Connect with us

coronavirus-news

Κορονοϊός: Γιατί οι καπνιστές είναι πιο ευπαθείς στον ιό – Ο Τσιόδρας εξηγεί

Published

on

Ιδιαίτερη αναφορά στους καπνιστές έκανε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας για τον κορον0ϊό.

Διαβάστε επίσης: Ο κοροναϊός ενώνει Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν – Στο τραπέζι συνεργασία για την καταπολέμηση της επιδημίας
Ο κ. Τσιόδρας άφησε να εννοηθεί ότι πιθανότατα είναι πιο ευπαθείς όσον αφορά τον κορονοϊό, καθώς φαίνεται να έχουν αυξημένα επίπεδα του υποδοχέα που τους κάνει πιο ευπαθείς στον Covid-19.

Αναφερόμενος στους υγιείς καπνιστές είπε ότι γνωρίζουμε ότι ούτως ή άλλως είναι πιο ευάλωτοι στις λοιμώξεις του αναπνευστικού.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Τσιόδρα
«Σχετικά με το αν το κάπνισμα μπορεί να έχει ρόλο στην αυξημένη προσβολή από τον ιό, δειλά-δειλά κάποια πειραματικά δεδομένα που αφορούν και ανθρώπους, δείχνουν πως οι καπνιστές κατά κάποιον τρόπο έχουν αυξημένα επίπεδα του υποδοχέα και, κατ’ αναλογία, περισσότερες «πόρτες» και ευπάθεια για είσοδο του ιού στον οργανισμό τους.

Εγώ θα πω αυτό στους ανθρώπους που καπνίζουν, τους φίλους συμπολίτες μας: η επιλογή είναι καθαρά δική τους. Εγώ γνωρίζω από την ιολογία και τους υπόλοιπους αναπνευστικούς ιούς, πως οι υγιείς καπνιστές, ακόμα και οι υγιείς καπνιστές χωρίς χρόνια νοσήματα, φαίνεται να έχουν υψηλότερη συχνότητα αναπνευστικών λοιμώξεων και αυξημένη σοβαρότητα των συμπτωμάτων όταν μολύνονται».

Πηγή in.gr