Connect with us

''STOPLEKTO'' ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Το μανιφέστο του Νίκου Δένδια για την Λαϊκή δεξιά και το Μέγαρο Μαξίμου   

Published

on

Πυκνώνει τις δημόσιες εμφανίσεις του, τις παρεμβάσεις του, τις ομιλίες του και τις συνεντεύξεις του το τελευταίο διάστημα, ο μέχρι πρότινος φειδωλός, λιγομίλητος, δωρικός και ασκητικός Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας.

Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που ακόμα και βουλευτές άρχισαν να αναρωτιούνται, πού το ”πάει” και τι επιδιώκει με τις καθημερινές αναφορές του στα F35, τις Belharra, στο casus belli, την Γαλάζια Πατρίδα του Ερντογάν και το Ευρωπαϊκό στρατηγείο στην Λάρισα, για τον συντονισμό της επιχείρησης κατά των Χούθι.

Οι πιο υποψιασμένοι, εξ’ αυτών, άρχισαν να σκέφτονται ότι η ‘’κινητικότητα’’ αυτή δεν αφορά αποκλειστικά στα σημαινόμενα και σε μια επικοινωνιακή στρατηγική ενίσχυσης του δεξιού προφίλ της παράταξης-που o ‘’ταυτοτικός’’της πυρήνας επλήγη από το ν/σ για τα ομόφυλα ζευγάρια-αλλά εμπεριέχει ενδεχομένως και άλλους συμβολισμούς, στοχεύσεις και μηνύματα για την διεκδίκηση της ηγεσίας της Ν.Δ.στο απώτερο μέλλον.

Και ο Νίκος Δένδιας όχι μόνο δεν τους ‘’διέψευσε’’ αλλά μιλώντας σε κομματικά στελέχη στην Ημαθία και την Λάρισα το Σαββατοκύριακο, έριξε και άλλο λάδι στην φωτιά της σεναριολογίας δημοσιοποιώντας-εν είδει-”μανιφέστου’’ και ιδεολογικής πλατφόρμας, τις διακριτές πολιτικές θέσεις του που οριοθετούν και μετατοπίζουν το κυβερνών κόμμα δεξιότερα, από το ‘’ελιτίστικο’’, εκσυγχρονιστικό και φιλελεύθερο κέντρο –το θεμέλιο της μακρόχρονης πολιτικής ηγεμονίας του Κυριάκου Μητσοτάκη.

”Η Ν.Δ. ήταν και παραμένει ένα μεγάλο λαϊκό κόμμα Αυτό είμασταν, αυτό είμαστε και αυτό θα είμαστε πάντα’’ξεκαθάρισε.” Ένα κόμμα που νοιάζεται για τον απλό άνθρωπο, για τον αγρότη, για τον οικογενειάρχη, για τον νοικοκυραίο, για το μικρό επιχειρηματία και όχι μόνο για τους μεγάλους αριθμούς και όχι μόνο για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις.

Και για όσους δεν κατάλαβαν πρόσθεσε.

”Εγώ δεν ήμουνα ποτέ Aριστερός. Ήμουν από μικρός πάντα σε αυτόν τον χώρο, σε αυτήν την παράταξη, τη Νέα Δημοκρατία, που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Και όπως είπε ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, ακόμα και τα αρχικά του ονόματός μου, Νίκος Δένδιας, έτυχε να είναι τα αρχικά αυτής της παράταξης, της Νέας Δημοκρατίας’’

Το συμπέρασμα??  Ο κύβος ερρίφθη.Ο Νίκος Δένδιας, μακράν το δημοφιλέστερο κυβερνητικό στέλεχος με μεγάλη αποδοχή και διεισδυτικότητα σε ευρύτερα ακροατήρια, όταν έρθει η ώρα και οι ιστορικές περιστάσεις και τα γεγονότα το απαιτήσουν θα δηλώσει παρών και στο όνομα της λαϊκής πατριωτικής δεξιάς, θα διαβεί τον Ρουβίκωνα για να διεκδικήσει στην ”Ρώμη” τον περιζήτητο θρόνο.

Advertisement