Connect with us

perifanis

Εκεί στη Δυτική Αττική…

Published

on

  • Διανύουμε τις τελευταίες μέρες του καλοκαιριού και είμαστε προ των πυλών από έναν εξίσου “καυτό” ποδοσφαιρικό Σεπτέμβρη. Η δουλειά της προετοιμασίας έχει αρχίσει σιγά σιγά να προβάρεται από τους προπονητές στους αγωνιστικούς χώρους, μέσω των φιλικών αγώνων. Είναι εποχή περίεργη, καθώς οι παίκτες πρέπει να συνδυάσουν φυσική κατάσταση με τακτική και πολλά άλλα. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι αναφερόμαστε σε ερασιτέχνες. Οπότε καλό είναι στα φιλικά να μην υπάρχει ενθουσιασμός και να επικεντρωνόμαστε στην ουσία και όχι στο αποτέλεσμα. Γιατί κανείς δεν βγήκε πρωταθλητής φιλικών από όσο θυμάμαι…..
  • Σήμερα στις 14.00 η διοίκηση της ΕΠΣΔΑ αναμένεται να συζητήσει αρκετά θέματα στο συμβούλιο που θα πραγματοποιήσει. Πολλά εξ αυτών θα είναι φυσικά και η προκήρυξη του πρωταθλήματος, από όπου θα ξεκαθαρίσουν πολλά. Θα ακολουθήσει στις 15.30 η σύσκεψη της Επιτροπής Μικτών, όπου ο Πρόεδρος Μανώλης Κάμπαξης με τους συνεργάτες του και τους Ενωσιακούς προπονητές Αποστόλη Λινάρδο και Ζαχαρία Ιωάννου θα μιλήσουν για την οργάνωση των Μικτών ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Η διοίκηση της ΕΠΣΔΑ ρίχνει το βάρος της πολύ εκεί, καθώς οι Μικτές αποτελούν την καλύτερη εικόνα, όπως για κάθε Ένωση…..
  • Αναφορικά με τις συμμετοχές του πρωταθλήματος, όπως γράψαμε και την προηγούμενη βδομάδα, δεν είχαμε απώλεια. Μάλιστα πληροφορίες ήθελαν στη Β’ Κατηγορία να είχαμε και μια ευχάριστη έκπληξη,  μια εντυπωσιακή επανεμφάνιση, καθώς ήταν πολύ κοντά στο να δηλώσει συμμετοχή ο ιστορικός Ελευσινιακός. Χωρίς να προεξοφλούμε τη συμμετοχή του, κάτι το οποίο φυσικά και ευχόμαστε, οι πληροφορίες μας θέλουν πολύ δύσκολα να το καταφέρνει. Μακάρι να μπορέσει το σωματείο να είναι πιο έτοιμο του χρόνου. Όπως και άλλες  ομάδες, που έχουν αποτραβηχτεί τα τελευταία χρόνια σε επίπεδο αντρικών πρωταθλημάτων, όπως Πανελευσινιακή Ένωση, Ειδυλλιακός, Αργώ Μεγάρων και Ευκλείδης….
  • Λέγοντας για Ευκλείδη. Ξαφνικά επήλθε διαζύγιο του σωματείου με τον Μεγαρικό, με τον οποίο συνεργαζόταν τα τελευταία δύο χρόνια σε επίπεδο υποδομών. Το ξαφνικά ήταν για εμάς. Οι άνθρωποι των δύο ομάδων  ξέρουν καλύτερα. Βγήκε και μια ανακοίνωση στην επίσημη σελίδα του Ευκλείδη στο facebook, χωρίς ωστόσο όμως να υπάρχει υπογραφή του ΔΣ από κάτω ή το όνομα του υπογράφοντα. Μια βαριά ανακοίνωση που καταφέρεται στο ιστορικό σωματείο του Μεγαρικού και εξηγεί τους λόγους του… “χωρισμού”. Ας επικρατήσει η λογική χωρίς να υπάρξει συνέχεια.  Γιατί πρόκειται για δύο γειτονικά σωματεία, που εν καιρώ κρίσης το ένα στήριξε το άλλο, όπως έχει συμβεί και σε ομάδες άλλων Ενώσεων. Πάντως ο Μεγαρικός θα πορευτεί κανονικά στο πρωτάθλημα με το αντρικό τμήμα, όπως έχει σχεδιάσει το καλοκαίρι…..
