Connect with us

coronavirus-news

Αθ. Εξαδάκτυλος – Οι σωστοί τρόποι χρήσης μάσκας για τον κορονοϊό

Published

on

Στους σωστούς τρόπους χρήσης των μασκών για την προφύλαξη από τον κοροναϊό αναφέρθηκε ο κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Ανάμεσα στα άλλα τόνισε:

Η μάσκα για κάποιον που είναι υγιής και τηρεί τις αποστάσεις δεν είναι απαραίτητη. Για κάποιον όμως που είναι ασθενής ή μπορεί να είναι ασθενής, είναι απαραίτητη προκειμένου να προστατεύει όσους είναι κοντά του.

Για όσους έρχονται σε επαφή με πολύ κόσμο- για παράδειγμα στα σούπερ μάρκετ- είναι καλό να φορούν μάσκα για να προστατεύονται οι ίδιοι.

Οι μάσκες που πρέπει να φορούν οι πολίτες είναι οι απλές, και όχι εκείνες με το φιλτράκι. Αυτές με το φιλτράκι είναι επικίνδυνες, διότι αν κάποιος έχει κορωνοϊό «ψεκάζει» τον ιό στους γύρω του.

Για τις απλές μάσκες, οι πολίτες μπορούν να τις αφήνουν στον ήλιο ή να τις σιδερώνουν για να τις κρατήσουν περισσότερο από μία φορά.

Όσο για τις υφασμάτινες, είναι καλύτερες από το τίποτα για απλή χρήση, όταν για παράδειγμα βγούμε από το σπίτι μας, αρκεί να τηρούμε αποστάσεις.

Για τον συνωστισμό που παρατηρήθηκε της τελευταίες μέρες έξω από τις τράπεζες ο κ. Εξαδάκτυλος δήλωσε προβληματισμένος και κάλεσε τον κόσμο να τηρεί τα μέτρα.