεύονταν και τα στοιχεία που εντόπισε τα διασταύρωσε με στοιχεία άλλων ασθενών από βάσεις δεδομένων νοσοκομείων από όλο τον κόσμο.

«Αποδείχθηκε ότι οι γενετικές παραλλαγές του MBL σχετίζονται με τη σοβαρότητα της νόσου Covid-19», αναφέρει η dr. Cecilia Garlanda. «Τώρα θα είναι θέμα αξιολόγησης εάν αυτό το μόριο μπορεί να χρησιμεύσει ως βιοδείκτης για να καθοδηγήσει τις ενέργειες των γιατρών απέναντι στις τόσο διαφορετικές και μεταβαλλόμενες εκδηλώσεις της νόσου».

Οι επιστήμονες ερευνούν επίσης εάν το MBL μπορεί να λειτουργήσει σαν προληπτικός/θεραπευτικός παράγοντας, καθώς πρόκειται για ένα μόριο λειτουργικά παρόμοιο με ένα αντίσωμα, από το οποίο οι παραλλαγές του ιού, τουλάχιστον οι γνωστές, δεν μπορούν να ξεφύγουν. Σύμφωνα με την dr. Elisa Vicenzi του IRCCS San Raffaele Hospital, η αξιολόγησή των πιθανών φαρμάκων κατά του SARS-CoV-2, το MBL αναπτύσσει σημαντική αντιική δράση, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως ένα επιπλέον όπλο κατά των υπαρχόντων παραλλαγών, συμπεριλαμβανομένης της Όμικρον.

Πηγή: hunimed.eu