Connect with us

perifanis

Τα ντέρμπι κερδίζονται με ψυχή…

Γιατί όταν λείπει το ελληνικό στοιχείο δεν υπάρχει αποτέλεσμα…

Published

on

Αν κάτσει κάποιος να ξαναδεί το ματς της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό θα μπορέσει να βγάλει κάποια συμπεράσματα γιατί οι «ερυθρόλευκοι» στα εκτός έδρας ντέρμπι παρουσιάζονται αγνώριστοι σε σχέση με τα αντίστοιχα στο «Καραϊσκάκη».

 

Κάποιοι θα αναφερθούν στο μεσοβδόμαδο αγώνα με την Ντόρτμουντ, δικαιολογία και καλά ότι οι παίκτες είχαν περισσότερο εκεί την προσοχή τους… Πολλοί, από την άλλη μεριά, θα μπορούσαν να επιλέξουν την εύκολη λύση σε αυτή την χώρα που δεν είναι άλλη από τον προπονητή. Όντως ο Βαλβέρδε από την πρώτη του θητεία στον πάγκο των Πειραιωτών άφησε πικρές αναμνήσεις στα ντέρμπι μακριά από το Φάληρο. Ωστόσο, για αυτό δεν φταίνε τακτικές, πλάνα συστήματα κλπ. Αυτό που λείπει από τον Ολυμπιακό τα τελευταία χρόνια είναι το ελληνικό στοιχείο, εκείνο δηλαδή που θα αφυπνίσει και τους αλλοδαπούς συμπαίκτες να καταλάβουν ότι αυτά τα παιχνίδια περισσότερο κρίνονται στο πάθος και την θέληση και έπειτα στην ικανότητα. Δεν αμφιβάλω για την αξία του Ιμπαγάσα, του Φουστέρ, του Μοδέστο, του Μαρκάνο, του Χολέμπας, και των υπολοίπων ξένων που φορούν την φανέλα του Ολυμπιακού.

 

Όμως είναι ενοχλητικό να βλέπεις όλοι οι παραπάνω στα εκτός έδρας ματς να μην βάζουν τα πόδια τους στην φωτιά, την ώρα που κάποιος… απλήρωτος Κάλα με δύο αποφασιστικά τάκλιν δημιουργεί ένα γκολ από το πουθενά. Και ο λόγος που η ΑΕΚ ήταν ανώτερη ήταν γιατί φυσιογνωμίες όπως Λυμπερόπουλος, Γεωργέας, Μάκος και Καφές ξέρουν τι σημαίνει ντέρμπι και το μεταδίδουν και στην υπόλοιπη ομάδα.

 

Το τελικό πάντως και καθαρά ποδοσφαιρικό συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι η ΑΕΚ δεν κέρδισε λόγω της επιθετικής της δυστοκίας να τελειώνει τις φάσεις που δημιουργεί , και από την άλλη ο Ολυμπιακός δεν έχασε εξαιτίας της ποιότητας κάποιων παικτών του, που με μόνο μία τους ενέργεια μπορούν να σου πάρουν ένα ματς. Το ηθικό συμπέρασμα όμως που μένει στο τέλος αναδεικνύει νικήτρια την ψυχωμένη προχθές «Ένωση».

 

 

Υ.Γ. Ο Βαλβέρδε μετρά σε εννιά εκτός έδρας ντέρμπι μόλις ένα διπλό με την ΑΕΚ το 2009(1-0), τρεις ισοπαλίες (1-1 με ΑΕΚ, 0-0 με ΠΑΟ και 0-0 με ΠΑΟΚ) και πέντε ήττες (0-1 από ΑΕΚ, 1-2 από ΠΑΟ και 0-1, 1-2 και 0-1 από ΠΑΟΚ). Και το αρνητικό αυτό σερί φαίνεται πως θα έχει και συνέχεια…

 

 

Φώτης Περιφάνης

 

 

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply