Connect with us

coronavirus-news

Τι ισχύει με τη μάσκα σε εσωτερικούς χώρους από 1η Ιουνίου

Published

on

Καταργείται αύριο  1/6/22  το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους. Η άρση της υποχρεωτικότητας θα ισχύει έως 15/9/22  οπότε και αναμένεται νέα απόφαση με βάση τα τότε επιδημιολογικά δεδομένα.

Από την Τετάρτη, επομένως, η μάσκα καταργείται τόσο στα καταστήματα όσο και τα super market. Επίσης, τέλος στην υποχρεωτική χρήση μάσκας μπαίνει στα αεροπλάνα και στις υπεραστικές συγκοινωνίες, όπου υπάρχει αριθμημένη θέση, όπως τα τρένα και τα υπεραστικά λεωφορεία. Η μάσκα καταργείται και για τους εργαζόμενους στους χώρους αυτούς.

Σημειώνεται ότι η υποχρεωτικότητα παραμένει στα νοσοκομεία, στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και σε συναφείς δομές όπως και στα μέσα μαζικής μεταφοράς αστικού τύπου όπως τα λεωφορεία, ο ηλεκτρικός, το μετρό, το τρόλεϊ και το τραμ.

Τι θα ισχύει για Πανεπιστήμια  και  σχολεία 

Χωρίς μάσκες θα μπορούν να πηγαίνουν στο σχολείο και οι μαθητές, μετά τις τελευταίες αποφάσεις της Επιτροπής Ειδικών. Μετά την άρση της υποχρεωτικότητας στη χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς, όσο και σε εσωτερικούς χώρους, από την 1η Ιουνίου, οι ειδικοί εισηγήθηκαν το ίδιο και για σχολεία-Πανεπιστήμια.

Σημειώνεται, πως οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να κάνουν ένα rapid test κάθε εβδομάδα, ενώ η μοναδική περίπτωση που η χρήση μάσκας παραμένει υποχρεωτική από μαθητές και φοιτητές είναι κατά τη διάρκεια των Εξετάσεων.