Connect with us

''STOPLEKTO'' ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Κόκκινη γραμμή στον ΣΥΡΙΖΑ το 18% 

Published

on

Συναγερμός έχει σημάνει στην Κουμουνδούρου καθώς όλες οι δημοσκοπήσεις που έχουν δει το φώς της δημοσιότητας τα τελευταία εικοσιτετράωρα, αλλά και οι κυλιόμενες έρευνες και τα focus groups που δεν δημοσιοποιούνται, καταγράφουν νέες απώλειες για τον ΣΥΡΙΖΑ και περαιτέρω άνοιγμα της ψαλίδας της διαφοράς του με την Ν.Δ.που υπερβαίνει σε κάποιες εξ αυτών, στην εκτίμηση ψήφου, ακόμα και τις εικοσιτέσσερις μονάδες !!!
Έμπειρα στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης κάνουν ήδη λόγο για ένα δυστοπικό εκλογικό τοπίο και μια συνθήκη δύσκολα ανατάξιμη και διαχειρίσιμη-εφόσον επαληθευτούν οι προβλέψεις- ενώ αποδίδουν διακριτικά, προσώρας, ευθύνες στην ηγετική ομάδα για την απουσία αφηγήματος και την αδυναμία διατύπωσης ενός πειστικού εναλλακτικού κυβερνητικού προγράμματος, με ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά που θα συνεγείρει τους ψηφοφόρους και θα αυξήσει την συσπείρωση της εκλογικής βάσης του ΣΥΡΙΖΑ.
Η κατάσταση αυτή όπως υποστηρίζουν μας οδηγεί σε μάχες οπισθοφυλακής και χαρακωμάτων με μοναδικό στόχο πλέον και διακύβευμα την πολιτική επιβίωση του κόμματος.
Θέτουν μάλιστα ως όριο και κόκκινη γραμμή για την σωτηρία της παράταξης, το ποσοστό του 18%.
Αν σπάσει το φράγμα αυτό όπως τονίζουν, ο ΣΥΡΙΖΑ εισέρχεται σε αχαρτογράφητα ύδατα και ανοίγει το κουτί της πανδώρας και ο ο ασκός του αιόλου.
Τα ερωτήματα που θα τεθούν τότε, επισημαίνουν δεν θα είναι απλά αν πρέπει να παραιτηθεί ο Αλέξης Τσίπρας και να εκλεγεί νέος ή νέα αρχηγός, αλλά θα αποκτήσουν δραματικό,
υπαρξιακό και διλημματικό χαρακτήρα, δεδομένου ότι η στρατηγική ήττα πού θα έχει υποστεί το κόμμα θα ανοίξει διάπλατα τον δρόμο στο ΠΑΣΟΚ ,να διεκδικήσει με αξιώσεις και  ηγεμονικούς όρους την αλλαγή των συσχετισμών και την ανασύνθεση-πολιτική εκπροσώπηση της κεντροαριστεράς και της προοδευτικής παράταξης.
Οι ίδιοι πάντως όπως διαβεβαιώνουν θα αγωνιστούν μέχρι και το κλείσιμο της κάλπης για την βελτίωση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας πλήρη επίγνωση της ιστορικότητας των στιγμών.

Μάκης Κουβέλης

Advertisement