Connect with us

''STOPLEKTO'' ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Τι δείχνουν οι μυστικές δημοσκοπήσεις για τις ευρωεκλογές

Published

on

Κορυφαίος εκλογικός αναλυτής με βαθιά γνώση της επιστήμης των αριθμών και πρόσβαση σε ποιοτικά στοιχεία μυστικών  δημοσκοπήσεων, μιλώντας με δημοσιογράφους σε πασίγνωστο καφέ της οδού Βαλαωρίτου, συνόψισε ως εξής τα συμπεράσματα, τις προβλέψεις και τις εκτιμήσεις του για τους συσχετισμούς και την διάταξη των πολιτικών δυνάμεων, στις ευρωεκλογές.

1ον Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει το δυνατό χαρτί της Ν.Δ. και  ‘’απορροφά’’-αναπληρώνει τις όποιες δημοσκοπικές απώλειες του κυβερνώντος κόμματος, μέσω της αβυσσαλέας διαφοράς του -πάνω από 25 μονάδες!!!-από τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς, στο κρίσιμο και καταλυτικό ερώτημα για το ποιός είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός.

Ο μόνος που τον απειλεί προσώρας είναι ο ΚΑΝΕΝΑΣ !!! με 26%!!!

Οι υπόλοιποι διεκδικητές της πρωθυπουργίας, κινούνται πέριξ του 7% !!!

2ον  Η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ είναι μη ανατάξιμη. Η κοινωνική γείωσή του είναι ανύπαρκτη. Έχει απωλέσει το ‘’Status’’ του κόμματος εξουσίας.

Το  μαρτυρούν η υπο-εκπροσώπησή του και τα πενιχρά αποτελέσματά του σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις, σε αυτοδιοίκηση, συνδικάτα, επιμελητήρια, επαγγελματικούς φορείς και συλλόγους.

3ον Το ΠΑΣΟΚ μετεξελίσσεται σε κόμμα της ‘’Περιφέρειας’’!!!

Διατηρεί διψήφια ποσοστά  στους αγροτικούς πληθυσμούς και στη μικρομεσαία διαστρωμάτωση της Επαρχίας, όπου είναι έντονες οι αναμνήσεις για τον ιδρυτή του κινήματος, τον Α.Παπανδρέου ενώ στα Μητροπολιτικά, αστικά κέντρα παίρνει ‘’βαθμούς’’ κάτω από την βάση.

4ον Τα μόνα κόμματα που κερδίζουν από την συγκυρία είναι το Κ.Κ.Ε  και η ‘’Ελληνική Λύση’’, που εισπράττει μεγάλο μέρος από την ‘’ταυτοτική’’ ψήφο, Πατρίς–Θρησκεία–Οικογένεια .

ΚΕΝΤΡΟ-ΔΕΞΙΑ ΗΓΕΜΟΝΙΑ

Εξειδικεύοντας στην δημοσιογραφική ομήγυρη, τις εκτιμήσεις του σε ποσοστά, ανά κόμμα και ‘’πολιτική οικογένεια’’, ο εκλογικός αναλυτής προέβλεψε ότι η Ν.Δ. και τα κόμματα που κινούνται στα δεξιά της θα ξεπεράσουν αθροιστικά το 53% !!!, με το κυβερνών κόμμα να υπερβαίνει, υπό την προϋπόθεση της ανάσχεσης της ακρίβειας, το 35%.

Την μέριδα του λέοντος από τα λαϊκοπατριωτικά, θρησκευτικά και  ‘’αντισυστημικά’’ κόμματα, που έκαναν σημαία τους το ν/σ  για τα ομόφυλα ζευγάρια, θα αποσπάσει σύμφωνα με τον εκλογικό αναλυτή η ‘’Ελληνική Λύση’’-πιθανόν να ξεπεράσει και το 10% !!!- δεδομένου ότι ο Κυριάκος Βελόπουλος ‘’πετάει΄΄με διψήφια ποσοστά πάνω από την Λάρισα και σε όλη την Μακεδονία, ενώ η τάση αυτή φαίνεται πλέον να επεκτείνεται και στην Νότια Ελλάδα !!!

Σε ικανοποιητικά ποσοστά θα κινηθεί και η ‘’Νίκη’’-πάνω από 4,5% -του θεολόγου Δ. Νατσιού, με τις φημολογούμενες προνομιακές σχέσεις με μοναχούς και μοναστήρια στο Άγιον Όρος, ενώ οι ‘’Σπαρτιάτες’’ βρίσκονται σε καθοδική πορεία και θα κινηθούν κάτω από το 3%.

Στα αξιοσημείωτα της δημοκοπικής περιόδου για τον χώρο αυτό είναι και η καταγραφή για πρώτη φορά της ‘’Φωνής της λογικής’’ της Αφροδίτης Λατινοπούλου που υπερβαίνει το 1,5%. !!!

Τα κόμματα που κινούνται στον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας και της Ριζοσπαστικής και Κομμουνιστικής Αριστεράς ως άθροισμα δεν θα υπερβούν το 43%.

Το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ θα κινηθούν στα ρηχά νερά, πέριξ του 24%-25% [[13,5% και 11,5 % αντίστοιχα ]], ενώ το Κ.Κ.Ε δεν αποκλείεται να προσεγγίσει και το 10%!!!

Η Νέα Αριστερά με την ‘’προσθήκη’’ και του Γαβριήλ Σακελλαρίδη, θα υπερβεί το 3%, ποσοστό που θα ξεπεράσει και η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Το ΜΕΡΑ25 του Γιάννη Βαρουφάκη δεν αναμένεται να υπερβεί το 2,5%!!

Ο πολιτικός φορέας του Πέτρου Κόκκαλη, προσώρας, δεν εμφανίζει κάποια αξιοσημείωτη δυναμική ενώ ο Α. Λοβέρδος δεν έχει ανακοινώσει ακόμα το δικό του κόμμα.

Συμπερασματικά σύμφωνα με την ανάλυση του κορυφαίου εκλογολόγου, η ευρωκάλπη θα επικυρώσει το ..προφανές.

Την πολιτική κυριαρχία των Κεντροδεξιών δυνάμεων καθώς η κεντρική  πολιτική σκηνή, παρά την κοινωνική δυσθυμία και τα οξύτατα οικονομικά προβλήματα στερείται ενός ενιαίου και ανταγωνιστικού, Κεντροαριστερού φορέα, που με ένα σύγχρονο και αξιόπιστο  αφήγημα θα αμφισβητήσει μεσομακροπρόθεσμα την ηγεμονία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όσο αυτή η ‘’εξίσωση’’ δεν επιλύεται από τις ηγεσίες της κομμάτων που κινούνται στα Αριστερά της Ν.Δ. τόσο πιο πολύ θα μακραίνει ο ορίζοντας και ο στόχος, να ‘’ανασυσταθεί’’.. η συνθήκη ενός διπολισμού –ο δικομματισμός εξεμέτρησε το ζην -που θα εναλλάσσεται στην κυβερνητική-αστική-εξουσία, αποκαθιστώντας τις κρίσιμες ισορροπίες για την ευστάθεια του συστήματος.

 

Advertisement