Connect with us

5ος Όμιλος

Τέταρτη φορά σε τελικό Κυπέλλου Πειραιά ο Αίας Σαλαμίνας, 3-0 την ΑΕ Μοσχάτου

Published

on

Μετά από 16 χρόνια ο Αίας Σαλαμίνας θα βρεθεί για τέταρτη φορά στην ιστορία του σε τελικό Κυπέλλου Πειραιά.
Η ομάδα του Τάσου Ανδριώτη θριάμβευσε στον ημιτελικό που έγινε στα Αμπελάκια με 3-0 επί της ΑΕ Μοσχάτου, ομάδα που αγωνίζεται στη Γ’ Εθνική και θα διεκδικήσει το τρίτο κύπελλο στην τροπαιοθήκη της(1991, 2007 oι προηγούμενες κατακτήσεις και 1984 φιναλίστ).

Στο 21′ οι γηπεδούχοι απείλησαν πρώτοι, με τον Τσάκαλο να νικάει σε τετ α τετ προσπάθεια του Χατζή.

Στη συνέχεια  το Μοσχάτο σπατάλησε ευκαιρίες με τους Ποινεμίδη(29′), Χαλβατζίου(32′, 33′) και ιδιαίτερα με τον Πασαλίδη(39′- φοβερή απόκρουση του Σαββάκη), κάτι το οποίο το πλήρωσε, αφού ο Αίας κατάφερε λίγο πριν την ανάπαυλα να προηγηθεί.

Στο 45′ συγκεκριμένα ωραίο μακρινό σουτ του “στρατηγού” Μπιλίμπασι νίκησε τον γκλοκίπερ Τσάκαλο για το 1-0.

Κάπου εκεί το Μοσχάτο σαν να βγήκε νοκ άουτ, αφού δεν μπόρεσε ποτέ να ξανά μπει στο ματς. Κι αυτό φάνηκε από το ξεκίνημα της επανάληψης, όπου οι γηπεδούχοι έκαναν  άμεσα το 2-0. Στο 50′ ο Ατματζίδης με ωραία ατομική ενέργεια έδωσε διπλό προβάδισμα. Με την ψυχολογία πλέον υπέρ του, ο Αίας έφτασε και σε τρίτο γκολ με τον Ατματζίδη και πάλι να “χτυπά'” στο 63′ και να δίνει θριαμβευτικό τόνο στην πρόκριση των νησιωτών.

Με έξαλλο τρόπο πανηγύρισαν παίκτες και τεχνικό τιμ τη μεγάλη πρόκριση, μπροστά στον κόσμο τους, που βρέθηκε στο γήπεδο Αμπελακίων και πλέον ο Αίας θα αντιμετωπίσει στον μεγάλο τελικό τον Εθνικό Πειραιά, που πριν λίγο κατέβαλε στα πέναλτι με 4-3 τον ΑΟ Καραβά(1-1 κ.δ. και παράταση).

Διαιτήτευσε ο Λαθύρης.

ΑΙΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ (Τάσος Ανδριώτης): Σαββάκης, Ζοτάϊ, Λιάτος, Φιαμέγκος, Γεωργίου, Αποστολίδης (77′ Τζαβάρας), Ατματζίδης, Μπιλίμπασι, Μαυράκης (84′ Λάσκα), Λελούδας, Χατζής (70′ Στρίγγας).

ΑΕ ΜΟΣΧΑΤΟΥ (Πέτρος Δημητρίου): Τσάκαλος, Σταύρου, Σιμονιάν, Ανδρίκος, Παντίδος (46′ Τζωρτζάτος), Παυλάκης, Χαλβατζίου, Λάμπρου (50′ Κουτσούμπας), Ποιμενίδης (57′ Ζορμπάς), Πασαλίδης, Βαλμάς (72′ Ζαρκιάς).

 

ΦΩΤΟ: ΘΑΝΟΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