Connect with us

''STOPLEKTO'' ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Ο Κ.Βελόπουλος επελαύνει στην Μακεδονία- Μοναδικό ανάχωμα ο Φρέντι Μπελέρης

Published

on

Είναι τέτοια η δυναμική που καταγράφουν οι μυστικές και οι κυλιόμενες δημοσκοπήσεις για τον Κυριάκο Βελόπουλο στην Βόρεια Ελλάδα που οι εκλογικοί αναλυτές, δεν αποκλείουν πλέον με κατηγορηματικό τρόπο το σενάριο η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ,να καταστεί στις Ευρωεκλογές ηγεμονική δύναμη της αντιπολίτευσης στην Μακεδονία!!!

Αν και είναι πολύ νωρίς για ασφαλή συμπεράσματα ως προς την οριστική διαμόρφωση των εκλογικών τάσεων, οι ‘’φωτογραφίες’’ της στιγμής αποτυπώνουν ως βασικό υποδοχέα της δεξαμενής των δυσαρεστημένων ψηφοφόρων της Ν.Δ. σε Νομούς της Μακεδονίας και της Θράκης την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ του Κυριάκου Βελόπουλου, ο οποίος με βάση παραμετροποιημένα μοντέλα εκλογικής συμπεριφοράς δείχνει ικανός να ξεπεράσει ακόμα και το 13% !!!

Την ίδια στιγμή η Ν.Δ. δεν υπερβαίνει το 27%!!! ενώ στην περιοχή πέριξ του 10% κινούνται ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Κ.Κ.Ε.με την ΝΙΚΗ του Δημήτρη Νατσιού να φτάνει το 6%!! και το άθροισμα των κομμάτων της αντισυστημικής, Ευρωσκεπτικιστικής και Θρησκευτικής δεξιάς, να ξεπερνά το 20%!!!

Υπό προϋποθέσεις δηλαδή και στον βαθμό που δεν μεσολαβήσουν γεγονότα που θα ανακόψουν την επέλαση του Κυριάκου Βελόπουλου στην Μακεδονία, ο ηγέτης της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ μπορεί, τουλάχιστον, στην Βόρεια Ελλάδα  να διεκδικήσει  τον επίζηλο τίτλο του αρχηγού της μείζονος αντιπολίτευσης και να κάνει στην επικράτεια ντέρμπι, με το Κ.Κ.Ε. την 4η Θέση.

Το ερώτημα του ενός εκατομμυρίου ωστόσο είναι, αν υπάρχει κάποιο πρόσωπο που μπορεί να αναχαιτίσει τον καλπασμό του Κυριάκου Βελόπουλου στην Βόρειο Ελλάδα και να περιορίσει την μεγάλη δυσαρέσκεια σημαντικής μερίδας ψηφοφόρων της Ν.Δ. σε όλη την χώρα για την υπέρμετρη στροφή, όπως υποστηρίζουν, της συντηρητικής παράταξης προς το κέντρο και την υιοθέτηση μιας ‘’ταυτοτικής’’ ατζέντας, που είναι αντίθετη στην δική τους κοσμοθεωρία.

Κορυφαία στελέχη του στρατηγικού επικοινωνιακού  σχεδιασμού στο Μέγαρο Μαξίμου, απαντούν θετικά στο ερώτημα και εισηγούνται στον πρωθυπουργό να συμπεριλάβει στο Ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ. τον φυλακισμένο -εκλεγμένο –Δήμαρχο της Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη.

Είναι από τα πρόσωπα που μπορούν να επικοινωνήσουν και να συγκινήσουν τα λαϊκο-πατριωτικά και εθνικιστικά ακροατήρια και να ανακόψουν την δυναμική της ψήφου διαμαρτυρίας, στέλνοντας στην κάλπη της Ν.Δ. ταυτόχρονα και ψηφοφόρους από τα κόμματα που κινούνται στα δεξιά της.

Ο ίδιος πάντως όπως εκμυστηρεύτηκε στον Ανδρέα Λοβέρδο που τον επισκέφθηκε στην φυλακή του Φιέρι στην Αλβανία, είναι έτοιμος να αποδεχθεί σχετική πρόταση του πρωθυπουργού.

Advertisement