  • Στις Ακαδημίες μάλιστα του Μεγαρικού, προσλήφθηκε ένας σπουδαίος προπονητής, καθώς ανέλαβε χρέη τεχνικού διευθυντή ο Αλέκος Σαμάτιαλης. Ένας άνθρωπος γνώστης του ποδοσφαίρου και της περιοχής, σε μια θέση που ανεβάζει το επίπεδο του ιστορικού συλλόγου στα στάνταρ που του ταιριάζει….
  • Και μιας και μιλάμε για υποδομές. Μετά από χρόνια μια ομάδα της Δυτικής Αττικής θα αγωνιστεί στη Β’ Εθνική. Η Ένωση Πανασπροπυργιακού Δόξα, μια ομάδα που πέρσι τα σάρωσε όλα, φιλοδοξεί και φέτος να πρωταγωνιστήσει. Η διοίκηση του Θέμη Τσόκα και το επιτελείο του, μαζί με τον “Στρατηγό” της ομάδας Γιώργο Βαζάκα, δημιουργούν μια ομάδα ικανή για το απίθανο.  Αλλά και στις υποδομές οι Ασπροπυργιώτες δίνουν μεγάλη σημασία. Για αυτό και εμπιστεύτηκαν το κομμάτι αυτό σε έναν άνθρωπο της περιοχής και έμπειρο προπονητή, τον Γιώργο Ανανιάδη…..
  • Αυτό που γίνεται φέτος στον ΠΑΟΚ Μάνδρας δεν έχει προηγούμενο. Μια ομάδα που είχαμε συνηθίσει να στηρίζεται σε δικά της παιδιά, φέτος έχει κάνει όσες μεταγραφές δεν έχει κάνει τα τελευταία χρόνια. Και η μία καλύτερη από την άλλη, ενώ έπεται και συνέχεια. Ακόμη σπουδαιότερο είναι ότι ο προπονητής Μιχάλης Κάσδαγλης πλαισιώθηκε από δυο σημαντικούς ανθρώπους του ποδοσφαίρου, τους Γιώργο Σωτήρχο(προπονητή-γυμναστή) και Θανάση Ρούτη(προπονητή τερματοφυλάκων)….
  • Όσον αφορά την άλλη ομάδα της πόλης, τον Μανδραϊκό, ο ιστορικός σύλλογος αναζητεί την ταυτότητά του, μετά τον υποβιβασμό του από τη Γ’ Εθνική. Οι άνθρωποι που ανέλαβαν γνωρίζουν ότι έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος, αλλά μέσα στις επόμενες μέρες θα οριστικοποιηθεί το θέμα του προπονητή και θα γίνει αγώνας δρόμου, έστω για να σωθεί με τον καλύτερο τρόπο η χρονιά. Ο Μανδραϊκός πρέπει να βρει το δρόμο του….
  • Ολοκληρώνοντας σήμερα τη στήλη, να πούμε κάτι τελευταίο για την περιοχή της Μάνδρας. Με μεγάλη μας χαρά μάθαμε ότι γίνονται έργα από τη δημοτική αρχή για την κατασκευή ενός νέου γηπέδου, στην περιοχή
    κοντά στην Ιερά Μονή Παναγίας Γοργοεπηκόου, λίγο έξω από την πόλη, απέναντι από το λύκειο της Μάνδρας. Θα είναι ένα ολοκαίνουριο γήπεδο 11χ11 με κερκίδα χωρητικότητας 500 φιλάθλων και το οποίο αναμένεται να έχει παραδοθεί στα μέσα του Δεκέμβρη. Μια ακόμα λύση στα χέρια της Ένωσης, που θα ανακουφίσει πολύ τις ομάδες της περιοχής από τα προγράμματά τους. Ελπίζουμε να είναι έτοιμο στην ώρα του, γιατί πέρσι και τα δύο σωματεία σχεδόν για όλη τη χρονιά είχαν καταντήσει “νομάδες”….
  • Ομάδα Α’ Κατηγορίας ξεκίνησε την προετοιμασία της, αλλά δεν την προπονεί ο προπονητής που είχε ανακοινώσει. Δεν μπορώ να πω πολλά ακόμα, αλλά θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον ποιος προπονητής θα επικρατήσει σε αυτό το…”ράλι”….