Connect with us

4ος Όμιλος

Το μοναδικό επίτευγμα του Καλοπήτα

Published

on

Ευρέως διαδεδομένη, εκφράζοντας πιθανότατα την πλειοψηφία των πολιτών του κόσμου, είναι η άποψη που αναφέρει ότι στη ζωή τίποτα δεν είναι τυχαίο. Ακόμη, όμως, -στο άλλο άκρο- και οι πιο φανατικοί υποστηρικτές της θεωρίας που θέλει την τύχη να παρεμβαίνει καθοριστικά στα πράγματα, δεν θα μπορούσαν παρά να σηκώσουν τα… χέρια ψηλά μπρος στο μοναδικό επίτευγμα του Ηλία Καλοπήτα, ο οποίος με τα έργα του δημιουργεί την αίσθηση πως θα έχει μακρά πορεία και λαμπρό μέλλον στην προπονητική!

Στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου η Τριγλία Ραφήνας δεν μπόρεσε να πάρει τη νίκη που θα την έφερνε μια… ανάσα από την κορυφή, αφού παραχώρησε «λευκή» ισοπαλία στον Ατρόμητο Πειραιά,ωστόσο η λήξη της αναμέτρησης βρήκε τον νεαρό τεχνικό να έχει σημειώσει ένα εντυπωσιακό ρεκόρ, όμοιο του οποίου σπάνια συναντά κανείς.

Συγκεκριμένα, για δεύτερη αγωνιστική περίοδο τα τελευταία τρία χρόνια, ομάδα του Ηλία Καλοπήτα καταφέρνει να γίνει η μοναδική που διατηρεί το αήττητο σε ολόκληρη τη Γ’ Εθνική κατηγορία!

Τη σεζόν 2013-2014 οι Τράχωνες είχαν κατορθώσει να κατακτήσουν τον τίτλο στον 5ο όμιλο της -τότε- Γ’ Εθνικής, πανηγυρίζοντας την άνοδο χωρίς ήττα σε ολόκληρο το πρωτάθλημα. Προπονητής της ομάδας του Αλίμου ήταν ο Ηλίας Καλοπήτας και «αντίπαλοι» σε αυτή την άτυπη μάχη ήταν ομάδες όπως η ΑΕΚ (6ος όμιλος) και η ΑΕΛ (2ος όμιλος), αλλά και οι υπόλοιποι πρωταθλητές (Αγροτικός Αστέρας, Λαμία, Ένωση Ερμιονίδας). Όλοι τους είχαν υποστεί έστω μία ήττα!

Φέτος, με την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων για το 2015, η Τριγλία Ραφήνας κατάφερε να αποτελεί τη μοναδική ομάδα στην κατηγορία που θα διαβεί το κατώφλι του νέου έτους χωρίς καμία ήττα στο… ιστορικό της! Την περασμένη Τετάρτη ο Άρης υπέκυψε στην Δράμα, χθες ήταν η σειρά του Φωστήρα να λυγίσει στη Ρόδο και, έτσι, οι «κιτρινόμαυροι» της Ανατολικής Αττικής έμειναν να είναι οι μόνοι που δεν έχουν αποχωρήσει από αγωνιστικό χώρο με… σκυμμένα κεφάλια.

Κοινό σημείο αναφοράς των δύο περιπτώσεων είναι ο Ηλίας Καλοπήτας, ο οποίος καταφέρνει με τους άξιους ποδοσφαιριστές του, τους ικανούς συνεργάτες του και τη μεθοδική δουλειά του να καταγράφει επιτυχίες που αξίζουν χωρίς αμφιβολία τον θαυμασμό όλων!

ρεπορτάζ: Δημήτρης Θεοδώρου