Connect with us

coronavirus-news

Κορονοϊός – 31 νέα κρούσματα

Published

on

Ένας μόλις θάνατος ασθενούς με κορονοϊό σημειώθηκε σήμερα ανεβάζοντας τον τραγικό απολογισμό στους 99.

Τα συνολικά κρούσματα ανέρχονται στα 2.145 μετά την επιβεβαίωση 31 νέων κρουσμάτων σήμερα, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας κατά την επίσημη ενημέρωση για τις εξελίξεις σχετικά με την πανδημία του κορον0ϊού το τελευταίο 24ωρο.

Αναφορικά με τους νοσούντες το 56% εξ αυτών να είναι άνδρες. Το 81% εξ αυτών έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα ή είναι μεγάλης ηλικίας.

Πρόκειται για έναν από τους χαμηλότερους αριθμούς νέων κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί τις τελευταίες ημέρες, κάτι που αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τόσο την απόδοση των μέτρων καταπολέμησης του κορονοϊού, τα οποία έχουν κάνει την Ελλάδα παράδειγμα προς μίμηση σε όλο τον κόσμο.

Σε ΜΕθ νοσηλεύονται 73 συμπολίτες μας, με μέσο όρο ηλικίας τα 68 έτη. Ακόμα, συνολικά 16 ασθενείς έχουν εξέλθει από ΜΕΘ.

Δείτε επίσης: Αυστηρό μήνυμα Χαρδαλιά – «Όσοι πάνε σε εκκλησίες θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές συμπολιτών μας»

Για την έγχυση πλάσματος σε ασθενείς
Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε πως αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί εθελοντική μελέτη με συμμετοχή ανθρώπων που έχουν αναρρώσει από τον ιό.

Θα ληφθεί πλάσμα αίματος με αντισώματα από τους ιαθέντες και θα εγχυθεί στο αίμα ασθενών.

Τι είπε για τα γηροκομεία
Αναφορικά με τον συναγερμό που προκλήθηκε από κρούσματα κορονοϊού σε γηροκομείο είπε πως «πολλαπλά κλιμάκια του ΕΟΔΥ μετέβησαν σε οίκους ευγηρίας και σε άλλες δομές. Οι ευπαθείς ομάδες είναι η κύρια ομάδα που θέλουμε να προστατευτεί. Σε αυτές τις δομές παρατηρήθηκε διασπορά του ιού για αρκετές εβδομάδες. Δόθηκαν αναλυτικές οδηγίες για τη λειτουργία των δομών βάσει του πρωτοκόλλου, ενώ μοιράστηκε και προστατευτικό υλικό».

«Όλοι οι θετικοί ασθενείς απομακρύνθηκαν από τη δομή. Τα μόνα άτομα που θα μπορούν να επισκέπτονται είναι το προσωπικό, συνεχής χρήση χειρουργικής μάσκας, πλύσιμο χεριών πριν και μετά την επαφή με τα άτομα, οι εργαζόμενοι που έχουν συμπτώματα δεν πρέπει να προσέρχονται στον χώρο εργασίας» συμπλήρωσε.

«Αυτό που έχουμε επιτύχει είναι επίτευγμα όλων μας»
«Είμαστε σε κατάσταση συναγερμού, παρόμοια με αυτή μιας φυσικής καταστροφής» υπογράμμισε ο Σωτήρης Τσιόδρας, εξηγώντας ότι η μέχρι σήμερα πορεία της πανδημίας στη χώρα μας και η καλή εικόνα που εμφανίζει η Ελλάδα, δεν οφείλονται στην τύχη ή τον καλό καιρό, αλλά στο γεγονός ότι υπήρξε προετοιμασία από τον Ιανουάριο και ελήφθησαν έγκαιρα μέτρα.

«Αυτό που έχουμε επιτύχει είναι επίτευγμα όλων μας» είπε κλείνοντας, απευθυνόμενος στους πολίτες, και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη στάση τους.