Connect with us

stoplekto

Στρατής Κάμπερ: Άξιοι πρωταθλητές – Αφιέρωμα στον Αετό Λουτρών

Published

on

Τι και εάν η χρονιά δεν ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο και στους αγωνιστικούς χώρους, λίγοι όμως είναι εκείνοι που μπορούν να αμφισβητήσουν τον πρωταθλητή Λέσβου Αετό Λουτρών.
Και μπορεί ο Όλυμπος(περσινός πρωταθλητής)να ήταν μέσα στο κόλπο του τίτλου ή ο Διαγόρας Σαρδών να ήθελε να κάνει τη προσπάθεια του στους διπλούς τελικούς όπως έκανε το 2018 με τον Αίγειρο,όμως ο Αετός ήταν η ομάδα που το ήθελε πιο πολύ τον τίτλο και το «φώναζε» με το καλό ποδόσφαιρο,τις μεγάλες μεταγραφές για δεδομένα τοπικού, τα πολλά γκολ και την άψογη οργάνωση.

Η προσπάθεια του προέδρου κ.Νίκου Σπανού δεν ξεκίνησε φέτος. Εδώ και αρκετά χρόνια ο Αετός ήταν στις πρώτες θέσεις και έκανε καλές παρουσίες στην Α Κατηγορία.

Παράλληλα η ομάδα έχει φτιάξει αξιόλογες ακαδημίες που με τη βοήθεια του Λουτραγώτη Μιχάλη Παυλή συνεργάζονται με αυτές τις ΑΕΚ.

Η κίνηση ματ ξεκινάει λίγα χρόνια πριν,όταν το τιμόνι του τεχνικού διευθυντή αναλαμβάνει ο κ.Θανάσης Μοσχονησιώτης ενώ στο πάγκο της ομάδας κάθεται η παλιά δόξα του Αιολικού ο Θεαγένης Διονυσάτος.

Οι Γνωριμίες και των δύο ανδρών,αλλά και προσωπικότητα τους φέρνουν στα Λουτρά έμπειρους παίκτες με παραστάσεις από ανώτερες κατηγορίες,όπως τον Μιχάλη Κριπιντίρη,τον Τζίμη Βλαστέλλη,τον Στρατή Κάμπερ ή και τον αρχηγό της Εθνικής ομάδος των κωφών Στρατή Διονυσάτο και με αποκορύφωμα φέτος τις προσθήκες των Άκη Μιχαλάκη,Γιώργου Καπταγιάννη και Θωμά Παπαδόπουλου.

 

Μόνο με αυτά τα μερικά ονόματα που παραθέσαμε από το ροστερ καταλαβαίνει κανείς τον ψηλό πήχη της ομάδας.

Ο Συντελεστής βαθμών άλλωστε που ανέδειξε την ομάδα πρωταθλήτρια Νομού Λέσβου μετά από 22 χρόνια ήταν 2,72 και σε συνδυασμό με τον εξωπραγματικό συντελεστή τερμάτων 81-13 σε 22 αγώνες κάνει και τον πιο δύσπιστο να βγάζει το καπέλο στον φετινό Αετό που στέφθηκε πρωταθλητής αήττητος.

Και τώρα το ταξίδι της Γ Εθνικής. Η ομάδα θέλει να κάνει το ταξίδι εκπροσωπώντας το Νομό για 7η φορά στην ιστορία της μετά το 1998.Όμως αυτό θα εξαρτηθεί από διάφορες παραμέτρους.Οι τοπικοί φορείς πρέπει να κάνουν τα μέγιστα ώστε το νησί της Λέσβου να μπορεί να έχει δύο ανταγωνιστικές ομάδες στη Γ Εθνική,τον ιστορικό Αιολικό και τον ανερχόμενο Αετό,την ώρα που αλλά νησιά όπως η Ρόδος του χρόνου θα έχει πιθανότατα 3 ομάδες…στη Football league (Ρόδο, Διαγόρα, Ιάλυσο).Είναι ένα θέμα που θα το λέμε και θα το ξανά λέμε.

