Connect with us

''STOPLEKTO'' ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Οι Ολιγάρχες, τα 60 δισ. ευρώ και το Ευρωπαϊκό αξίωμα του Κυριάκου Μητσοτάκη  

Published

on

Για να γνωρίζετε επακριβώς τι τεκταίνεται και τι διαμείβεται στις παρασκηνιακές διεργασίες των ισχυρών του χρήματος και του επιχειρείν για τις πολιτικές εξελίξεις στα πάτρια εδάφη, σας ενημερώνουμε εγκαίρως και εγκύρως ότι ουδείς στρατηγικός παίκτης της Ελληνικής οικονομίας με γεωπολιτική και ‘’global’’ ματιά, συζητά και σχεδιάζει καθ’ οιονδήποτε τρόπο να αποσύρει την συναίνεσή του από το ‘’πρότζεκτ’’ Κυριάκος Μητσοτάκης .

Παρά τα επίμονα ‘’σιγοψιθυρίσματα’’ στα σουαρέ και στις βεγγέρες του Κολωνακίου και του Παλαιού Ψυχικού, ότι κάποια ‘’βαριά’’ ονόματα ολιγαρχών είναι στα κάγκελα, με αφορμή επιλογές και αποφάσεις του πρωθυπουργού που παραβιάζουν τον ‘’άγραφο’’ κανόνα περί δίκαιης ‘’μοιρασιάς’’ και απεργάζονται, ως εκ τούτου,  σενάρια ‘’πριονίσματος’’ και ‘’κοντέματος’’  του Κυριάκου Μητσοτάκη, η μαύρη αλήθεια για τους ανησυχούντες είναι διαφορετική ως προς το ….δια ταύτα.

Γιατί ναι μεν η δυσαρέσκεια για κάποιους χειρισμούς του Μεγάρου Μαξίμου είναι υπαρκτή σε μερίδα Ολιγαρχών -ενίοτε στέλνουν τα μηνύματά τους στον Κυριάκο Μητσοτάκη και μάλιστα με άγαρμπο τρόπο- αλλά το διακύβευμα είναι τόσο μεγάλο, που καθιστά  απαγορευτικές τις σκέψεις για υπέρβαση των κόκκινων γραμμών και αμφισβήτηση του status quo.

Οι ‘’Big 5’’όπως αποκαλούνται στα Αθηναϊκά σαλόνια, οι κατέχοντες το μισό Α.Ε.Π της χώρας, από τους κλάδους αιχμής της οικονομίας -κατασκευές, ενέργεια, τράπεζες, ναυτιλία, τουρισμός, πληροφορική, τηλεπικοινωνίες- αναμένουν τα επόμενα χρόνια έως το 2027, να εισρεύσουν στην Ελληνική οικονομία από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Ανάκαμψης περισσότερα από 36 δισ. ευρώ!!!

Με την μόχλευση ιδιωτικών πόρων το συνολικό Ευρωπαϊκό πακέτο, επιχορηγήσεις και φθηνά δάνεια για χρηματοδότηση ιδιωτικών επιχειρηματικών σχεδίων και επενδύσεις σε μεγάλα έργα δημοσίου ενδιαφέροντος, θα ξεπεράσει τα 60 δισ. ευρώ !!!

Η μερίδα του λέοντος από τον πακτωλό των κονδυλίων θα καταλήξει, λόγω της ολιγοπωλιακής δομής της Ελληνικής οικονομίας και της τεχνογνωσίας που διαθέτει η ελίτ του χρήματος, στα ταμεία των μεγάλων ομίλων που ελέγχονται είτε απευθείας από τους Ολιγάρχες, είτε από πολυεθνικά μεγαθήρια στα οποία συμμετέχουν οι ‘’Big 5’’και οι εταιρείες τους αναλαμβάνουν τις υπεργολαβίες.

Πρόκειται δηλαδή για μια εγγυημένη, εν πολλοίς, κερδοφορία των Μέγα-  επιχειρήσεών τους τα επόμενα χρόνια από Ευρωπαϊκούς πόρους ,που θα ‘’μοιράζει’’ η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη .

Αν συνυπολογιστεί ότι οι ολιγάρχες γνωρίζουν να διαβάζουν καλύτερα από τον καθένα, τους γεωπολιτικούς συσχετισμούς και τις προτιμήσεις του Λευκού Οίκου και του Νταβός για πολιτικά πρόσωπα που δραστηριοποιούντα στα ‘’θερμά’’ μέτωπα  της Ανατολικής Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας, αντιλαμβάνεστε γατί οι ίδιοι θα στηρίξουν μέχρι τελικής ‘’πτώσεως’’ τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αφήστε δε και το ενδεχόμενο κάποια στιγμή, όχι απαραίτητα στο πολύ μακρινό μέλλον-αφού το θέμα όπως και οι ίδιοι γνωρίζουν έχει συζητηθεί ήδη μεταξύ του Όλαφ Σόλτς και του Εμανουέλ Μακρόν- να τον βρουν μπροστά τους σε κορυφαίο Ευρωπαϊκό αξίωμα…με ότι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη για τα καλώς εννοούμενα συμφέροντά τους.

Advertisement