Connect with us

stoplekto

Παράδειγμα προς μίμηση η Talent City F.C.

Published

on

Είναι κοινά αποδεκτό στον χώρο του ποδοσφαίρου και ειδικότερα του ερασιτεχνικού, είναι η σωστή ανάπτυξη και διαπαιδαγώγηση των νέων παιδιών….

Ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζουν οι ποδοσφαιρικές Ακαδημίες. Μία από αυτές είναι και η Talent City F.C., η οποία όμως δεν είναι μια απλή Ακαδημία, αλλά ένα παράδειγμα προς μίμηση, όχι μόνο για τον τρόπο λειτουργίας της, αλλά και για την κοινωνική της ευαισθησία..

Ας πάμε όμως να γνωρίσουμε καλύτερα τι ακριβώς είναι και τι κάνει η Talent City F.C…

Είναι ο 3ος χρόνος λειτουργίας της Talent City FC. ! Μια εταιρία Α.Μ.Κ.Ε που δραστηριοποιείται στον αθλητικό τομέα, με κύριο άθλημα αυτό του ποδοσφαίρου. Η έδρα των γραφείων είναι στο Αιγάλεω και το προπονητικό κέντρο σε κεντρικό σημείο στο Ρέντη. Μια παρέα 3 ανθρώπων, που μέλημά τους είναι να προσφέρουν κάτι διαφορετικό στο χώρο των Ακαδημιών. Ο Μιχάλης Γκιτάκος έχει αναλάβει το προπονητικό κομμάτι και προσπαθεί να μεταφέρει τις γνώσεις του στα νεαρά παιδιά που επέλεξαν να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο, φροντίζοντας πάντα να ενημερώνεται και να παρακολουθεί σεμινάρια προπονητικής. Κάτοχος διπλώματος προπονητικής ποδοσφαίρου, αθλητικής ψυχολογίας και όχι μόνο, έρχεται να μας αποδείξει ότι ο κάθε αθλητής θα πρέπει να έχει τον κατάλληλο χειρισμό. Ο Βαγγέλης Θώδος, personal trainer με πτυχία αλλά και διεθνή και ευρωπαϊκές διακρίσεις στο άθλημα του Tae Kwo Do δηλώνει πάντα πρόθυμος και διαθέσιμος να αναλάβει την ενδυνάμωση των αθλητών. Η Νίνα Ξενοχρήστου, η 3η και πιο πρόσφατη στην παρέα των τριών, άκρως επικοινωνιακή  από την πρώτη μας συνομιλία, δε θα μπορούσε να μην αναλάβει το επικοινωνιακό κομμάτι της Talent αλλά και αυτό των δημόσιων σχέσεων. Η εμπειρία στην επικοινωνία αλλά και οι διαπραγματευτικές της ικανότητες ήταν αυτά που έκαναν τους άντρες της παρέας να την επιλέξουν για συνεργάτη.

Έτσι, ξεκινώντας η αθλητική σεζόν 2020-2021 η Talent City F.C. προχώρησε σε συνεργασία με 4 συλλόγους όπου ανέλαβε την πλήρη διαχείριση των ακαδημιών τους, των τμημάτων υποδομών δηλαδή! Επίσης, προχώρησε σε αποκλειστική συνεργασία στην Αττική με την Ιταλική ακαδημία Tor Tre Teste, παίρνοντας από τους γείτονες Ιταλούς τη φιλοσοφία και την τεχνογνωσία τους για τα τμήματα υποδομών, αλλά και ανοίγοντας δίοδο σε όποιον αθλητή θέλει να κυνηγήσει το όνειρό του στο Ιταλικό πρωτάθλημα!

Μοιράζοντας το χρόνο τους καθημερινά στο Φωστήρα Ηλιούπολης, τον Ολυμπιακό Περάματος, τον Κριό Ασπροπύργου, τον Α.Ο. Ζωφριάς που έχει ενταχθεί στο δίκτυο σχολών του Παναθηναϊκού αλλά και στο προπονητικό τους κέντρο στο Ρέντη, είναι κοντά σε όλους τους γονείς και αθλητές και ιδίοις όμμασι παρακολουθούν την εξέλιξη των αθλητών, επιλέγοντας όσα παιδιά προσπαθούν και ξεχωρίζουν για να ενταχθούν στα Elite τμήματα του ΔΙΚΤΥΟΥ TALENT CITY F.C.

Οπως προείπαμε όμως,ιδιαίτερα σημαντική είναι η φιλανθρωπική τους δράση. Η Νίνα Ξενοχρήστου έχει προωθήσει σε όλα τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης την παρακάτω επιστολή που αναφέρει χαρακτηριστικά ότι 2 μαθητές από κάθε σχολείο, μπορούν να αθληθούν ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ για όλη τη σεζόν σε όποια ακαδημία διαχειρίζεται η Talent και τους εξυπηρετεί από θέμα απόστασης. Η ίδια επιστολή προωθήθηκε και στους δήμους στους οποίους ανήκουν οι ακαδημίες , προτρέποντας να επικοινωνήσουν μαζί της αν κάποιο παιδάκι, αποδεδειγμένα, έχει βιοποριστικό πρόβλημα, ώστε να ακολουθήσει κάποια από την ακαδημία τους. Επίσης, αναφέρει τη διάθεση για φιλανθρωπικά τουρνουά προκειμένου να συλλεχθούν τρόφιμα που θα διανεμηθούν από τα κοινωνικά παντοπωλεία των δήμων. Κάτι , που έτσι και αλλιώς έχει κάνει κατ’ εξακολούθηση η παρέα της Talent και τα προηγούμενα έτη!

Είναι παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους συλλόγους της Ελλάδας και όχι μόνο