Connect with us

Συνεντεύξεις

Γιάννης Δημητρίου: “Περήφανος που βρίσκομαι στον Πανερυθραϊκό”

Published

on

Τόσο χρόνια στην Ερυθραία έχει προσφέρει πολλά που δύσκολα μπορούν να μετρηθούν. Ο Γιάννης Δημητρίου αποτελεί μαζί με τον πρόεδρο Τόνι Αχαρονιάν, ένα από το πιο σημαντικά κομμάτια στην ιστορία του συλλόγου αφού προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες και αυτό δεν μπορεί να το παραβλέψει κανείς. Τεχνικός διευθυντής και υπεύθυνος ακαδημιών, και προπονητής-γυμναστής στην α’ ομάδα. Προπονητής στην Εθνική Κωφών κατακτώντας την 3η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, με τις προτάσεις να πέφτουν κάθε σεζόν… βροχή. Ο ίδιος παραμένει πιστός στα θέλω του και στην ομάδα που μαζί έχουν γράψε ιστορία αφού ο ικανότατος και καταξιωμένος προπονητής έχει πανηγυρίσει τίτλους και διακρίσεις. Ο κ. Δημητρίου μίλησε για όλα αυτά σε μια σπάνια συνέντευξη.
Ο κ. Δημητρίου μίλησε για όλα αυτά σε μια σπάνια συνέντευξη.

-Ποιος είναι ο στόχος της ακαδημίας;

Η ακαδημία μας έχει στόχο την ολιστική εκπαίδευση του ποδοσφαιριστή. Σίγουρα η ανάδειξη ποδοσφαιριστών είναι ο πρωταρχικός σας μας στόχος , άλλωστε είμαστε μια ομάδα που τα τελευταία χρόνια στηρίζετε στα δικά της παιδιά. Αλλά βασικός στόχος είναι να δημιουργήσουμε ένα θετικό περιβάλλον ανάπτυξης όλων εκείνων των χαρακτηριστικών όπου τα παιδιά – ποδοσφαιριστές έχουν την ανάγκη να προβάλουν

-Σαν υπεύθυνο υποδομών αισθάνεστε περήφανος που αποτελείται μια από τις καλύτερες ακαδημίες του Λεκανοπεδίου;

Είμαι παρά πολύ περήφανος που βρίσκομαι καταρχήν στο Πανερυθραϊκό 15 χρόνια τώρα. . Είμαι πολύ περήφανος γιατί από το ξεκίνημα της προσπάθειας μαζί με τον πρόεδρο κ. Αχαρονιάν Τονυ είχαμε φανταστεί να δημιουργήσουμε κάτι ξεχωριστό στον ποδοσφαιρικό κόσμο των ακαδημιών της Αθήνας και νομίζω ότι είμαστε τελικά σε καλό δρόμο. Θελουμε να είμαστε πρωτοπόροι και προσπαθούμε να δώσουμε τα σωστά μηνύματα. Σημασία έχει το χαμόγελο του παιδιού και γι αυτό είμαστε περήφανοι.

-Σε ποιους τομείς χρειάζεστε βελτίωση;

Βελτίωση χρειάζεται γενικότερα το ποδόσφαιρο των ακαδημιών. και αυτό που χρειάζεται την μεγαλύτερη βελτίωση είμαι η εκπαίδευση και η στάση όλων των ανθρώπων που περιβάλλουν τον μικρο ποδοσφαιριστη. Η σωστή εκπαίδευση των γονέων, των προπονητών, των παραγόντων, των διαιτητών.

-Θεωρείται ότι υπάρχει μέλλον στην ακαδημία όσον αφορά τη στελέχωση της α’ ομάδας;

Υπάρχει πολύ μέλλον και αυτό μας δίνει μεγάλη χαρά και όρεξη να θελουμε να δουλεύουμε και να σχεδιάζουμε προγράμματα ανάπτυξης των επόμενων ετών. Επίσης μέλλον υπάρχει και στην στελέχωση των προπονητών μιας και έχουμε αρκετά παιδιά τα όποια εκπαιδεύονται ποδοσφαιρικά μεν , αλλά αν δεν τα καταφέρουν να παίξουν έχουν σίγουρα μια θέση στο ποδόσφαιρο μιας και θα είναι οι κατάλληλα εκπαιδευμένοι.