Connect with us

coronavirus-news

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα από τις 9 το βράδυ!!!

Published

on

Νέα περιοριστικά μέτρα για τον περιορισμό μετάδοσης του κοροναϊού ανακοίνωσε, το απόγευμα της Τετάρτης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά από το βράδυ της ερχόμενης Παρασκευής 13 Νοεμβρίου τίθεται σε εφαρμογή περιορισμός της κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί.

Όπως ανέφερε, ο λόγος που οδήγησε σε αυτή την απόφαση ήταν η διαπίστωση περιττών μετακινήσεων σε σπίτια πολιτών.

Σημειώνεται ότι από τις 21:00 έως τις 05:00 επιτρέπονται μέσω SMS μόνο οι απολύτως απαραίτητες μετακινήσεις κοντά στην οικία του καθενός. Πρόκειται για τις μετακινήσεις, όπως είναι για λόγους εργασίας, υγείας και συνοδείας κατοικιδίων.

Σε ό,τι αφορά την ατομική άθληση, σε σύνθεση έως τρία άτομα και ισχυρή σύσταση να πραγματοποιείται κοντά στο σπίτι των πολιτών.

Για την τηλεργασία, από την Παρασκευή κάθε οργανισμός δημόσιου και ιδιωτικού τομέα οφείλει να διαθέτει έκθεση που να τεκμηριώνει λειτουργία με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό και τους εργαζομένους που έχουν τεθεί σε καθεστώς τηλεργασίας.

Επιβαρυμένη η Θεσσαλονίκη
Οι αποφάσεις αυτές ελήφθησαν με δεδομένη την οριακή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Θεσσαλονίκη, όπου τα επιδημιολογικά δεδομένα επιδεινώνονται.

Αλλωστε, στην πόλη βρέθηκαν σήμερα τόσο ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος ανακοίνωσε τη δημιουργία 50 νέων κλινών ΜΕΘ, όσο και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Οι αριθμοί συμπυκνώνουν τις διαστάσεις του προβλήματος. Πλέον στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης διασωληνώνεται ένας στους πέντε ασθενείς. Θετικοί στον κοροναϊό βγαίνουν 3 στους 10 που κάνουν το τεστ, ενώ 70 εισαγωγές και 30 διασωληνώσεις τις τελευταίες ώρες έγιναν μόνο στο ΑΧΕΠΑ.