Συνέντευξη:
Για την φετινή πορεία του Αετού μίλησε για λογαριασμό του «Α.Μ» και για το stoplekto.gr στον Κώστα Σουφλιά ο φύλακας άγγελος της εστίας του Αετού Στρατής Κάμπερ.

–Στρατή η χρονιά τελείωσε κατά κάποιο τρόπο άδοξα. Πιστεύεις ότι ο Αετός και πάλι θα έκοβε πρώτος το νήμα αλλά θα κέρδιζε και το εισιτήριο της ανόδου στη Γ Εθνική;

-Η αλήθεια είναι πως το φετινό πρωτάθλημα έληξε άδοξα όμως η ομάδα μας πολύ πριν είχε καταφέρει να είναι στην πρώτη θέση με την αξία της και ναι πιστεύω πως θα κέρδιζε το εισιτήριο της ανόδου γιατί αυτός ήταν ο στόχος μας από την αρχή φέτος.

-Ποιο πιστεύεις ότι ήταν το κλειδί στον φετινό Αετό; Και τα προηγούμενα χρόνια η ομάδα έφτανε στη πηγή αλλά δεν έπινε νερό. Τι άλλαξε φέτος;

– Δεν μπορώ να είμαι σίγουρος γιατί η ομάδα τα προηγούμενα χρόνια έφτανε στην πηγή αλλά δεν έπινε νερό αλλά γι αυτό που είμαι σίγουρος ότι πέρα από την ενίσχυση με την απόκτηση παικτών φέτος η ομάδα ήταν περισσότερο οικογένεια από κάθε άλλη χρόνια και αυτό ήταν σίγουρα το κλειδί της επιτυχίας που αποδεικνύεται και με το γεγονός πως τερματίσαμε πρώτοι αήττητοι.

-Σίγουρα οι συνθήκες στη μετά κορονοϊού εποχή είναι δύσκολες,όμως ο Αετός θεωρείς ότι αν βοηθηθεί από τους τοπικούς φορείς μπορεί να αντεπεξέλθει σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όπως αυτό της Γ Εθνικής;

-Θεωρώ πως το νησί μας και οι τοπικοί φορείς έχουν την δυνατότητα και πρέπει να ενισχύουν ομάδες σαν τον Αετό και σίγουρα με την βοήθεια τους η ομάδα μας έχει βάλει ήδη τις βάσεις για την Γ’ Εθνική.

-Έχεις κάποιες εμπειρίες με τον Αιολικό και τη Χίο και από παραπάνω κατηγορίες,η πρόθεση σου είναι να παραμείνεις στην ομάδα.

-Η πρόθεση μου και η πρώτη μου προτεραιότητα είναι ο Αετός αλλά σίγουρα αυτό δεν εξαρτάται μόνο από εμένα.

-Τέλος ένα σχόλιο για τη διοίκηση του Αετού αυτά τα χρόνια που βρίσκεσαι στην ομάδα και για τη μάχη που είναι βέβαιο ότι θα δώσει ώστε να κάνει το ταξίδι της Γ Εθνικής πάρα τα προβλήματα που ταλαιπωρούν το νησιωτικό ποδόσφαιρο (μετακινήσεις κλπ).

-Μέσα από την καρδιά μου και με μεγάλη ειλικρίνεια δεν υπάρχουν λόγια για τους ανθρώπους της διοίκησης,που κάθε χρόνο κάνουν τα πάντα για αυτή την ομάδα για να την δουν επιτέλους εκεί που της αξίζει να είναι στην Γ εθνική.Οι μέρες είναι δύσκολες και η πολιτεία πρέπει να βοηθήσει τέτοιες ομάδες σαν εμάς γιατί οι ομάδες των νησιών έχουν περισσότερα έξοδα και είναι πολύ δύσκολο να ανταπεξέλθουν χωρίς ενίσχυση. Τέλος θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον προπονητή μου Θεαγένη Διονυσάτο που με στηρίζει όλα αυτά χρόνια.

Γράφει ο Κωνσταντίνος Σουφλιάς

athlitikometopostoaigaio