Connect with us

Ladies

Νίνα Ξενοχρήστου: Η Talent Woman του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου…

Published

on

Τα τελευταία χρόνια η παρουσία των γυναικών στο χώρο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου είναι αρκετά έντονη, με αρκετές εκπροσώπους του (πρώην) ασθενούς φύλου να έχουν σημαντικό ρόλο.

Μια από αυτές, ίσως το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα, είναι και η Νίνα Ξενοχρήστου…Η Talent Woman του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου (θα καταλάβετε παρακάτω τι εννοούμε) έχει δείξει τι μπορεί να κάνει στην σημαντικότατη μέχρι τώρα πορεία της στο χώρο…

Ποιά είναι όμως η Νίνα Ξενοχρήστου? Ας το δούμε…

Το 2020 έκανε αισθητή την παρουσία της στο χώρο των ποδοσφαιρικών σωματείων. Η δυναμικότητα, η επιμονή της και το πάθος της για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, οδήγησε κάποιους του χώρου να τη χαρακτηρίσουν σαν την “Μπουμπουλίνα του ερασιτεχνικού αθλητισμού”, για την πρωτοβουλία της να κοινοποιήσει επιστολή διαμαρτυρίας προς όλες τις ΕΠΣ αλλά και προς Υπουργείο παιδείας, αθλητισμού, ΕΟΔΥ, ΓΓΑ. Είναι υπεύθυνη επικοινωνίας της ιδιωτικής ακαδημίας Talent City F.C, μητέρα 3 αθλητών κσι εργαζόμενη ως υπεύθυνη του τμήματος πωλήσεων εμπορικής εταιρείας στο χώρο των τροφίμων!
Από την πρώτη μας επικοινωνία μαζί της, μέσω μηνυμάτων, καταλάβαμε ότι απέναντι μας έχουμε ένα πολύ θετικό άτομο. Στην επόμενη επικοινωνία μας που ήταν τηλεφωνική, ο διάλογος ξεκίνησε λέγοντάς μου να συνομιλούμε στον ενικό για αμεσότητα. Αποφασίσαμε έτσι να κάνουμε αυτή τη συνέντευξη, με την Νίνα να είναι όπως πάντα χειμαρρώδης!!!
Πάμε λοιπόν να δούμε τι μας είπε…
Νίνα, πες μας λίγα λόγια για εσένα και τη σχέση σου με τον αθλητισμό…
Όπως προανέφερες, ο κύριος και σημαντικότερος τίτλος μου είναι αυτός της μητέρας 3 θηρίων. Στον αθλητισμό μπήκα σε ηλικία 9 ετών στο άθλημα της πετοσφαίρισης (Volleyball) και το ακολούθησα για 12 χρόνια περίπου σε τοπικούς συλλόγους στο Ίλιον. Την περίοδο της εφηβείας και για αρκετό χρονικό διάστημα έκανα και χρέη προπονήτριας στις αντρικές υποδομές και στο εφηβικό.
Σταμάτησα ώστε να δημιουργήσω οικογένεια και να αφοσιωθώ στον επαγγελματικό τομέα, και επέστρεψα 3 χρόνια πριν δυναμικά, αφού τα παιδιά μου επέλεξαν να… “κλωτσούν”, αλλά σαν μέλος συλλόγου και όχι σαν αθλήτρια.
 Η ενασχόλησή σου με τις ποδοσφαιρικές ακαδημίες πώς προέκυψε;
Κοίτα… πάντα ήμουν ανήσυχο άτομο.. Από την εποχή των σχολικών μου χρόνων δε θυμάμαι κάποια χρονιά που να μην είχα εκλεγεί στα 5μελή και τα 15μελή συμβούλια. Έτσι, επειδή το μικρόβιο υπάρχει στον οργανισμό μου, όταν ο μεγάλος μου γιος άνηκε στο ρόστερ της Arsenal Kifissia και στη συνέχεια Valencia Kifissia, και αφού οι ιδιοκτήτες είδαν το πάθος μου για το χώρο, μου έκαναν πρόταση να αναλάβω τη διεύθυνση της σχολής τους και όπως και έγινε. Λόγω όμως των εργασιακών μου υποχρεώσεων, η συνεργασία αυτή κράτησε μόνο για 1 σεζόν, αφήνοντάς μου όμως όμορφες στιγμές και δημιουργώντας φιλίες που κρατούν ακόμα!
