Connect with us

coronavirus-news

Κορονοϊός – 26 νεκρούς μετρά η χώρα μας από τον φονικό ιό

Published

on

71 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα ανακοίνωσε ο κ. Σ. Τσιόδρας, ενώ τα συνολικά ανέρχονται στα 892.

Συνολικά 26 ασθενείς έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας του κορωνοϊού, οι 25 με υποκείμενα νοσήματα.

Όσον αφορά στους νεκρούς, οι 21 είναι άνδρες και οι πέντε γυναίκες, με μέση ηλικία τα 73 έτη.

Ακόμη 57 ασθενείς συνεχίζουν να νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, ενώ 54 είναι διασωληνωμένοι. Οι περισσότεροι εξ αυτών είναι άνδρες με υποκείμενα νοσήματα.

Τέλος, 42 ασθενείς που νοσηλεύτηκαν αφού διαγνώστηκαν με τον νέο κορωνοϊό, πήραν εξιτήριο.

Αναφερόμενος στον θάνατο του Γερμανού καθηγητή στην Κρήτη ο κ. Τσιόδρας είπε πως έπασχε από θρόμβωση στα αγγεία του πνεύμονα, επιπλοκή που πρόσφατα μόνο έχει συσχετιστεί με τον νέο ιό και δεν αφορά μεγάλο ποσοστό ασθενών με τον κορωνοϊό.

Στον ασθενή μάλιστα, από την ομάδα των γιατρών στην Κρήτη, χορηγούταν αντιπηκτική αγωγή, όπως ανέφερε ο λοιμωξιολόγος.

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι παρ’ όλο που δεν υπάρχουν για την ώρα σημάδια εκθετικής αύξησης της νόσου στην Ελλάδα, δεν είμαστε σε κατάσταση εφησυχασμού.

«Είμαστε στην αρχή της μάχης. Συγκρίνοντας την επιδημία στην Ευρώπη με την Κίνα, οι Ευρωπαίοι ειδικοί εκτιμούν αύξηση της επιδημίας τις επόμενες μέρες ή εβδομάδες. Με απουσία μέτρων ο ιός θα διασπαρεί με μεγάλη ταχύτητα. Η εικόνα από την Ιταλία και την Ισπανία είναι τόσο άσχημη που οι επιστήμονες ανησυχούν. Αν αρθούν τα μέτρα στη χώρα μας θα έχουμε παρόμοια εικόνα. Ο κίνδυνος σοβαρής νόσου στη ΜΕΘ είναι 4-6%. Σχετικά με τη γρίπη, επέφερε το θάνατο σε 97 ανθρώπους στην Ελλάδα με μέση μέση ηλικία των θανόντων να είναι τα 67 έτη. Δεν είμαστε σε κατάσταση εφησυχασμού αλλά σε επαγρύπνηση», σημείωσε ο κ. Τσιόδρας.