Connect with us

perifanis

Εκεί στη Δυτική Αττική…

Published

on

  • Ένας σημαντικός παράγοντας στην πορεία των πρωταθλημάτων είναι η διαιτησία. Ένα μεγάλο κεφάλαιο από μόνο του. Ο καθένας μπορεί να έχει τις εμπάθειές του και να νιώθει αδικημένος. Όμως πρέπει να καταλάβουμε ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι λαθών. Στο οποίο συμμετέχουν και οι διαιτητές, οι οποίοι και εκείνοι με τη σειρά τους είναι λογικό να υποπέσουν σε σφάλματα. Η ουσία είναι τα λάθη τους να μην εμπεριέχουν δόλο. Επειδή κοντεύουμε στην έναρξη των πρωταθλημάτων, η Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΣΔΑ αναμένεται να προβεί σε επιμορφωτικά σεμινάρια τόσο των διαιτητών, όσο και των σωματείων, σχετικά με τους νέους κανονισμούς. Θα βγει και σχετική ανακοίνωση από την Επιτροπή.  Αυτά θα γίνουν μέσα στον Σεπτέμβρη(σύμφωνα με πληροφορίες το διήμερο 11-12 Σεπτεμβρίου), πριν την έναρξη των αγώνων Κυπέλλου. Όμως και οι ομάδες μην τα περιμένουν όλα από την Ένωση.  Είναι υποχρέωση όλων μας που ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο, να ενημερωνόμαστε αυτοβούλως γύρω από τις αλλαγές που γίνονται. Και για να τα λέμε όλα, θα πρέπει και οι διαιτητές να βοηθάνε με τη σειρά τους στον αγώνα, χωρίς να καταχράζονται πολλές φορές εξουσίας….
  • Και μιας και αναφερθήκαμε σήμερα στη διαιτησία. Πριν λίγες μέρες έγιναν οι αξιολογήσεις των διαιτητών της Ένωσης. Έχουμε ξανά πει ότι παρά το γεγονός ότι η Δυτική Αττική είναι ένα “χωριό” στον ποδοσφαιρικό ενωσιακό χάρτη της χώρας, παρόλα αυτά έχει αρκετούς διαιτητές που την εκπροσωπούν στα επαγγελματικά πρωταθλήματα. Δείγμα του πόσο πολύ έχει προοδεύσει αυτή η Ένωση στα λίγα χρόνια ζωής της. Στην Σούπερ Λιγκ διαιτητής παραμένει ο κορυφαίος Αριστείδης Βάτσιος, ενώ βοηθοί οι Κουρομπύλια και Δημητρόπουλος. Στη Σούπερ Λιγκ 2 έχουμε διπλή εκπροσώπηση διαιτητών, από τους Ντάουλα και Πλάκα και βοηθούς τους Οικονόμου και Κρέτσιμο. Στη Γ’ Εθνική έχουμε τέσσερις διαιτητές, Φίτσα, Αλιάγα, Χρόνη, Παύλο και βοηθούς τους Φαρμάκη, Νατσιόπουλο, Χατζίκο και Καντανολέων. Ακόμη σε επίπεδο πρωταθλημάτων γυναικών, στην Α’ Εθνική έχουμε την Κουρομπύλια και μια βοηθό την Ανδρέου και στη Β’ διαιτητή την Κορέστη και βοηθό την Ηλιοπούλου. Όσο για τους παρατηρητές διαιτησίας, στη Σούπερ Λιγκ 2 υπάρχουν ο Παστρωμάς και ο Τριανταφυλλίδης και στη Γ’ Εθνική η Κασκαντίρη και ο Τζωρτζάκος….
  • Κάτι τελευταίο για τη διαιτησία. Μέσα στον Οκτώβρη αναμένεται να γίνει μια νέα σχολή διαιτησίας. Τα τελευταία χρόνια γίνονται προσπάθειες να βγαίνουν νέοι διαιτητές, ώστε να μπορούν να καλύπτουν τις ανάγκες των πρωταθλημάτων τόσο στα αντρικά πρωταθλήματα, όσο και των υποδομών…..
  • Μια ομάδα πρότυπο τα τελευταία χρόνια στην ΕΠΣΔΑ είναι αδιαμφισβήτητα η Μικρασιατική. Το στόρυ της πλέον γνωστό και δεν χρειάζονται πλέον οι απαραίτητες συστάσεις της. Φέτος στο σωματείο γίνεται σημαντικό έργο στις Ακαδημίες. Η τοποθέτηση εκεί του σπουδαίου ποδοσφαιριστή Δημήτρη Κοσμά ήταν ό,τι καλύτερο και αναβαθμίζει όχι μόνο τον ίδιο το σύλλογο, αλλά όλη την εικόνα της Ένωσης. Μάλιστα αύριο στις 19.00 αναμένεται να γίνει και ένα πρωτοποριακό σεμινάριο στην αίθουσα εκδηλώσεων της εφημερίδας “Ενημέρωση”  για την παρουσίαση του νέου καινοτόμου πλάνου των Ακαδημιών της ομάδας….
  • Η επιστροφή του Εθνικού Πανοράματος στην Α’ Κατηγορία, σηματοδότησε αρκετές αλλαγές στην ομάδα. Πρώτη πρώτη αυτή του προπονητή, με τον Χρήστο Ράλλη να αποτελεί παρελθόν, μετά από 15  σχεδόν χρόνια προσφοράς. Το αν τον αδίκησαν από την ομάδα ή όχι είναι ένα άλλο θέμα, όμως σίγουρα ο Χρήστος δεν έφυγε και με τον καλύτερο τρόπο, αν αναλογιστεί κανείς ότι ανέβασε την ομάδα σαν πρωταθλήτρια. Μετά από αυτή την κίνηση ξεκίνησε  το “χτίσιμο” του συλλόγου σε πρότυπα… Ζωφριάς. Πρόσληψη του πετυχημένου τεχνικού Γιώργου Αδάκτυλου και στελέχωση του ρόστερ με παίκτες προερχόμενους κυρίως από το γειτονικό σωματείο. Μια μεγάλη επιστροφή του Γιώργου Αδάκτυλου, σε μια ομάδα που ποτέ δεν έκρυψε την αγάπη του.  Ο Εθνικός λοιπόν έχει ενισχυθεί δυναμικά και σίγουρα θα είναι ένας δύσκολος αντίπαλος για όλους….
  • Ξαφνικό τέλος στη συνεργασία του Ακράτητου με τον προπονητή Σάκη Σάσσαλο, πριν καν καλά καλά ξεκινήσει η χρονιά. Τα ερωτηματικά πολλά για την λύση αυτής της συνεργασίας. Ο κόσμος του συλλόγου δικαίως αγωνιά, καθώς το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής έχει υψηλές απαιτήσεις. Χρειάζεται υπομονή και ψυχραιμία όμως, γιατί τίποτα δεν χάνεται την περίοδο της προετοιμασίας. Θεωρώ ότι η διοίκηση έχει τη διάθεση να διορθώσει τα πράγματα.  Όσο για τον αντικαταστάτη του Σάσσαλου, πληροφορίες μου θέλουν να είναι κοντά σε όνομα με “κιτρινόμαυρη” προϊστορία….