Connect with us

''STOPLEKTO'' ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Ο Δ. Κουτσούμπας  ‘’τρελαίνει’’ τους δημοσκόπους και αγχώνει ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ  

Published

on

Η μεγάλη έκπληξη των ευρωεκλογών θα είναι το Κ.Κ.Ε, τόνιζε με κατηγορηματικό ύφος σε δημοσιογραφική ομήγυρη ο γνωστός στο πανελλήνιο δημοσκόπος, σε καφέ της Βαλαωρίτου, την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου ανακοίνωνε νέα μέτρα, για την τιθάσευση της ακρίβειας και τον κατευνασμό της οργής των καταναλωτών.

Δεν υπάρχει έρευνα κοινής γνώμης μυστική ή φανερή το τελευταίο διάστημα, εξηγούσε προς επίρρωσιν του ισχυρισμού του, που το Κ.Κ.Ε στην πρόθεση ψήφου να βρίσκεται κάτω από το 9% και ο γραμματέας του, ο Δ. Κουτσούμπας, να μην παλεύει στα ίσια τον Κυριάκο Μητσοτάκη στους δείκτες της δημοφιλίας !!!

Φανταστείτε τους είπε, ότι στην τελευταία δημοσκόπηση της  Alco που παρουσιάστηκε στον ΑLPHA, ο Δ. Κουτσούμπας και ο πρωθυπουργός, μοιράζονταν την κορυφή της λίστας με τις θετικές γνώμες για τους πολιτικούς αρχηγούς – ήταν ισόπαλοι με 40% !!

Ο γ. γ. γραμματέας του Κ.Κ.Ε δηλαδή, έχει τετραπλάσιο ποσοστό αποδοχής στην ευρύτερη κοινή γνώμη από το δημοσκοπικό ποσοστό του κόμματός του και είναι μακράν με βάση τα ευρήματα, όπως υποστήριξε ο δημοσκόπος, ο πιο δημοφιλής, λαϊκός ηγέτης του προοδευτικού χώρου  που πείθει για την ‘’συνέπεια λόγων και έργων’’, τις σταθερές απόψεις και αξίες που πρεσβεύει διαχρονικά και την μαχητικότητά του.

Αυτό σημαίνει διευκρίνισε, ότι στην κάλπη των ευρωεκλογών ο Δημήτρης Κουτσούμπας και ο Περισσός θα μπορούσαν -υπό την προϋπόθεση ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν θα καταφέρει να ανατάξει τον ΣΥΡΙΖΑ και οι διαρροές του προς το Κ.Κ.Ε. θα συνεχιστούν – να κάνουν την έκπληξη και να δουν ποσοστό που θα πλησιάζει το 11%-11,5%, κάνοντας ντέρμπι την 3η θέση με τον ΣΥΡΙΖΑ και διεκδικώντας έστω και αν μοιάζει άπιαστο όνειρο, προσώρας, ακόμα και την 2η θέση από το δημοσκοπικά καθηλωμένο, ΠΑΣΟΚ- η αχίλλειος πτέρνα του οποίου παραμένει το Λεκανοπέδιο.

Αν δε στον Περισσό, που αναμένουν εισροές και κέρδη και από άλλες αριστερόστροφες δεξαμενές, όπως καταγράφουν  οι δημοσκοπήσεις, έβαζαν και λίγο νερό στο κρασί τους και ‘’έστριβαν’’- ως υπόθεση εργασίας πάντα, γιατί στο Κ.Κ.Ε αυτά δεν γίνονται – ελαφρώς το τιμόνι τους  προς το…. σοσιαλιστικότερο, θα μπορούσαν να φτάσουν και το 12%-13%!!

Μόνο τότε δεν γνωρίζω, κατέληξε χαριτολογώντας ο δημοσκόπος, αν στον Περισσό θα άνοιγαν σαμπάνιες ή βότκες για τα κεράσματα.

Advertisement