Connect with us

''STOPLEKTO'' ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Οι εμφύλιοι στην ακροδεξιά θα οδηγήσουν σε εξακομματική Βουλή;

Published

on

Έντονους προβληματισμούς στους δημοσκόπους προκαλούν τα τελευταία ευρήματα των κυλιόμενων δημοσκοπήσεων, που δείχνουν την ”Ελληνική Λύση” του Κυριάκου Βελόπουλου σε καθοδική πορεία και την ”Νίκη” το πρωτοεμφανιζόμενο κόμμα του Θεολόγου Δημήτρη  Νατσιού, να παίρνει κεφάλι στον μεταξύ τους ανταγωνισμό για την επικράτηση στον χώρο των θρησκευόμενων, συντηρητικών και εμφορούμενων απο πατριωτικά και εθνικιστικά ιδεώδη,  πολιτών.

Το φαινόμενο της δημοσκοπικής καθίζησης της ”Ελληνικής Λύσης” γίνεται πιο εμφανές και αντιληπτό σε αρκετές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας όπου η διείσδυση, η επιδραστικότητα και η πολυσυλλεκτικότητα της ”Νίκης”, σε κρίσιμες εκλογικές δεξαμενές -που απευθύνονται και πολιορκούν απο κοινού τα δύο κόμματα- αποκτά ηγεμονικά χαρακτηριστικά και ανατρέπει τον εκλογικό συσχετισμό και το ισοζύγιο των εισροών-εκροών επ’ ωφελεία του Θεολόγου  Δημήτρη Νατσιού.

Την δύσκολη εξίσωση για τον Κυριάκο Βελόπουλο περιπλέκει και η παρέμβαση του Ηλία Κασιδιάρη που δήλωσε, ότι ο ίδιος θα στηρίξει με την ψήφο του τους εθνικιστές ‘ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ’
που πήραν το πράσινο φώς απο τον Άρειο Πάγο για την κάθοδό τους στις εκλογές της 25ης Ιουνίου ενω αυξανόμενη επιρροή στην Βόρεια Ελλάδα εμφανίζει και ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου και του Κωνσταντίνου Μπογδάνου.

Οι τάσεις αυτές και η πολυδιάσπαση ,ο πολυκερματισμός της ακροδεξιάς ψήφου, σε συνδυασμό και με την θρυλούμενη βοήθεια μονών και μοναχών του Αγίου Όρους στην ”ΝΙΚΗ” του θεολόγου Δ.Νατσιού αν εδραιωθούν όπως υποστηρίζουν οι επικοινωνιολόγοι, θα κάνουν εξαιρετικά δύσκολη την επίτευξη του στόχου του Κυριάκου Βελόπουλου να οδηγήσει το κόμμα του στα έδρανα του κοινοβουλίου.

Ηδη στην τελευταία δημοσκόπηση της G.P.O η ”Ελληνική Λύση” καταγράφει στην πρόθεση ψήφου το οριακό για την εκλογική της επιβίωση 3% που στην εκτίμηση ψήφου δεν ξεπερνάει το 3,2%, ενα απο τα χαμηλότερα ποσοστά της στην διαχρονική εξέλιξη των μετρήσεων.
Σε περίπτωση πάντως που δεν καταφέρει τελικά ο Κυριάκος Βελόπουλος να ανακόψει τις διαρροές πρώην ψηφοφόρων του πρός την ”ΝΙΚΗ”, η επόμενη Βουλή δεν αποκλείεται να είναι εξακομματική, εξέλιξη που ευνοεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη καθως κατεβάζει τον πήχη της αυτοδυναμίας και αυξάνει την δύναμη της Κ.Ο.της Ν.Δ. σε 167 βουλευτές.

Advertisement