Connect with us

4ος Όμιλος

Πρόκριση με ανατροπή για Ιάλυσο

Published

on

Ο Ιάλυσος ήταν ο νικητής του άλλου παιχνιδιού για την προημιτελική φαση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών αφού επικράτησε στο Οικονομίδειο με 2-1 του Ηρόδοτου παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ και εξασφάλισε τη θέση στα ημιτελικά όπου θα αντιμετωπίσει την Τριγλία Ραφήνας. Οι νησιώτες παρότι αιφνιδιάστηκαν από το τέρμα που σημείωσε ο Ηρόδοτος στο τέλος το α’ μέρος βελτιώθηκαν στην επανάληψη και αφού έδειξαν υπομονή στο παιχνίδι τους πήραν τη νίκη. Στο α’ μέρος ο Ηρόδοτος μπήκε δυνατά και απείλησε στο 5′ με τον Ζαφείρη. Ένα λεπτό αργότερα, ήρθε η  απάντηση του Ιάλυσου με τον Σπάρταλη. Μετά τα πρώτα 30′, ο Ηρόδοτος πήρε μέτρα στο γήπεδο και κατα΄φερε να βρει δίχτυα στο 38′. Ο Μωραϊτης εκτέλεση το κόρνερ και ο Γενιτσαρίδης με γυριστό σουτ έγραψε το 1-0.

Στην επανάληψη όπως ήταν λογικό, οι γηπεδούχοι έκλεισαν τους Ηρακλειώτες, με τους τελευταίους να προσπαθούν να… χτυπήσουν στην αντεπίθεση. Η είσοδος του Λύρα αύξησε τον επιθετικό τόνο του Ιάλυσου, ενώ καταλυτική ήταν η παρουσία του Παναγιώτη Μαθιού. Συγκεκριμένα, ο βραχύσωμος επιθετικός στο 75′ έδειξε την κλάση του αφού με ένα ωραίο κατέβασμα μετά την πάσα του Α. Αθανασίου, βρήκε το τρόπο να κάνει ιδανικό πλασέ ισοφαρίζοντας σε 1-1. Το τέρμα αυτό έδωσε φτερά στους γηπεδούχους οι οποίοι στο 84′ έκαναν δυο τα τέρματα τους. Ο Πλύγκος σούταρε και ο Σταυλάς με ωραία κεφαλιά αφού βρέθηκε στην πορεία της μπάλας δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-1 μέσα σε αποθέωση.

ΙΑΛΥΣΟΣ: Λουτριώτης, Σταυλάς, Χειμωνέττος (60′ Λύρας), Αθανασίου Π., Κοκκίνης, Ρεκλείτης, Παφιάκης, Αθανασίου Α., Σπαρτάλης, Μαθιός (82′ Σαχινης), Μαρίνου (72′ Πλύγκος)

ΗΡΟΔΟΤΟΣ: Μήτρου, Μπαλάφας, Πρωτογεράκης, Χατζηβασίλης, Χαρίτος, Γενιτσαρίδης (81′ Μαυρομάτης), Προβυδάκης (67′ Μαυρίδης), Ιβάνοφ (81′ Μεταξάκης), Συσκάκης, Μωραϊτης, Ζαφείρης Α.