Connect with us

coronavirus-news

Κορονοϊός – Ξεπέρασαν κάθε ρεκόρ 262 νέα κρούσματα

Published

on

Κάθε αρνητικό ρεκόρ ξεπέρασαν τα νέα κρούσματα στη χώρα μας, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει την Τετάρτη 262 νέα κρούσματα. Πρόκειται για τα περισσότερα νέα κρούσματα που έχουν καταγραφεί στη χώρα μας από την αρχή της πανδημίας.

Εκ των νέων κρουσμάτων τα 22 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 6.177, εκ των οποίων το 54.8% αφορά άνδρες, ενώ 1.528 (24.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.002 (48.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ακόμα, 24 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 63 ετών. 8 (33.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 54.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 132 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 216 θανάτους συνολικά στη χώρα. 73 (33.8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 42 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 77 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών).

Τσιόδρας : 36 κρούσματα στον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι
Υπενθυμίζεται ότι από τα νέα κρούσματα, τα 36 προέρχονται από τον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με όσα είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κοροναϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, ο ιός έφτασε εκεί από έναν εργαζόμενο.

Κατά την έξοδο του από το γηροκομείο, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κοροναϊό έκανε γνωστό, ότι σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία που έχουν ο ιός φέρεται να μεταδόθηκε από εργαζόμενο, ο οποίος προ ημερών είχε έρθει σε επαφή με νεαρό που είχε πάει σε διακοπές και συναυλία στη Χαλκιδική.

Ο Σ. Τσιόδρας, παράλληλα είπε ότι χαιρέτησε έναν έναν τους φιλοξενούμενους του γηροκομείου, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους, ενώ όσοι είναι θετικοί στον ιό διακομίζονται σε νοσοκομείο της πόλης.

Σημείωσε ακόμα ότι τα περισσότερα κρούσματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη οφείλονται σε ταξιδιώτες που επέστρεφαν από διακοπές.