 Το μεσαίο παιδί σου είναι κορίτσι, παίζει ποδόσφαιρο και πέρυσι σε είδαμε σε συνεργασία με τις Νέες Ατρομήτου…
Ναι, έτσι ακριβώς. Αφού περάσαμε από διάφορα αθλήματα, υπηρέτησε το βόλεϋ για 2 χρόνια, κάνοντάς με περίσσια περήφανη, μου το γύρισε και αυτή στο ποδόσφαιρο. Προκειμένου να αγωνίζεται με κορίτσια, επέλεξα να ενταχθεί στις Νέες Ατρομήτου της Στέλλας Μουζάκη. Έμεινε εκεί 1 χρόνο, όπου και πάλι άλλαξε γνώμη και γύρισε στο βόλεϋ.
Απο την πρώτη μου συνάντηση με τη Στέλλα του Γυναικείου Ατρομήτου, προφανώς και έγινε αντιληπτό το πείσμα μου και τελικά καταλήξαμε σε συνεργασία που κράτησε ως το καλοκαίρι, όπου και σταμάτησε η μικρή μου. Μια πολύ καλή συνεργασία απο την οποία πήρα πολλά, έμαθα ακόμα περισσότερα και φυσικά ευχαριστώ τις προπονήτριες και το ΔΣ για όσα ζήσαμε παρέα.
Και τώρα σε βλέπουμε στο κομμάτι της επικοινωνίας της Talent City F.C. Μια νέα συνεργασία… Για πες μας λίγα λόγια…
Τον Ιούλιο, σε μια συνάντηση που έκανα για ανάθεση συνεργασίας, γνώρισα μεταξύ άλλων και τους 2 ιδιοκτήτες και ιδρυτές της Talent City F.C. Πολλές φορές λέμε οτι είναι θέμα κατάλληλου timing κάποια πράγματα και τελικά είμαι πεπεισμένη οτι ισχύει. Με το Μιχάλη Γκιτάκο και το Βαγγέλη Θώδο, δέσαμε σαν team από την πρώτη στιγμή, η πρόταση για συνεργασία μου τέθηκε στην πρώτη, μεταξύ μας, συνάντηση και έως και τώρα έχει αποδειχθεί ότι η επιλογή μου ήταν η καλύτερη που θα μπορούσα να έχω.
Είμαστε σα συγγενείς, υπάρχει σεβασμός και αλληλοϋποστήριξη. Μιλάμε για 2 ανθρώπους με καταπληκτικό αθλητικό βιογραφικό, ο καθένας στο είδος του, με απέραντο σεβασμό απέναντί μου, υπομονή αξιοζήλευτη (γιατί όντας θηλυκό δε λείπει η γκρίνια) και με όρεξη και στόχους! Η Talent City F.C είναι μια διαφορετική Ακαδημία… Έρχεται και επιλέγει τους αθλητές της με βάση τη συμπεριφορά τους κυρίως και όχι τις ποδοσφαιρικές τους δυνατότητες. Συνάπτοντας συνεργασία και με την Ιταλική Ακαδημία και την Tor Tre Teste, δίνει τη δυνατότητα στους αθλητές να έχουν εκπαίδευση , προσαρμόζοντας τη φιλοσοφία τους και την τεχνογνωσία τους σε αυτή της Talent.
Αυτή η συνεργασία με χαροποίησε ιδιαίτερα διότι σα γνώστρια της Ιταλικής γλώσσας και της προϋπηρεσίας μου στη Superfast Ferries για κοντά μια 10ετια, εχω ταξιδέψει πάρα πολλές φορές στη συγκεκριμένη χώρα και πρόκειται και στο μέλλον να ταξιδεψω άλλες τόσες, παρέα με τους συνεργάτες και τους επίλεκτους αθλητές μας.
Η Talent City F.C έχει προχωρήσει και σε συνεργασίες με άλλους συλλόγους, σωστά;
