Connect with us

''STOPLEKTO'' ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Χαιρέτα μου τον Πλάτανο και τον ”πράσινο” τον ήλιο

Published

on

Τελικά στο ΠΑΣΟΚ κόσμος μπαίνει, κόσμος βγαίνει ή μήπως… μπαινοβγαίνει ?

Η απάντηση στο ερώτημα με βάση τις πρώτες μετεκλογικές μυστικές δημοσκοπήσεις και την ειδησεογραφία των τελευταίων εβδομάδων για τα τεκταινόμενα στο εσωτερικό του κινήματος, δεν παρουσιάζει κανένα βαθμό δυσκολίας. Είναι αβίαστη, σαφής, μετρημένη, τεκμηριωμένη και με… ονοματεπώνυμα ”ντοκουμενταρισμένη”.
Κόσμος όχι μόνο δεν μπαίνει στο ΠΑΣΟΚ αλλά διευρύνεται και η αποσυσπείρωση της εκλογικής και κομματικής του βάσης- μετά βίας ξεπερνά το 10% στις σφυγμομετρήσεις-την στιγμή μάλιστα που σημαντικά στελέχη του με βαριά ονόματα και βιογραφικά, αποφάσισαν να  διαρρήξουν τους δεσμούς τους με την Χαριλάου Τρικούπη και να εγκαταλείψουν την πατρογονική τους εστία.
Χάρης Καστανίδης, Ανδρέας Λοβέρδος, Ζέφη Δημαδάμα. Και οι τρείς στην έξοδο, κουνώντας το μαντήλι στον Νίκο Ανδρουλάκη, με κατεύθυνση άλλες πολιτείες, πιο φιλόξενες από την Χαριλάου Τρικούπη και ανεκτικές στον πλουραλισμό, στις αποχρώσεις και την πολυχρωμία των ιδεών, των απόψεων και των προσωπικών στάσεων και συμπεριφορών.
Και το ερώτημα που προκύπτει και πρέπει να απαντήσει η ηγεσία είναι το εξής.’Εχει το ΠΑΣΟΚ το περιθώριο, την πολυτέλεια και την άνεση να ”αιμορραγεί” και να χάνει στελέχη πρός όλες τις ..γραμμές των οριζόντων σε μια κρίσιμη συγκυρία, που η ηγεσία έχει θέσει ως στόχο το κόμμα στις ευρωεκλογές να πάρει την θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης?
Και αν δεχτούμε για την οικονομία της συζήτησης ότι ο Α.Λοβερδος ήταν ”κρυφοδεξιός” και θόλωνε το σοσιαλδημοκρατικό αφήγημα του κινήματος, ο Χάρης Καστανίδης και η Ζέφη Δημαδάδα που ανήκαν στην αριστερόστροφη τάση του ΠΑΣΟΚ γιατί … χαιρέτησαν τον πλάτανο και τον ”πράσινο” ήλιο?
Δεν πείστηκαν από το αφήγημα της ηγεσίας ότι το κίνημα έχει ελπιδοφόρες και λαμπρές προοπτικές και κυρίως κυβερνητικό μέλλον ?