Connect with us

''STOPLEKTO'' ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Ο Α.Τσίπρας, η Ε.Αχτσιόγλου και το νέο Κόμμα

Published

on

Ο γνωστός βετεράνος και στέλεχος της ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος στα ένδοξα χρόνια του Κ.Κ.Ε εσωτ. με ”παραστάσεις” και προσωπικές εμπειρίες από εμφυλίους, ίντριγκες, βυζαντινισμούς, φραξιονισμούς και διασπάσεις στην ευρύτερη οικογένεια της Αριστεράς, μιλώντας με συντρόφους του σε πηγαδάκι στα Εξάρχεια  ήταν σαφής και κατηγορηματικός. Αν η διαφορά Ν.Δ.- ΣΥΡΙΖΑ, μείνει ως έχει ή διευρυνθεί έτι περαιτέρω στις κάλπες της 25 Ιουνίου, λόγω αποσυσπείρωσης και ηττοπάθειας, ο Αλέξης Τσίπρας θα υποβάλει την παραίτησή του το ίδιο βράδυ και θα προκηρύξει με την σύμφωνη γνώμη όλων των τάσεων έκτακτο συνέδριο ή εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέου αρχηγού.

”Δεν πρόκειται να σταθεί ούτε λεπτό, στην θέση του προέδρου, είπε ο βετεράνος, Η ψυχοσύνθεση του αυτή την ώρα είναι πολύ εύθραυστη και ευάλωτη. Δεν πρόκειται να μείνει άπρακτος παρατηρώντας απο το γραφείο του στην Κουμουνδούρου, το δημιούργημά του να σπαράσσεται από έριδες, αντιδικίες, φιλονικίες, αλληλοκατηγορίες και πισώπλατα μαχαιρώματα και να κινδυνεύει, ανά πάσα στιγμή, με κατάρρευση και αποσύνθεση. Δέχεται αντιφατικές και αλληλοσυγκρουόμενες εισηγήσεις από τους στενούς φίλους και συνεργάτες του για την επόμενη μέρα.
Την απόφασή του όμως την έχει πάρει”

Αλώστε το ξεκαθάρισε και ο ίδιος προεκλογικά, συμπλήρωσε. ”Αν ένας πολιτικός αρχηγός χάσει με πάνω από 6 μονάδες τις εκλογές, σίγουρα υπάρχουν κυρώσεις”
Και με την βεβαιότητα του ανθρώπου που γνωρίζει άριστα την ανθρωπογεωγραφία του ΣΥΡΙΖΑ και τους εσωκομματικούς συσχετισμούς, δεν αρνήθηκε να απαντήσει και στην ερώτηση του ενος εκατομμυρίου των συντρόφων του, για το ποιο στέλεχος θα έβλεπε στην θέση του Τσίπρα??
”Μα αυτό που βλέπουν και γνωρίζουν όλοι .Την Έφη Αχτσιόγλου ” απάντησε

Ο  μπαρουτοκαπνισμένος βετεράνος δεν απέκλεισε στην κούρσα της διαδοχής να τρέξουν και άλλα στελέχη όπως ο Αλέξης Χαρίτσης ή η ”κρυφή” έκπληξη, όπως τον χαρακτηρίζουν κάποιοι, ο Γιώργος Χουλιαράκης ο οικονομικός σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα και του Γιάννη Στουρνάρα στην Τράπεζα Ελλάδος.

Ο Αλέξης Τσίπρας πάντως δεν πρόκειται να αποσυρθεί οριστικά απο την μάχιμη πολιτική, όπως ο Κώστας Καραμανλής.
Θα περάσει μια περίοδο πολιτικής αγρανάπαυσης και …θα αναμένει. ”Ποιος ξέρει? Ίσως το κόμμα του …και η Ιστορία να τον καλέσουν ξανά να προσφέρει τις υπηρεσίες του, αν τα πράγματα δεν πάνε καλά με τους διαδόχους του…Και τότε μπορεί να διαλύσει τον ΣΥΡΙΖΑ και να ιδρύσει νέο κόμμα, με νέα μαρκίζα, νέους πρωταγωνιστές, νέους σεναριογράφους και νέους σκηνοθέτες .
Εκτός και  αν αυτό το κάνει πολύ πιο σύντομα μέσα στο καλοκαίρι ας πούμε” κατέληξε ο βετεράνος Εξαρχειώτης προκαλώντας αναστάτωση και πανικό στην ομήγυρη, με την ”μολότωφ” που πέταξε…..

Advertisement