Πέρα από τη δική μας Ακαδημία με έδρα το Ρέντη κσι τον υπέροχο χώρο του ΕΛΑΙΩΝΑ Football Club, έχουμε αναλάβει τη διαχείριση των Ακαδημιών του Κριού Ασπροπύργου, του Ολυμπιακού Περάματος και του Α. Ο Ζωφριάς. Όπως καταλαβαίνεις, κάποιος μπορεί να αθληθεί κοντά μας σχεδόν σε όποια περιοχή της Αττικής και αν κατοικεί. Και έπεται συνέχεια… Υπάρχει πολύ διάθεση, γεμάτο πλάνο και υψηλοί στόχοι!
Και τώρα ερχόμαστε στην επιστολή που έστειλες και στην πρωτοβουλία σου να παρακινήσεις συλλόγους κσι σωματεία να σε ακολουθήσουν. Δεν είναι λίγο τολμηρή αυτή σου η κίνηση;
Όπως σου ανέφερα και νωρίτερα, είμαι ιδιαίτερα δυναμική. Οταν νιώθω ότι αδικούμαι με κάποια απόφαση, δυστυχώς για κάποιους, δεν μπορώ να μην πάρω θέση. Στο παρελθόν είχα φτάσει ως την τότε Υπουργό Παιδείας για παράνομη απόφαση του Νηπιαγωγείου που φοιτούσε το παιδί μου.. Γνώριμη η διαδικασία λοιπόν για εμένα.. Το αποτέλεσμα ήταν ότι δικαιώθηκα τότε και αυτό με έκανε περισσότερο πεισματάρα.
Με την επιστολή που έστειλα δεν περίμενα ανταπόκριση. Μη γελιόμαστε. Πολλοί φορείς ούτε τη διάβασαν καν και πάτησαν απευθείας delete. Δεν περίμενα να δικαιωθώ και να άρουν την απόφαση που πήραν. Ούτε καν. Δεν περίμενα όμως να υπάρχει και τέτοια ανταπόκριση απο συλλόγους, στέλνοντάς μου μηνύματα inbox, δηλώνοντας τη συμμετοχή τους σε όποια ενέργεια και αν κάνω… Δεν περίμενα να δεχθώ μηνύματα απο ΠΑΕ και τους αρμοδίους.. Δεν περίμενα να λάβω τηλεφώνημα απο ΕΠΣ δηλώνοντας μου τη συμπαράστασή τους!
Αυτά, λοιπόν, για εμένα θεωρούνται επιτυχία, μέσα στην ανεπιτυχή μου αντίδραση. Γιατί ο κόσμος θέλει κάποιον να πάρει πρωτοβουλίες και να μπει μπροστά.. Και το έκανα και θα το ξανακάνω αν χρειαστεί.. Είμαι μητέρα και δεν είμαι ανεύθυνη.. Πρώτη εγώ συμβουλεύω τα παιδιά μου για τις αποστάσεις και την τήρηση των υγειονομικών πρωτόκολλων.
Δημοσιεύτηκε σε πολλά αθλητικά sites αλλά και σε εφημερίδες. Και ευχαριστώ όλους τους δημοσιογράφους που ήταν κοντά μου σε όλη αυτή την ενέργεια.
Άρα, σωστά σε χαρακτηρισαν την “Μπουμπουλίνα του ερασιτεχνικού”…
Οι τίτλοι και ειδικά αυτού του είδους, δε μου αρμόζουν! Η Μπουμπουλίνα ήταν μια γυναίκα που έμεινε στην Ιστορία για τη μαχητικότητά της. Δεν έφτασα ακόμα να με γράψει η Ιστορία! Που ξέρεις όμως τι μπορεί να γίνει στο άμεσο μέλλον (γέλιο).
Νίνα μου , σε ευχαριστώ πολύ για την ώρα που διέθεσες να συνομιλήσουμε! Σου εύχομαι να συνεχίσεις να υπηρετείς τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και θα είμαστε κοντά να παρακολουθούμε τις δράσεις σου.
Εγώ σε ευχαριστώ που ήμουν η επιλογή σου. Η αλήθεια είναι ότι μιλάω αρκετά όπως διαπίστωσες (γέλιο). Εύχομαι να βγούμε όλοι αλώβητοι από αυτή τη δύσκολη περίοδο και να επιστρέψουμε σύντομα στην κανονικότητα. Να έχεις επιτυχίες και να συνεχίσεις και εσύ να υπηρετείς με την πένα σου τον αθλητισμό, ανιδιοτελώς όπως ως τώρα.