Connect with us

Συνεντεύξεις

Παντελίδης: “Ακόμη και στο -10 το πιστεύαμε”

Published

on

Ξεκίνησε να αγωνίζεται ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής στην Προοδευτική, για να καταλήξει τα τελευταία έξι χρόνια στον Ιωνικό, και το τελευταίο εξάμηνο στον Ασπρόπυργο. Ο λόγος για τον Δημήτρη Παντελίδη που πανηγύρισε ένα από τα δυσκολότερα πρωταθλήματα με τη φανέλα του συγκεκριμένου συλλόγου. Συγκεκριμένα, παρότι η ομάδα του βρέθηκε στο -10 από την κορυφή κατόρθωσε με ένα ντεμαράζ των τελευταίων μηνών να πάρει την κούπα και την άνοδο κόβοντας πρώτη το νήμα.Ο ίδιος είχε σημαντική συμβολή όπως και οι Γιάννης Καραλής και Αντώνης Πετρόπουλος που ήρθαν το Γενάρη στην περιοχή της Δυτικής Αττικής για να βοηθήσουν και το έπραξαν στο μέγιστο βαθμό.

Για όσους βέβαια δεν τον γνωρίζουν, πρόκειται για το μεγάλο γιο του προπονητή του Άρη, Σάββα, που όποτε το επιτάσσουν οι συνθήκες δέχεται τις συμβουλές του προκειμένου να βελτιωθεί και να γίνει καλύτερος πρώτα σαν άνθρωπος και μετά σαν ποδοσφαιριστής.

Έχοντας μεγαλώσει στον Αϊ Γιώργη στην περιοχή της Νίκαιας, γνωστός για τα Ιωνικά αισθήματα και έχοντας συνδέσει την ποδοσφαιρική του αξία με τις πορείες του Ιωνικού στην Γ’ Εθνική, ο “Πάντε” μιλάει σε μια συνέντευξη, για τον Ιωνικό, τον Ασπρόπυργο και πολλά ενδιαφέροντα ζητήματα.

-Δημήτρη, πλέον πρωταθλητής σε ένα δύσκολο πρωτάθλημα. Συναισθήματα;

Όλα τα παιδιά είναι χαρούμενα γι αυτό που πετύχαμε. Η αλήθεια είναι πως εμείς που ζούσαμε καθημερινά την ομάδα βλέπαμε πως η βαθμολογική διαφορά από την Καλαμάτα και τον Παναργειακό δεν αντικατόπτριζε την αλήθεια μέσα στο γήπεδο!Δουλέψαμε πολύ,καλύψαμε τους βαθμούς και φτάσαμε να παίζουμε όλη τη χρονιά στην έδρα μας στο παιχνίδι με την Καλαμάτα. Παρουσιαστήκαμε καλύτεροι,το κερδίσαμε και δίκαια πανηγυρίσαμε το πρωτάθλημα.

-Η κατάκτηση και του Κυπέλλου σε κάνει διπλά χαρούμενο;

Σίγουρα όταν πετυχαίνεις το Νταμπλ αισθάνεσαι διπλά χαρούμενος. Μετά το πρωτάθλημα καταφέραμε να πάρουμε και το κύπελλο το οποίο είχες ιδιαίτερη σημασία για τον Ασπρόπυργο καθώς είχε το όνομα του πατέρα του Κυρίου Τσώκα ο οποίος δεν βρίσκεται πια στη ζωή οπότε η χαρά ήταν διπλή για μας.

-Πόσο δύσκολο ήταν να αφήσεις την μεγάλη σου αγάπη τον Ιωνικό;

Ο Ιωνικός είναι η ομάδα μου.Εκεί μεγάλωσα.Εκεί έπαιξα ποδόσφαιρο.Ήταν πολύ δύσκολο για μένα να φύγω μετά από τόσα χρόνια.Αλλά όλα είναι μέσα στη ζωη. Μου λείπει πολύ η ομάδα και ο κόσμος!Κάποια στιγμή είμαι σίγουρος πως θα ξανασμίξουμε.

-Ο όμιλος που συμμετείχες είχε δυσκολίες σε σχέση με εκείνον του Ιωνικού;

Ο κάθε όμιλος έχει τις δυσκολίες του.Σίγουρα ξεχωρίζουν κάποιες ομάδες που πρωταγωνιστούν αλλά νομίζω πως αυτό γίνεται σε όλους τους ομίλους.

-Θα παραμείνεις στον Ασπρόπυργο;

Είναι νωρίς ακόμα για να πω με σιγουριά αν θα είμαι και του χρόνου στον Ασπρόπυργο.Προς τα παρών ξεκούραση και βλέπουμε.

-Πιστευες τη στιγμή που μείνατε πίσω στη βαθμολογία ότι θα κόβατε πρώτοι το νήμα;

Εγώ πήγα στην ομάδα τον Δεκέμβριο. Τελευταίες μέρες των μεταγραφών. Υπήρχαν ήδη πολύ καλοί και ποιοτικοί παίχτες στην ομάδα όπως ο Ζώνας,Ο Κατσούλης,Ο Σταύρου,ο Δουκάκης,ο Τσουκαλάς,ο Βασιλείου. Μαζί με μένα ήρθαν ο Αντώνης ο Πετρόπουλος που είναι γνωστός από την πορεία του σε ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός στο ελληνικό ποδόσφαιρο όπως και ο Γιάννης ο Καραλής και ο Αντώνης ο Νατσιόπουλος. Παιδιά με παραστάσεις από παραπάνω κατηγορίες!Δουλέψαμε πολύ με τον προπονητή. Ο Κύριος Βαζάκας είναι από τους καλύτερους προπονητές που έχω συνεργαστεί. Το πιστεύαμε ότι θα το γυρίσουμε. Μείναμε αήττητοι όλο τον δεύτερο γύρο!Και κερδίσαμε και τα 2 ντέρμπι με Παναργειακό και Καλαμάτα. Οπότε άξια πανηγυρίσαμε στο τέλος. Να ξέρεις είναι πολύ δύσκολο όταν είσαι 10 βαθμούς από τον πρώτο και 4 από τον δεύτερο να καταφέρεις κάτι τέτοιο

-Οι συμβουλές του πατέρα σου ποιες ήταν;

Ο πατέρας μου είναι πάντα δίπλα μου. Ότι απόφαση και να πάρω με στηρίζει. Ήξερε πόσο αγαπάω τον Ιωνικό αλλά μου είπε πως η ζωή όπως και το ποδόσφαιρο προχωράνε και να πάρω μια απόφαση σωστή παρά την πιέση που είχα γιατί τελείωναν οι μεταγραφές. Νομίζω πως πήρα την πιο σωστή και δικαιώθηκα.

-Θα επέστρεφες ποτέ στον Ιωνικό;

Τα αν θα επέστρεφα στον Ιωνικό δεν είναι κάτι απλό. Σου είπα και πιο πάνω πως ο Ιωνικός είναι η ομάδα μου. Έξι χρόνια είναι πολλά και δεν ξεχνιούνται από τη μια μέρα στην άλλη. Το μέλλον θα δείξει…

-Ποια ήταν η πιο δύσκολη φετινή στιγμή για εσένα;

Ήταν δύσκολα αλλά δούλεψα και πιστεύω ότι δικαιώθηκα. Καθε χρόνο έχω στόχο να παρουσιάζομαι βελτιωμένος.